Януарчета 2016 - 9

• 102 883
  • 707
  •   1
Отговори
# 120
Като ви чета направо не ми се иска да пускам Криси на площадки. Напълно съм съгласна с Тереза , но аз определено бих се скарала на другото дете. Може би не е правилно да съм аз тази , която да му повишава тон или да се кара, но както казва Гери и моите действия изпреварват мислите ми. А и Кристина като гледа как удрят или бутат децата, според мен сама ще се научи и тя така да прави. Иди да отучваш после.

# 121
  • Бургас
Благодаря на всички за милите пожелания  bouquet

По темата с детската агресия ще кажа само, че децата на 1-2 годинки трудно могат да се контролират и да изразяват правилно емоциите си. Хубаво е да сме толерантни както към собствените си, така и към чуждите деца. Че не се знае дали моето утре няма да посегне на чуждо, колкото и да съм го възпитала, че не е правилно така.
И аз теории и предположения как ще реагирам при подобни ситуации с каката имах много, ама реалността винаги е малко по-различна. Всяка ситуация също. Сега действам според ситуацията, Марти го събирам само с негови връстници, внимаваме да не се наранят и толкова. Виж, с децата на 4-5 години и нагоре, подходът вече е съвсем различен.

# 122
  • София
Ами не бих замълчала на детенцето. Да, камиончето е негово и минават през период, в който не си дават нещата, но трябва да знае, че не се удря. Родителя е този, който трябва да следи детето какво прави и да се намеси. Никой не казва да му се кара или да има панаири, но на детето трябва да му се покаже, че такова поведение не се толерира. На  една позната детенцето имаше период, в който беше доста агресивно към другите деца и въпреки приказните й не реагираше. И тя почна в момента, в който направи нещо нередно и не реагира на забележката си тръгваха от площадката.
С каката не съм имала проблеми, не е била агресивна. Дано и Самуилчо да не е побойник.

# 123
  • София
Много добре мина и нашия прощъпулник. ММ снощи направи погачата и стана страхотна. Сами въпреки, че спа преди обяд само половин час се държа много добре. Първо хвана черпака, после макарата с конец и накрая глобус. Grinning  Сега се сетих, че забравих да сложа четка за зъби ...  Confused В момента приспиваме и се надявам да спи към два часа.  Wink

# 124
  • София
Здравейте момичета, реших да драсна и аз няколко реда, че не съм писала от край време  Hug
Ние сме добре, но малкият изби рибата със зъбите - до тук 16... то температури, то сополи, то цяло чудо  ooooh!  но поне ги отмята по-бързо  Mr. Green не знам колко е хубаво, но няма какво да направя. Предния месец педито каза, че уж нямало да са здрави щом излизали толкова рано, ама да му ги набутам обратно не мога  Mr. Green
Някоя от вас да е от район Младост? Препоръчайте ми градина с ясла, че се чудя вече какво и как да подреждам по класиранията  Tired

# 125
  • София
Ле-ле, Джинджър честити зъбчета! Дано са здравички. Каза ли да приема повечко калций примерно?

# 126
  • София
Нищо не каза  Simple Smile учуди се много само.
И да се оплача, научил се е да пищи яко, когато иска нещо и не му се даде. Пищи с всички сили и се нерви, пъчи, бунтува... Казвам "не" и го игнорирам, но той се тръшка и реве... Не е ли малък за тия циркове - други мъници правят ли такива изпълнения? Чудя се как да адресирам правилно, няма смисъл да говоря, въпреки че го правя за да свиква, но той не разбира. Определено вече е време да си купя книга и да гледам best практики  ooooh!
Гери, браво за черпака  Hug и нашето хвана него.

# 127
  • Русе
Джинджър, и при нас е така. За всичко се тръшка и реве. Аз казвам не, обяснявам по веднъж и я оставям да се нареве накрая. Даже забелязах, че напоследък колкото повече й говоря и обяснявам след това, тя повече реве. Днес, прибирайки я от площадката и шамари отнесох. Не искаше да си тръгва, а бе време да се прибираме и я слагам в раницата. Започна една драма, пищя, рева, мята се, шамари ми би. Целия квартал ни чу.  ooooh! Crazy

# 128
  • София
И Сами се тръшка, но още не е изпадал в големи истерии.

# 129
  • Пазарджик
И нашият господин обича да се тръшка, ръмжи, хапе, пищи, когато му бъде забранено нещо. Даже беше започнал да си удря главата в стената или масата или ако е заобиколен от мека мебел, взима кубче и дън дън хаха...
Напоследък действа при него бързото насочване на внимание към нещо друго, което знаем че харесва. На секундата забравя, че е мрънкал и все едно нищо не е било. И вече не си удря главата.
 Когато имам минутка време чета книгата на д-р Споук "Грижи за бебето и детето". Някой от вас я беше препоръчал. Доста полезни и приложими неща намирам за нас.

