Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 март 2017, 14:01 ч.

Работа по черноморието

 • 4 313
 • 15
 •   1
Отговори
 • Мнения: 94
Струва ли се? Някои казват, че е много гадно, други, че се връщали с по - няколко хиляди.
Къде е истината? Колко трае сезона, условията как са, парите, отношението. Къде е най - хубаво място за работа?

# 1
 • Мнения: 2 469
За мен не си заслужава, това е робски труд по мое мнение, не съм работила, в Созоmол на едно място прадаваха варен ацаревича, но мъжа сваляше почти всички момичета там, с цел секс по  най бързият начин, като и мамеше  приказки за добри пари и кавритари работа целогодишно в града.  В магазините вечер, момчета и момичета до 30 години , вместо да почиват те са на касите в магазина, посред нощ, 2-3 часа и така до сутринта. Ти си решаваш, но и на мен са ми предлагали този вариант.

# 2
 • Мнения: 2 136
Ако работиш в лавка за цигари - не си заслужава. Ако работиш в 5-звезден ресторант на Свети Влас или Слънчев Бряг - си заслужава. Зависи какво можеш, какво искаш и колко си съгласен да работиш. Така поставен въпроса няма как да има реален отговор.

# 3
 • Мнения: 3 819
Сега не знам как е, но 2008-2009г. /била съм на 22-23г./ съм работила в дискотека като барман и това са ми най-хубавите лета.
Прибирах се с два пъти повече пари от приятели, които тогава заминаха да работят по бригади в Англия и Щатите.
Ако си намериш добра работа и си на възраст около 20г. си заслужава според мен.  Peace

# 4
 • Най-красивия град
 • Мнения: 8 150
Племенницата ми работи на рецепция вече трети сезон и е доволна.
 

# 5
 • Мнения: 94
Ами са работила по принцип , но явно на гадни места с лошо отношение от колегите и работодателите.
Ами за сезона е нужно да се знае , да си направи сметката човек. Има обекти работят по 2 месеца само.
Имате ли реална информация за продължителността на сезона ( от - до).

# 6
 • Мнения: 5 844
Струва си там, където има бакшиши - дискотеки например.

# 7
 • Мнения: 3 163
Работих сервитьорка едно лято в Несебър в бистро.Даваха 6 % от оборота.Изобщо не си заслужаваше .Храната беше от тях ,но само когато бях на смяна.Спането -мизерийка с други хора от персонала .Но някой шефове не уреждат спане .Толкова търчане и трепане  и накрая-няма нищо .Дори не изчаках и края на сезона .Сезона започва от април до 10 септември някъде .

# 8
 • Мнения: 2 717
Аз живея по Черноморието и още като ученичка, студентка, че и по-късно съм работила сезонна работа.
Имаше времена, в които си заслужаваше, особено, ако си майстор-готвач, сервитьорка в оборотно заведение, или продавачка на заплата плюс процент. Хората идваха май месец, отиваха си септември и припечелените пари си изкарваха до другия май. Сега далеч не е така. Заплатите на администратори са по 600лв. На камериерките са около 500, в туристическите офиси до 700. Ако си сервитьорка не знам как е точно, зависи от заведението предполагам. Аз давам квартири под наем на персонал и знам какъв ужас е и за мен и за тях.Идва да кажем на 1-ви юни, на 20-ти вече е освободил квартирата, не му плащали.Масово хората си заминават, на първата седмица, първия месец излъгани. Отделно, понякога работодателите ги настаняват в такива мизерни дупки, за да спестят някой лев, в мазета по трима, по четирима. И то непознати помежду си  хора, крадат се, карат се, бият се, не се понасят. Представи си какво е единият съквартирант да работи нощем, другия денем, как се спи така.
Последните години има една чудна тенденция да търсят "администратор-пазач", администратор-барман", "админитратор-камериер", " администратор-продавач". Ако можеш целия хотел да въртиш за 500 лева, няма да е лошо, веднага ще те наемат на работа Wink
По магазините рядко има почивен ден, хората висят до полунощ, като евентулно някой ги сменя за два часа на обед.
Миналата година и аз работих на 4 часа за триста лева и без никакъв договор и осигуровки. Така ми беше удобно, защото имах стаи за чистене вкъщи и да си изкарвам и някой лев отгоре. И това го има, работа без договор, без осигуровки.
Помисил добре дали си струва и ако имаш предложение отнякъде, питай, разпитвай подробно. Виж къде ще спиш, с кого, къде ще работиш, ще имаш ли почивен ден, извънредни часове.

# 9
 • Мнения: 442
Еми ако нямаш други отговорности и можеш да отидеш защо не. Дори да не изкараш толкова пари ще си на морето - това си е незаменимо да се събуждаш с морския бриз.  Grinning Действай докато имаш възможност да го направиш.

# 10
 • Мнения: 2 136
Еми ако нямаш други отговорности и можеш да отидеш защо не. Дори да не изкараш толкова пари ще си на морето - това си е незаменимо да се събуждаш с морския бриз.  Grinning Действай докато имаш възможност да го направиш.

Май нямате представа как се работи на морето лятото. Морето за 4 месеца се помирисва отдалече, и то ако има късмет да е близо до него като локация. Работи се без почивни дни, със смени по над 12 часа с час-два почивка.

# 11
 • Мнения: 3 163
Изобщо и не помирисах морето аз като работих там.Сутрин в тъмно излизах  и вечер като се прибирах ,бях капнала от умора .

# 12
 • Мнения: 38
Какво мислите за работа като валутен касиер по Черноморието? С 12-13-часови смени, но заплата над един бон.

# 13
 • Мнения: 2 717
Гледах една обява тези дни за валутен касиер, като смяната беше 14 часа, с един почивен ден Shocked
Вярно, че беше над 1000 лв. заплатата, но това са нечовешки условия и то за толкова отговорна работа. Shocked

# 14
 • Мнения: 94
На 16 18 часа даже има. Питах ги колко часа се падат, какви са опциите за почивни дни. Не могат да го сметнат. Както и на час колко прави. Изобщо на морето и на другите места , където дават повече пари е така. Реално се оказва, че на час е по - малко. Или пък нещо друго не е наред. Вижте в bgrabotodatel какво пише за едивес, перфект, съншайн.
Те всичките са заедно.

Общи условия

Активация на акаунт