Мус / пяна за коса, която не я прави на клечки?

• 472
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,

Отскоро започнах да използвам продукти за грижа на косата си, и реших да си закупя пяна (за да я "начупя" малко, тъй като си е естествено чуплива, но искам да я стилизирам).
Работата е там, че не желая косата ми да се слепва и да става на клечки, а да стои неутежнена и естествена, просто по-начупена.

Ще може ли да ми дадете малко информация каква пяна/мус, точно да търся? Хвърлила съм очи на Syoss Full hair 5, но не знам дали ще си струва покупката, някой използвал ли я е? Ако да, какъв е резултата от нея?

Благодаря!

# 1
За мен чудесно работи Milk Shake Whipped Cream. Води се подхранваща. Много е лека и приятна.

# 2
Благодаря!

# 3
Здравейте,

Отскоро започнах да използвам продукти за грижа на косата си, и реших да си закупя пяна (за да я "начупя" малко, тъй като си е естествено чуплива, но искам да я стилизирам).
Работата е там, че не желая косата ми да се слепва и да става на клечки, а да стои неутежнена и естествена, просто по-начупена.

Ще може ли да ми дадете малко информация каква пяна/мус, точно да търся? Хвърлила съм очи на Syoss Full hair 5, но не знам дали ще си струва покупката, някой използвал ли я е? Ако да, какъв е резултата от нея?

Благодаря!
А държиш ли непременно начинът ти да го постигнеш това да е мус или пяна?
По принцип къдрава или чуплива коса много зависи какво правиш с нея докато е още мокра след измиване и как я изсушаваш. От това зависи колко фриз ще имаш накрая и дали ще имаш дефинирани къдрици, както и на колко едри кичури ще се накъдри.

# 4
Здравейте,

Благодаря!
А държиш ли непременно начинът ти да го постигнеш това да е мус или пяна?
По принцип къдрава или чуплива коса много зависи какво правиш с нея докато е още мокра след измиване и как я изсушаваш. От това зависи колко фриз ще имаш накрая и дали ще имаш дефинирани къдрици, както и на колко едри кичури ще се накъдри.
Стана ми интересно. Може ли някой друг съвет. Simple Smile

# 5
По принцип за оформяне на къдриците стилизирането е още на мокра коса, веднага след измиване. Балсам там без отмиване или пък крем за къдрици и действаш с четка - хващаш кичур по кичур и сресваш с четката като и издърпваш, да има леко изпъване на страничния ръб на четката. Дърпаш по принцип в посока нагоре, не надолу и после пускаш. Ако ти се занимава да направиш цялата коса така докато е мокра, после само я разтръскваш леко и те къдриците се пооформят още тогава. И вече можеш да фиксираш - някои с гел действат, други с мус - хубаво ги хващаш и намачкваш внимателно с продукта който ти е на ръцете. Попиваш леко с кърпа, не да търкаш с нея а просто хващаш и отдолу нагоре попиваш къдриците, има и техника при която се завива за малко косата но трябва да си я видиш ти примерно в някое видео че ми е трудно да я обясня. А и не трябва да престоява много и да става почти суха косата, пак си е влажна и след това.
И вече сушенето - или на въздух, или с дифузер но не както някои хващат и ръчкат с "рогата" на дифузера а от разстояние - той служи просто колкото да разсее въздушната струя и тя да не подмята къдриците а само да ги суши  както са си. На този етап тия къдрици ти не ги пипаш с ръце, с гребен, с нищо - съхнат както са си, те са се оформили вече. Пипане на къдриците при сушенето ще ти направи фриз, а не оформени и подредени къдрици.
Ако си сложила гел, той прави "каст" върху косата така че като вече е напълно изсъхнала, намачкваш с ръце да го разчупиш и да не стои слепена от него.
Абе занимавка си е, особено ако си като мен с тънка и лесно омазняваща се коса, аз я мия през ден и познай дали всеки път бих го правила това Grinning Също и не всяка коса носи по много продукти, моята със сигурност не, а ако се занимая повечко стават хубави къдрици. Но никакъв шанс да слагам с шепите както слагат някои. Иска малко практика докато установиш количествата продукт които да използваш за твоята коса - да не е прекалено много, но пак да е достатъчно че да си свърши работата.
По принцип си е повече оферта за наистина къдрава коса, те обикновено са сухи и там миенето е по-рядко.
Ето клипче примерно, ако не ти е проблем че е на английски - има вариации разбира се но хванах едно колкото да не звучи съвсем объркано всичкото това което написах.
https://youtu.be/EKDS0E9Iu8U?si=tWbDhJvCBZfH64ej

# 6
Пяната на wow color е страхотна .

Общи условия

Активация на акаунт