Януарчета 2016 - 9

• 102 884
  • 707
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Лорл, благодаря!  Grinning Много се радвам, че стои самичък!  Hug Аз също съм ужасна последните дни ... каката я нямаше и уж по-спокойно ... ама НЕ. Съвсем ми се обърна режима, лягам късно, Сами продължава да се буди по 4-5 пъти, сутрин става между 7-8ч. и аз не мога да се наспя ... супер се изнервям. Малкия също е кисел и видях, че отгоре леко са му надути венците, но зъб скоро няма да има.
 Вчера биха ваксината за морбили и дано няма странични ефекти. Да ви питам знаете ли дали е проблем да има контакт с дете, което до преди 2-3 дни е било на АБ за скарлатина?

# 136
Гери, до колкото съм чувала скарлатината повтаря много често, а понякога първото антибиотично лечение не е докрай ефективно и се случва в рамките на месец детето да се лекува повече от веднъж. Затова уж се пуска изследване след приключване на антибиотичното лечение. Не знам дали има проблем, но аз бих спестила такъв контакт.
Не само седмица преди, а и седмица след ваксината на Коко казах на детегледачката да не го събира много с други деца, защото може някое да има варицела или скарлатина без още да има изява. Не знам дали би било проблем ако се разболее след ваксината, но най-малкото ще се чудим дали е разболяване или постваксинална реакция.
Също 20 дни след ваксината (срока който бяха казали за поява на обрив от ваксината) не му давахме нови храни. Ако получи обрив да може да знаем от какво е.

Не се чувствайте зле от това че сте изнервени или изтощени. Явно ни засяга всички. Коко, пу-пу!!!, спи напоследък по цяла нощ и въпреки това аз съм парцал. Хич ме няма. Тази нощ детето не измърка веднъж дори, не просто не съм ставала, а главата дори не съм вдигала от възглавницата цяла нощ, и съм парцал цял ден. Чак почна да ми се гади от толкова прозявки  Crazy Ние преди 23:30 не лягаме, просто като го приспим оправяме каквото можем у дома и то си става късно...

# 137
  • София
purpletka, благодаря ти за отговора. Имам и аз едно на ум, ама ще се събираме за Великден, а племенника имаше скарлатина.  Confused Ще питам майка му дали е правила изследване, ама честно казано не ми се вярва.

# 138
  • Бургас
И аз съм като пребита. Уж си почивам, спим цяла нощ и ставам сутрин изтощена, изнервена съм, само викам на децата. Ужас! Като гледам всички около мен са така, явно пролетната умора ни е налегнала масово.
Марти също започна да се тръшка и реве като не стане на неговото. Има нещо вярно в това, че тръшкането се усилва при никне на зъби. В момента избива един и човекът е във вихъра си, вчера по едно време вече не знаех защо и за какво реве и се гърчи.
Моят син гладен и жаден няма да остане. Преди два дни една жена му даде козунак, миналата седмица си изпроси рогче от една майка, днес се закача с една баба и жената от чудене какво да му даде му подари бутилка с лимонада  Joy Не знам толкова ли гладен изглежда, но хората го съжаляват и все се чудят какво да му дадат. Аз умирам от срам, но явно ще трябва да свиквам. Естествено набъзо свикна нещо да има в ръката и да гризе в количката. Запасила съм се с бисквитки  и оризовки. От Билла купувам от малките хлебчета и му давам да гризе. Вчера правих козунак, но не го хареса. Днес ще пека кроасани, не си пада много по сладките неща, завих ги със сирене. Тъкмо като се наспи ще са готови, дано му харесат.
И най-новият му номер от - харесва си нечия чужда количка, отива и вдига крака да се качва в нея. Ако откажа почва да реве. Ако го кача, се оглежда доволно, пипа всичко наоколо и като му омръзне сам иска да слезе. Като се случи количка на познато дете добре, ама той не подбира, днес овърша две, вчера още две чужди колички.  Crazy
Не говори, но с жестове се разбираме. Превеждам и на останалите какво иска. Започна да става капризен за храната, до скоро ядеше всичко без претенции, сега някои неща трудно му ги пробутвали. Купих си уред за готвене на пара, давам му разни зеленчуци на парченца, не иска. Нито иска да си взима сам, нито аз да му давам. Опитва и после почва да плюе.
Научих го да се качва сам на стола за хранене, свалям го най-ниско, махам таблата и той се качва и сяда. Слизането още не е усъвършенствал, но става все по-добър. Започна и гърнето да не му харесва, като го види и бяга, не иска да сяда на него и реве. Имам чувството, че всяка седмица е различно дете.

