Януарчета 2016 - 9

• 102 887
  • 707
  •   1
Отговори
# 150
Христос Воскресе, момичета !
Здрави ,щастливи и благословени !

# 151
Христос Воскресе!
Воистина Воскресе!
Нека мирът и любовта възкръснат и пребъдат в домовете и сърцата ни!
Да сте здрави вие и всички обичани от вас хора!

# 152
  • Пловдив
Воистина Воскресе!
Много любов и здраве!

# 153
Христос Воскресе!
Нека има мир и любов в сърцата ни!
Нашето гостуване минава идеално. Моника спи повече от обичайното си и дори две нощи не се е будила, обикаля стаите пренарежда инвентара на баба си  Laughing Оставаме един ден екстра от плануваното.

За кръщенето и ние мислим да я пременим в бяло, шампанско или друг много светъл цвят. Въпрос на предпочитание на родителите си е най вече. Смятам и ние с мм да сме в подобен тон дрехи. Бях на едно кръщене и майката беше облечена с дълга черна дантелена рокля... ами някак си много траурно ми изглеждаше на този хубав, светъл празник.

# 154
  • София
Во истина Воскресе! Бъдете здрави, щастливи и добри!
Снощи беше кошмарна нощ ... като почна в 23:45ч. през час, през два да се буди и пищи и рита. Интересното е, че баща му му направи забележка два пъти на по висок тон и млъкна ... newsm78 Дано този нощ е по-спокойна.

# 155
Честит празник момичета!  Козунак купих, яйца боядисаха мъжете. 
Мишо не говори, дрънка си някакви бебешки словосъчетания, но до там.  Не знам езиците ли му пречат?  Но и батко у проговори късно. Не показва нищо, но като иска нещо и прави спец движение. Ако вика някой казва Еееее. Изглежда малко недоразвити като че ли? Иначе яде почти всичко, не се гордея с това,  но липсата на кухня тук и това че не харесва купешките пюрета ме накара да му давам да опитва от повечето наши манджи.  Времето при нас е трепач - само вали,  около 7-10 градуса е. 
 Катя Н внимавай с Вентолина,  баткото започна да трепери като му го дадох. 

# 156
  • Бургас
Христос Воскресе!
Изкарахме много добре днес, децата играха, измориха се, Марти заспа в 21:30. Голям смях беше чукането на яйцата, ближе яйцето - удря, после пак ближе и удря  Joy Дано наистина е безвредна боята.
Хвана го разстройство вчера, давам му прахчета. Мислех, че нещо е ял, ама гледам един зъб се е подул и венеца е ужасно зачервен. А как се подсече, не е истина  ooooh!

За обличане в бяло на кръщене за първи път чувам. Жасмина не е кръщавана, така се случи, Марти планираме лятото да го кръстим. Има време, ще решаваме по-нататък.

# 157
Гери и ние вече втора вечер не спим. Не,че останлите спим, ама като са съпроводени с кашлица е направо ужасно.
Маринала не се притеснявай. Всяко дете си е различно , баща ми вика ,че аз съм имала период в който и звук не съм обелвала. А за храната и ние сме по същия начин. Особено,откакто по едно време дали заради сладкото в яслата,което и дават или заради това че беше болна или зъб спря да яде каквото и готвя само за нея - аз готвя после хвърлям и започнах и аз да и давам от нашата, даже доста често. Просто задушавам и сол гледам да не слагам много

# 158
Емиии.. Няма как с храната.  Да ви кажа сложихме ММр ваксината и за варицела ииии вечерта дигна Т, и след 8 дни пак.  Чудя се при реваксинацита пак ли ще дига?  На всичкото отгоре от вчера кила и има лек сопол.  Дано се размине, че и без това доста дълго отлагах слагането Й. При нас е стууудено даже някъде вали сняг.  Бяхме в един зъболекарски праксис и имаше нещо като малко бюро на стената. На неговата височина.  Толкова красиво и удобно нещо не бях виждала.  Книжки, моливи и играчки. Мишо сигурно час се занимава сам. Сега ММ майстори и у нас такова.  😂 А каква кръгла ниска маса имаше оххх супер удобна и без ръбове.  За другия си живот ще знам каквито да купувам.😂

# 159
И на Мати последните две нощи му бяха ревливи. Днес е малко сополив. Дано не ни повтаря. Но се е подул венеца и прозира единият кътник. Много го мъчи този зъб.
Иначе и ние говорим на бебешки. Понякога е нещо, като гургуличене. Друг път са викове и физиономиите на Алф. Пък никой не му е показвал. Прави се, че чете книжка, по-точно, че разказва. Но само това е някакъв признак по-сериозен на зрялост. Продължава да не се впечатлява от играчки.

