Януарчета 2016 - 9

• 102 870
  • 707
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, милички

Моля ви, за спешен съвет. Откачихме с това неспане. През час, най-много през два се буди Матейчо и мрънкане, чудо. Личната обяснява, че не са уши и зъби. Било психическо. Ужас просто. Давам киндинорм, дормикинд за спокон сън, камилия за зъбки, мажа с калгел, сокче пие. И е ужас. Понякога давам и панадол или нурофен, но не може всеки ден. Приемам всякакви съвети. Направо не се издържа. През нощта не спя, през деня ми е лошо.
Извинете за оплакването, но имам отчаяна нужда да се прекрати това положение.

# 556
  • София
Ауу lorl как така  Sad Как е разбрала, че е психическо?
На какви лекари си го водила? Много ми е мъчно и за теб и за мъничето, че не спи и е неспокоен...
Опит нямам не бях и чувала за подобно нещо - дали невролог няма да помогне?
Целувки от нас  Hug

# 557
lolr, да не е гладен? Коко ме вдигаше по2-3 пъти на нощ за вода, но откакто тръгна на ясла и започна за вечеря да изяжда цяла супа от кухнята + филия хляб + цял банан или цяла супа + половин основно + цял банан (т.е. повече храна) и след това обичайното шише мляко започна да спи по цяла нощ.
Ако е "психическо" - говори ли? Може да предстои голяма стъпка в развитието (проговаряне примерно) и на това да се дължи. През деня как е? А личният ви лекар педиатър ли е? Според мен направи консултация с педиатър. Ако можеш му давай да пие чай от лайка също. Струва ми се много лесно да се каже просто че е "психическо" Hug
Миналата зима и Коко много се будеше, педиатърът ми каза да смъкнем температурата в стаята и започнахме да спим по-добре. Не знам какво друго да те посъветвам.
Иначе Коко сега спи много неспокойно защото му тръгна някакъв гаден секрет и се позадавя докато спи. Обаче не му тече носа, т.е. ако не го чуя как му хърка и пречи този секрет назад няма да разбера че е от това. Да няма и при вас нещо такова?
Иначе миналата седмица като се тръшна с 38-39 градуса Коко, свекърва ми предположи че може да е от силните магнитни бури Wink така че да си знаеш Wink Wink Wink

Момичета, благодаря ви за пожеланията Hug Дребното уж вече оздравява. Наложи се смяна на антибиотика, защото получи обрив, който пък после се оказа че може да е розеола. Изобщо стана голяма каша, но гърлото му било ужасно червено, та продължаваме с лечението. От ден-два, както писах, тръгна и носа, така че трябва да се долекува детето. Не смея да се похваля, че от вторник няма температура. Знам че детските болести протичат с покачване на температурата, но 3 дни с температура над 38-39 и още един с до 38 и малко, ми дойдоха в повече. Стори ми се безкраен този цикъл на висока температура, да не говоря че първите три дни тъкмо започне да пада и след 2 часа пак гори.
За съжаление (от гледна точка на адаптация) и другата седмица няма да е на ясла, за да му се пооправи имунитета и да се долекува. Надявам се да не боледува много, успокоявам се че в случая си изкара детска болест, която няма как да му се размине и не зависи от имунитета му да не я прихване.

Дано всички малчета са здрави, щастливи и в перфектно настроение! Hug

# 558
Благодаря за бързата реакция, момичета!
Ами личната е педиатър-да. Но тя гадае. Като не е това и това, е онова.
През деня е добре, спи, играе, лудува. Всичко си изглежда добре. Аз се колебая най-много за зъб. Ама вече повече от месец е така. Струва ми се, че го виждам, ама като е краен кътник и не мога хубаво-побеляло ли е не е ли. УНГ на последния преглед каза, че има тръгнал зъб.
Иначе личната казва, че от зъбите може да се възпаляват ушите. А ако било на психическа, било щото сега много се впечатлявали, и преживявали. Ама дрън дрън, чак толкова.

Purpletkа, вечер той яде не много, ама и не иска. Изяжда едно бурканче кухня с хлебче. Може пък да му е малко. Ама през час, за ядене. Ще пробвам да му давам повече. Но пък той отказва. И по принцип не си изяжда от скоро порциите, което пак ме навежда на зъб.

Да свършва болестта и за Коко! Край на гадостите!

# 559
Ооо, lolr, Коко ми е вадил зъби по месец и повече. Не знам защо си мисля че точно последните кътници, както и кучешките са им най-гадни. Щом и на УНГ си го водила, наистина може да е зъбче. Ако можеш опипай му хубаво гребените, много характерно набъбват където е тръгнал зъб, няма как да го пропуснеш. При кучешките на Коко най-много му помогна Дентинокс. Не че пак нямаше драма, но поне беше по-малко нощното будене.
Иначе мисля, че наистина сега много се впечатляват, а щом през деня всичко е наред би трябвало да няма повод за притеснение. Hug
Край на гадостите!!! Wink

# 560
Аз съм малко невежа, кое точно е гребените. Най-назад накрая на венеца е твърдо и от четирите страни, но това мисля са костите вече. Иначе веднага след предкътника си е твърдо, ама ми прилича на самият венец или трябва да е мек?