# 139
Много се смях на това с количките, представих си го Grinning

Нашият е автоманиак и само "бръм-бръм" (добре де, и "ам-ам") са му в главата. Проверява колите по пътя дали може да им отвори вратите...Като види нещо на колела, и веднага пита "бръм-бръм". Преследва количките, които се паднат в близост до него и почва да им пипа колелата Grinning И се е научил, че и на колите и на количките тези неща, които се въртят, са "гума". А като се удари нещо и се разстрои много помага да го занесем до прозореца да гледа бръм-бръм по улицата, веднага се  чувства утешен.

За думите, повтаря или такива, които чува постоянно, или такива, които чува за пръв път - примерно веднъж след ядене го питах "хепи?", което не е нещо, което е чувал преди и той ми отговори "хепи" Grinning Мъжът ми понякога ми вика "бейби" - Бобо и той приглася. А вчера като го питах иска ли яке, каза "яке". Като чуе разходка ми носи обувките си и ако не му обърна внимание, се опитва да си ги обуе сам. Все по-приятна компания стават като растат Simple Smile

Моят си е вечно гладен и е много добър в откриването на храна из къщата, обаче навън като го черпят, не взема, и слава богу, защото не са неща за ядене. Не мисля, че има някаква полза от пакетирани неща в лъскави опаковки, които някои хора наричат храна...то лошо няма, всеки да яде каквото си иска, но по градинки много настоятелно се опитват да пробутат чипс и миризливи солети на моето дете...ами не, благодаря, той добре, че засега и не приема Simple Smile Иначе не му давам да гризе навън, но ако сме навън по време на някое ядене, просто го нося в кутия и му давам навън. Обикновено имам ябълка и банан под ръка, някакви домашни солети/бисквити, а в редките случаи, когато стигнем до хапване навън, му даваме и той да яде нещо подходящо - печена риба, зеленчуци на пара, салата...Супер е разбран и кротък, не се разбира, че има бебе в заведението.

Иначе си има някаква пролетна умора сякаш. И аз бях изпаднала в някаква черна дупка преди две седмици, но ми мина след идването на първия ми цикъл след раждане. Слънцето навън и появата на толкова много зеленина определено ми действа добре. Но пък организираността ми я няма много-много. Хем имаме много време уж, ако не ходим на работа, хем някакси свършва бързо и не стига за всичко...но пък гледам да се наслаждавам на положителната страна на нещата, която общо взето е, че не ставам в ранни зори за работа - а знам, че можеше и да не е така, ако се бях върнала. Предполагам е някаква липса на витамини, поправима с малко слънце, зелени треви и повече разходки, домакинството съм го зарязала съвсем, само готвя, мисля, че е предостатъчно. Ако на някой му е мръсно нещо или неподредено - да си го оправя Grinning Приоритети. Основният са ми време, прекарано с и разходки с бебока, следващият ми е осигуряване на човешка храна, малко време за мен и мъжа ми и оттам нататък за другото, ако остане време. И някой фриленс проект ако дойде го вкарвам в графика и така. Имам чувството, че доста на автопилот се движат нещата, но после се усещам, че това все пак ми е най-спокойното и приятно време в живота, стига малко да си оправя перспективата. И просто да се възползвам от факта.

Последна редакция: чт, 13 апр 2017, 18:33 от Aurora_89

# 140
  • Варна
Привет, мами!
Добре, че е purpletka да ме бутне на лични, че да се вясна.  Hug Откакто съм на работа, не съм писала. Както беше ония лаф: "Много искам, ама нямам желание". Joy
Ние сме добре - Борис расте, големите и те, аз работя и се мъча да огрея навсякъде с променлив успех. Дребното още не говори хич, само ъ-ка, сочи и води за ръка. Научи някоя друга стандартна команда от сорта на чао, боц и т.н. и толкова. Естествено много обича навън и е готов да тръгне с всеки, който се насочи към вратата. Иначе е лепнат за мен, когато съм в стаята не признава никого другиго. Дори децата бута и се сърди като са гушнати в мен. Все още суче за заспиване, че и по друго време си проси. Наскоро бях на профилактика и на ехографа мляко в гърдите не се вижда, т.е. официално съм залъгалка. hahaha
Има 13 зъба, другите яко напират. През нощта се събужда по няколко пъти и все още по-голяма част от нощта прекарва в нашето легло. Едно време бих заклеймила подобно поведение, ама сега хич не ми дреме. Разпасана команда ви казвам!  Mr. Green
След ваксината за морбили, Борис се разболя и направи спастичен бронхит. Наложи се да пие АБ, правиха му инхалации с Вентолин, сдобихме се и с бейбихалер за Вентолина, който продължи да приема като спрей. Повече от 2 седмици се точи болен. И сега му треперя да не се разболее пак, че вкъщи все има някой, разнасящ бацили. Tired
Ами това е накратко... Ще се пробвам да попрочета назад, ако ми остане време да ви видя как сте.
Весели празници на всички! Hug