# 160
Христос Воскресе! Бъдете здрави и благословени!
Ние го караме крайно лежерно тези дни, голям кеф. Единият ден даже оставихме бабата и дядото да пазят Коко по време на следобедния сън и излязохме сами. Прибрахме се чак за вечеря. А вчера ходихме на гости за обяд и дребният спа час и половина в спалнята на баба и дядо. Не можах да повярвам, за сефте спа на чуждо място. Порасват малчовците и стават все по-човечета.
И Коко говори основно бебешорски, също усвоени и затвърдени неща спира да ги прави и казва и започва да учи нещо ново. До колкото четох това е нормално. Педиатърът ни каза, че дори да не казва абсолютно никакви думички не било притеснително, сега трупали речников резерв и след година и половина се очаквало да се отприщят.
Срам ме е на фона на всички неспящи да споделя,  че въпреки че ръцете му са постоянно завряни целите в устата, спим по цяла нощ. Тази нощ се разплака час след заспиване, успокоих го много лесно и после нямаше никакви драми. Спа от 21 ч до 9 ч, направо ни скри шапките. Но това може да означава и че скоро ще ни халоса с няколко много неспокойни нощи!
На всички неспокойни сладури и болнички toddler-чета, желаем да минават всички неудобства бързо и без драми  Hug

# 161
Purpletka, само пу-пу мога да кажа.
Мами, мислете ли да купувате летни колички и някоя има ли доволна от определена марка?
Мамите с по-големи дечица, докога се използват количките? Има ли смисъл да давам 300-400лв, ако след няколко месеца ще спрем да я ползваме ? Тази ми е супер неудобна вече, тежка, неманеврена и де чудя какво да правя

# 162
  • София
Момичета - помощ!
Или аз съм много руса или не знам, защо не се разбирам със сайта на яслите и градините....
Гледам си точките в момента - и имам следните
К1. Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община на поне единия от родителите /настойниците/: за постоянен адрес - 3 т.; за настоящ адрес - 2 т.    3
К2. Постоянен или настоящ адрес на територията на административния район на детската градина на поне единия от родителите/настойниците - 1 т.               1
К3. Работещ родител /или в отпуск за гледане на дете/, който е социално осигурен - по 1 т. за родител 2

- До тук добре, имам - или поне това смятам

после:

ДК2. И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти 0.1
ДК5. Детето има поне един родител, чиято месторабота е в административния район на детската градина 0.1
ДК2. Месторабота на родителите в административния район на СДЯ 0.1

Така, тези не били уж за навсякъде - добре.
отивам на Кандидатури - избирам всички градини с яслени групи в Младост - и респективно имам за 1, 2 и 3то желание по 8.1, 7.1, 6.1 и надолу по 5.1т

така - първо - прочетох, че за избор се дават по 3, 2 и една точки - защо тогава имам 8.1, 7.1 и 6.1, а не 9.1, 8.1 и 7.1 - нали задължителните ми са 6 със сигурност?

и после въпроса ми е - наистина ли всички градини в Младост нямат допълнителните точки за месторабота.... то значи нямам шанс в/ки че и живеем и работим и двамата в Младост.

Ако някой може да ми погне да разбера къде бъркам  bouquet

# 163
И аз съм на вълна лятна количка.  Чудя се между Макларън и Сайбекс. Големият ми син спря да я ползва на 2,5 години. Но той ходеше на ясла, Т.е с колата се карахме до там. После пък я използваме след градина до морската във Варна.  Тук разстоянията са големи и предусещам,че ще я ползваме поне до 3 години.Кали Гали трябва да прецениш къде ходите,  колко е пътя и така.  Спокойно малчовците вървят около 1 км до 1,5 км на веднъж, повече им идва трудно до 3 години. Ако пък са натоварени и с раничка още по- малко. 

# 164
  • София
Джинджър, и според мен трябва да имате най-много 9.1 точки.  newsm78 Пиши в сайта, до два-три дни ще ти отговорят.
Аз лятната количка я купих миналото лято, сега се чудя за триколка с родителски контрол.
Днес бяхме на гости при баба ми и дядо ми и се събрахме с братовчедите и на Сами му беше кеф, че много хора му обръщат внимание.

Общи условия

Активация на акаунт