# 130
  • София
Хм, от днес и Сами е в групата на пищящите .... и се гърчи като червей ..  Confused

# 131
С риск да се повторя, "Най-щастливото дете" на д-р Харви Карп ми е любимата книга по темата за справяне с разярено неандерталче Simple Smile
Нашият мина през тази фаза преди 2 месеца, сега пак се тръшка по някога, но минава доста по-леко и бързо, понеже разбра, че не е това начина и че не, значи не, както и след като значи след като. Последователност да има Simple Smile И разбиране, изразяване с кратки фрази на душевното им състояние, докато почнат да възприемат, в емоционален изблик като са изобщо не им се слушат обяснения.
Ние се върнахме от 6 дневно гости, слава богу не му се отрази на режим, апетит и настроение, хвана химикалка на прощъпулника и говори доста напоследък - мама, тате, баба, ам-ам, нани, бръм за кола, коте, лампа, банан, топка, врата, гума (забива палец в гумата на кола и казва "гума"), хваща телефона държейки си го до ухото повтаря "ало", знае думата пъп и ухо, показва ги по себе си и по нас, вчера ме шляпна с ръка по крака и каза "крак". Все по-забавен става.

# 132
Леле голяма забава е при вас, Аурора Simple Smile Вашият толкова говори, не е чудо какво е хванал Simple Smile
Коко отдавна плямпа на бебешки, но каквото съм шматка хич не бях осъзнала че има и разбираеми неща  Rolling Eyes И той казва "ауооо ааа" (ало да) на телефона и води едни дъъъълги разговори, като го питаме на колко години е, освен че показва пръстче казва и "на (е)на", колата е брррррм и бръмчи докато играе с играчки с колела, като му кажем бип-бип натиска клаксона на колата, от време на време казва папа за патето, трака с език да кончето, показва животни и растения по книжки, показва си носа, косата и ушите, знае си чорапите и пантофите и като ги събуе и му ги поискам ги носи, вечер като му кажа да ходим в банята ме хваща за ръка и ме води в спалнята да го събличам и т.н. Трябва да се заслушам повече в приказките му, хич ме няма и изпускам че той си говори и разбираеми неща... повтаряеми срички хич не ги отчитах за реч, защото не мислех че ги използва съзнателно (мама, тата, дада, не-не, ам ам и т.н.), ама май е съвсем съзнателно  newsm78 по едно време казваше "мими" на мечето (има Мики маус и май му прилича на мече, от там и това "мими")  Crazy

# 133
Аз съм забелязала,че когато избиват зъбчета тогава тръшкането и истерията от "не" е много голяма. Иначе чат пат го преодоляхме. Все още реве и пищи като не и се даде нещо,но е по-кратко. Напипах още 2 зъбчета, още един долен кътник и един горен. Общо 8 зъбчета. Много наведнъж започнаха да излизат , не знам дали е хубаво. Докато нямаше нито едно до годинка, взеха да се цвъкат. Ама и много безразборно  newsm78
Аурора, браво на вас. КриСи Думички си използва 2-3 за всичко, от които нищо не се разбира. Казват уж ,че двуезичните трудно проговарят, защото се бъркат на кой език в градината един , вкъщи друг. Когато тогава. То самата аз съм проговорила към 2  Joy
Да питам , мляко давате ли още вечер ? Вече ми се вижда много и манджичка с нас на вечеря и преди сън пак мляко. Особено днес спанак с ориз много и хареса и така се надумка.

# 134
Здравейте, душички
Да се включа и аз, че толкова дълго не бях боледувала, скоро. А, най-гадното е да нямаш помощ. Просто се изсилих. При двете ни софийски баби си предпочитам сама. Но днес съм извикала майка ми, че искам да боядисам яйцата, а и да напазарувам малко, че с Мати в нашите близки магазини не е удобно. Не че не можем, но предпочитам сама.
Нашият 4-ти кътник още не е избил, като хората и е едно голямо мрънкане през деня. Нямам сили и желание за занимания и на милото детенце му е скучно. Просто съм ужасна тези дни. Само да вляза в релсите и ще се забавляваме. Направо се чудя къде ми изчезнаха силите и всичко тази година. Уж втора, уж вкъщи, уж за по-добре. То хич ме няма.
Взимаме кухня, не готвя. Почти не обикаляме. Просто се чудя. Едва се оправях вкъщи с домакинството.
Край на мрънкането. Grinning

Иначе и моят хубустник се е научил да крещи. И то чак жилите на врата му изпъкват. Ама ей така за нищо. Без причина. Кефи се на гласът си. И във входа зяе, че да има ехо.

Пуска се и стои сам, прав. Голямо постижение си е това, за нас. Спинка си по два пъти. И вечер продължава да пие АМ, просто си го търси и си чака. Няма да заспи без него.

Гери, поздрави на пътешественикът от нас!

Общи условия

Активация на акаунт