# 141
  • София
Кате,  Hug!

# 142
Мисля че като цяло сме изтощени, не само пролетна умора. Продължавам да се възхищавам и боготворя майките, които и работят. Някои даже като Gigi-ligi още от рано рано. Танче , успокои ме,че не крещя само аз  Embarassed   Знам че не е правилно, но не мога да моменти най-дребните неща ме изнервят. Края на месеца се прибираме за малко и нямам търпение да я връча на майка ми и да се почувствам човек да отида на кино, да спя поне до 9 , да пия кафе без очите ми да са нон стоп нащрек. Вчера само до 3ч сутринта се събуди поне 6 пъти. Днес съм се разбрала с мъжа ми той да спи от страната на Криси, аз пия една чаша вино и да не ме търси.

# 143
Мами, я кажете парите за втората годинка 340 чисто ли са на месец, или ги облагат? Още не съм взимала, че имах объркване и ме забавиха. Много са ни добри счетоводството, та затова. Външна фирма са и ме бяха овапцали. Та, триста разправии.

# 144
Lorl, на мен вече втори месец ми превеждат чисто по 340 лв, та предполагам не се облагат.
Ние сме добре. На Моника и избиват три зъба едновременно и от една седмица пак влачи едни сополки.
Весели празници на всички, аз стягам багажа, че ще гостуваме на мама и татко в Северна България за няколко дена.
Кате, радвам се, че се разписа!

# 145
Благодаря, Ани!
Приятни празници!
Ние пък ще сме си тук. Най-обичаме София, по празниците. Пък ако пътуваме някъде избираме друго време. Но родителите ни са тук, а и работата на мъжът ми е на смени. Ето и днес е на бач.

# 146
  • София
Весели празници момичета! Да сме много здрави и малки и големи!
И ние сме си в къщи, в неделя и понеделник по гостита!  Grinning
Дадоха ни едно кора домашни яйца и черупките им са почти бели, надявам се да станат с наситени цветове и да са здрави.
Кали, и аз доста викам понякога ...  Confused

# 147
  • Бургас
Оооо, аз хич не съм перфектната майка. Викам на децата, обиждам, плача, извинявам се и ги прегръщам. Забранявам някои неща, после ми писва и ги позволявам. Изобщо пълен провал.  Embarassed
На теория ми е ясно как трябва да ги гледам и възпитавам. Ама вляза ли във фаза, ни Спок, ни Карп, ни дявол може да ме озапти  Mr. Green  Старая се да се владея доколкото мога, но не ми се получава понякога. Признавам си, че не се справям на моменти и като чета във форума какви спокойни и всеотдайни майки има, ми иде да се гръмна.
Горките дечица, не случиха на майка  Crazy
Аз взех генералното решение да не боядисвам яйца. Жасмина я няма, малкия няма да разбере емоцията, ще си спестя плескането тази година. Ние също ще сме си у дома за празника. В неделя, ако не вали ще отскочим до село за един обяд и толкова.
Весели празници на всички!

# 148
  • USA
Здравейте момичета,

като ви чета и ние сме на същото  страница със тръшкането.Теа освен всичко друго и крещи за всичко и то дооооста силно.Имаме 6 зъба,но мисля още 2 са на път.
Най-накрая и ние проходихме,еее не вярвах това дете да се престраши.Но е факт. :lol
Вчера направихме яйцата,направих козунак и сме готови за празника .

Нямам вече търпение.Още два месеца и си идваме към България.Искам да направя кръщене на малкото.В тази идея...трябва ли да са облечени в бяло?Или няма такава традиция.

Лек ден и весели празник ! Hug

# 149
  • София
Мисля, че не е задължително да са облечени в цяло, но то символизира чистотата и невинността. Каката беше в бяло, Сами когато решим да го кръстим ще е или в бяло или в много светло синьо.

Общи условия

Активация на акаунт