Ние освен камилията даваме и едни английски прахчета и те не поматат. Сега виждам, че дентинокса има матрикария, като нашите прахчета. А пък калгела има лидокаин, също. Знам ли.

Джиндж, цунки за Алекс.

# 561
Да, венците най-грубо казано. Те са си твърди, просто набъбва (става по-дебело) където ще излезе зъб. При Коко сега също растат последните кътници и ми се струва че тръгват точно от края на гребените - най-навътре. Мисле че после с прорастването се наместват и застават до другите, но не съм сигурна. Докато не пробият няма как да разбера...

Едит: Калгел нашият педиатър ни беше казала че е до годиката, след годинката - Дентинокс. В Дентинокс също има лидокаин, но има и тинктура от лайка, която действа противовъзпалително и локално успокоява. Мисля че имаше и нещо ментово, което охлажда. Трябва да се внимава просто да не прекалиш с количеството и да мажеш по малко. Може би най-добре ако решиш да го мажеш с Дентинокс да пробваш сутрин, за да видиш как му понася. В листовката всичко е описано подробно.

# 562
Лолр,  вероятно са зъби. Мишо беше съшо така.  Седмица с ужасно настроение и често буден с рев.  Давам дентокинд редовно. Той действа с натрупване.  Откакто пробие зъбчато и се успокоява.  Съшо не е спал вечер ако има проблем с носа - сополи. Тогава включвам калиум сулфурикум докато изчезне сопола.  Нищо психическо му няма.  Те са вече големи и тия скокове в растежа не са за тях. Калгела е нещо слабо. Както и дентинокса.  Мажех с голове преди ефект нямаше.  Тъй че купи дентокинд у му давай до 6 хапчета за деня, докато се успокой. За два дни трябва са подействат.

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 16:21 от martinelaa

# 563
  • USA
lolr,  Дано бързо се успокои,ако вади зъбки !А на тази възраст за психическа причина да не спи.....може,но аз не бях чувала. Дано отмине този много скоро.
Ние сме добре гледаме се в къщи за сега и растем

Приятни почивни дни ! Heart Eyes

# 564
Някой да си е купувал дневник на бременността?  Търся в нета ама нещо не ми допадат а и няма голям избор.  Искам за подарък. 

# 565
  • София
Здравейте, момичета, мнооого отдавна не съм се отчитала, а ето че сега неочаквано се видях със свободно време и лаптоп в ръце. Simple Smile
Ние със Сами по принцип сме добре - той тръгна на ясла в средата на септември, аз от началото на октомври съм на работа. Медувременно той изкара два вируса - леки, но все пак си седяхме вкъщи.
Вече свикна с градината и май му харесва, а и жените там са много мили и им обръщат внимание, а и на мен всеки ден ми разказват с подробности какво са правили, как е било и т.н. Започна много повече да танцува и да се опитва да пее, например. С всеки изминал ден говори все повече - знае много думички и прави изречения от две думи от типа на "мамо, ела/стани/седни") Освен това повтаря като папагал, когато някой говори - даже и радиото. Simple Smile
Аз също свиквам с работата - някак хубаво е да имаш отново личен живот и занимания несвързани с детето. А пък вечер, като го взема, е голяма радост и за двамата и съм изцяло на негово разположение докато легне, че и след това.
Още кърмя и покрай яслата, той започна пак много да си търси. Сами никога не е спал цяла нощ непробудно, не знам и кога ще почне, но не съм му давала нищо и не мисля да го правя.

Сега по-актуалното - ние в момента сме в Пирогов. За щастие всичко вече е наред и се надявам утре да ни пуснат, но вчера доста се уплашихме. Сутринта всичко беше наред, заведох го на ясла, но към 11 ми се обадиха, че явно го боли коремчето, защото от време на време изпищява и се превива. Директорката (която е бивша медицинска сестра) ме посъветва да го заведа за преглед в Пирогов и добре че я послушах. Оказа се, че има инвагинация (някакъв вид заплитане на червата), което си е опасно. За щастие успяха да го оправят с една процедура, при която вкарват въздух в червата през една тръбичка в дупето - не го болеше, много мъжки се държа моето момче. Толкова се радвам, че не се стигна до операция... И наистина не знам как да благодаря на учителката му, че реагира толкова бързо и така правилно ни насочи. Аз  се чудех дали да не идем до някоя частна клиника, че не ми се висеше по кабинети, но тя настоя, че Пирогов е правилното място и трябва специалист да му пипне коремчето. После като говорихме по телефона призна, че е имала подозрения, но не е искала да ме плаши.
Днес пък Сами е с разтройство, което обаче не притеснява никого тук. Може и да кара някакъв вирус и оттам да е тръгнало всичко, но няма как да се разбере.
Иначе отделението е много хубаво - правили са му основен ремонт и тази седмица са го открили. Като в детски кът е - има красиви рисунки по стените, много дървени играчки, шарени мебели. Атмосферата въобще не е болнична. Лекарите и сестрите също са много мили и любезни (през повечето време поне). Сами приема всичко много спокойно, което естествено успокоява и мен.

