Каква бира предпочитате?

  • 43 499
  • 363
  •   1
Отговори
# 315
  • Somewhere far away
  • Мнения: 5 869
О да , Хита в младост ми беше любимия и незаменим магазин, докато живеех в София в Младост.

# 316
  • Мнения: 6 467
Карлсберг не се произвежда в Стара Загора или Пловдив.
Произвежда се в заводите на Карлсберг в България.

# 317
  • Мнения: 28 820
Хайнекен, Амстел, Старобърно и Бира Морети се произвеждат в „Загорка“, а тя е част от веригата „Хайнекен“.

https://zagorkacompany.bg/products

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 10:10 от Как' Сийка

# 318
  • Мнения: 1 091
шуменско пиво, карлсберг са добри според мен

# 319
  • Мнения: 2 296
Току що изпих една Биричка произведена от Ломско пиво.
На вкус е добра, но като се сипе в чаша много голяма пяна прави все едно в пластмаса я сипваш.
Другата седмица в Кауфланд ще има на промо споменаваните от вас любими Бернарди, Козли, Пустиняци, Ердингери и т.н.

# 320
  • Мнения: 13 828
Никога не съм попадал на лошо Ломско пиво...

# 321
  • Мнения: 2 296
Бирата им се казва Биричка и е 330 мл.
А на Дунава наливното Ломско е много хубаво.

# 322
  • Бургас
  • Мнения: 24 258
Няма го едновремешното Бургаско, когато го произвеждаха в Бургас в пивоварния завод....

# 323
  • Somewhere far away
  • Мнения: 5 869
На мен бургарското ми е като вода , много слабо -нищо общо с бира.

# 324
  • Бургас
  • Мнения: 24 258
Да, аз писах за едновремешното БУргаско.
Сегашното не го купувам изобщо.

# 325
  • София
  • Мнения: 11 982
Пили ли сте жива бира? Имаше по някое време в Билла. Правеха я на място пред клиента. Сега съм виждал в Бургас пред ж.п.гарата в една кръчма.
Много е силна и трябва по-внимателно с нея...
Много е силна, защото я спиртосаха, понеже не се харчи много и за да издържа по-дълго. Та колко е жива... В началото беше добра, да; 5ти океан.

Мен напоследък ме боли глава след консумация на повечето по-разпространени бири. Опирам до пиринско и бургаско когато няма kozel или moretti. Тъжно...

За съжаление от повечето бири, правени в БГ (тук визирам всички на франчайз - от мадри, през така наречения старопрамен, та до морети) боли глава, дъхат на спирт, имат и един същ вкус. Наскоро пих бира в Сицилия, бедния регион, нали. Ами съвсем друг вкус има бирата - и Морети, и Месина, и всички които опитах.

Няма ли как феновете на бира да се обединим с някаква петиция към производителите, а и към БАБХ за проверки, защото определено вътрешният пазар е залят с некачествена бира. Това, което изнасяме е добро.

Апропо, бургаско и пиринско са едни от малкото бири с 4% алкохол. Повечето други са близо с 5%, което си е силничко. В Чехия, например, меката на бирата, там всичко е ок. 3,5%. Затова и хората пият много бира, но не се опиват. Не знам защо у нас са решили, че трябва да е "твърдо". Ще кажете - няма разлика процент, процент и половина. Напротив - има, и то голяма. Сега, отделен е въпросът защо бургас и пирин има вкус на вода, определено не трябва да е така.

# 326
  • Out of the Mix
  • Мнения: 2 872
Така е, Роналд.
Говорейки за леко пиво, пробвай Bernard 10, 3.9%, води се наливно в бутилка. Супер лека. Не ми е любима, защото няма плътността на другите. Най-ми харесват 11-та, която е 4.5, класическият си лагер 12, 4.9, и разбира се специалното отлежало с дрождите.

Е, то затова консумираме изцяло вносно, защото тук всичко е боклук.

# 327
  • над кукувичето гнездо
  • Мнения: 9 747
Е, не случайно на Загорката ѝ казват най-слабата водка в България.

Дори преди години и най-обикновената бира в Австрия Отакрингер, ми се струваше супер вкусна на фона на тукашните.

А Моретито не е ли внос? До колкото си спомням от последния път като съм опитвала в Италия, тукашната има автентичен вкус.

Ефесът също не е главоболен, да отбележа за протокола.

# 328
  • Мнения: 1 091
морети тук я правят загорка

# 329
  • Мнения: 13 828
4% е слаба ракия. 5% е минимума. За мен,де.

Общи условия

Активация на акаунт