Та това е при нас. Надявам се всички малчовци да са добре, за да им се радваме и да имаме топла и спокойна есен.

# 566
Бордо, радвам се че вече всичко е наред! Заплитането на червата си е сериозно състояние, браво че от яслата се реагирали бързо и са те насочили адекватно. Надявам се повече да нямате такива преживявания Hug
Толкова ми беше криво, че Коко се разболя след първите две седмици ясла, но като гледам явно всички дребчовци са така. Ето и Сами, две седмици по-рано е тръгнал на ясла и вече два пъти е боледувал милия. Явно докато не си обменят бацилите няма да спрат да боледуват.
Коко и тази седмица си е у дома, беше на антибиотик до края на миналата седмица. Тъкмо му се виждаше края на антибиотика и тръгна някакъв секрет назад в носа. Вече почти се е оправил, в петък ще го водим на преглед и за бележка за яслата. Той до това боледуване не знаеше какво е хрема и запушен нос, доста драматично изживява всяко посегателство, целящо прочистване на нослето. Обаче майка ми го научи за два дни да си духа носа и поне като усети че има сопол доброволно духа в салфетка и после дава пръскане.
Сега се чудя как ще отиде в понеделник на ясла, усещам че ще е голяма драма, а толкова хубаво се беше адаптирал.

# 567
Здравейте и от нас, момичета  Hug

Бордо, радвам се, че адекватно са реагирали и госпожата и лекарите, че напоследък само за малоумни постъпки чувам и ме обнадежди малко, че не целия свят отива надолу. Hug

Пурплетка и аз бях много курназ и си мислех, че след като първата година не е имала никакви боледувания, кърмила съм я сумати време и няма да преживея " две седмици на ясла, две вкъщи", както всички ми казваха, Познай ! Точно на адаптацията та секрет ли не беше, та конюнктивит, та отит, та гнойна ангина, ужас ! Сега продължават сополите да си ни тормозят нас и не знам кога ще спре този ад. Никога не съм си представяла, че сополи могат толкова проблеми да създават.

Маринела, можеш ли да ми кажеш какво е калиум сулфурикум , което използваш при сополи ? Капки ли са?

Отделно може би от година вече си има червени петна, лишеи на дупето и отпред. Педиатърката 3 крема ни изписа за гъбички и трите не помагат и тя обаче вече година си повтаря ефикасни са, трябва да помогнат  #Cussing out #2gunfire НЕ ПОМАГААААТ

С говоренето напредва, ама със срички. Поне се радвам, че вече доста повече се разбираме и успява да се изрази по някакъв начин и скоро не ми е ревяла без да разбера защо. Както и спря редовното реване по време на оправяне преди лягане  newsm44

Кукуто - вкъщи е без памперс още от май месец, но има дни, в които като реши,че трябва да пикае на воля по 37289731 пъти сменям тоалети. Дивана вече го сменихме  Laughing колкото и да го пера то не беше 1 или 2 пъти да се изпикае. На градината я слагат на гърне преди да я сложат да спи и след като стане, иначе там си е с памперс.

Лолр, със закънение отговарям и аз, дано вече да се е поуспокоил, ама и аз мисля, че са зъбки. И Кристина до скоро имаше такъв период , доста дълъг и даже като се събуди реве и не иска нито аз , нито баща и да я вземем, не иска биба, хвърля всичко и просто и говоря и чакам да отмине....с право хората са дали 2г майчинство, тук тия 3 месеца можеш да откачиш да се справяш със всичко това и да работиш.

Хубав ден от мен ! bouquet

# 568
kali gali.  Хомеопатични гранули са.  Тук взимам DHU.разреждането е D6 или D 12.
Ако искаш мога да ти напиша и вдин крем за гъбички. Мишо нали имаше между пръстите на краката. За съжаление се лекуват за малко.  От миналата година е нямал. Но сега виждам, че пак почервеняват. Въобще не знам защо става така.  Смятам че е от не доброто подсушаване след баня и миене на дупЕто.  Правя го вече, но ето че пак е вероятно да излязат.

# 569
Добро утро !
Днес чак трябваше да събуждам Кристина в 6:30 за градината, до сега не се беше случвало,

И действат ли тези гранули ? Ще взема да ги потърся тук. Крем за гъбички малко ме е страх без да е предписан да го ползвам в интимната част, ама кажи ми го, моля те, ще го потърся и ще се консултирам с педиатърката.

Хубав ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт