Искам да кажа_(115)_27.03-02.04

• 64 189
  • 992
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Ахах,  Mariat,  хич не ми е оферта още едно бебе заради едните цици Wink За чашка B все остават.

Вкъщи също не си представям да ми ровят по шкафове или да ми чистят баня и тоалетна. Но дамаска на диван и столове не мога да изпера, само ще замацам с четката. И защо да бърша 2 часа прозорци, като за 20-30 лв идват и чистят по-бързо и по-добре.

# 391
И аз не давам семки вкъщи. Нито пък ще дам някой да ми чисти, защото все ще намеря за какво да се захвана и да изчистя след това. По тази причина мъжът ми готви, мие съдове, но с чистене не се занимава, защото аз все съм недоволна.

# 392
  • Варна
Баня и тоалетна с кеф бих платила да идват да ми ги лъскат, толкова да ми е омразно това чистене. Визирам само банята и тоалетната, защото останалата част от дома я е поел мъжът ми. И прозорците са негова грижа.

# 393
  • Euskal Herria
И при нас са високи наемите. А като търсехме да наемем гараж, извадихме късмет, че племенницата на собственика била омъжена за българин. Та явно това наклони везните в наша полза, защото имаше друг кандидат в списъка преди нас.

# 394
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Баня и тоалетна с кеф бих платила да идват да ми ги лъскат, толкова да ми е омразно това чистене. Визирам само банята и тоалетната, защото останалата част от дома я е поел мъжът ми. И прозорците са негова грижа.

А бе къде ги намирате тези мъже! Joy
Аз явно на друга опашка съм се редила Joy Joy
Новите издания със сигуност са по-добри от старите. Joy

Аз, Съни, съм по-навита на обратния вариант - да готвя и мия съдове, всичко останало го претстъпвам с удоволствие, ама няма мераклии. И чините бих отстъпила, ама айде да не ставам нахална само с едно готвене да се отърва. Joy

# 395
  • Mediterraneo
Наеми и наеми. Съседите плащат 550 за същия апартамент, а като цяло в квартала трудно се намират под 700. Слизайки надолу към плажа, цените се покачват и за 400 евро наемаш студио, често в сграда без басейн и паркинг място.
Джакпот ударихме и ние с този апартамент, защото търсихме точно в този квартал и като цяло са спазени всичките ни изисквания, не сме правили компромис с нищо.

# 396
Чек, а сметките влизат ли в цената? Изобщо, как е при вас?
Влече че към вашия край, затова разпитвам. При нас наемът е €1100 + около €170-180 сметки, напълно обзаведен, с гараж в хубав и спокоен квартал с много удобства и бизнессгради.

# 397
  • До морето
Казах вече аз - имам си женичка, много ми помага. Засега един път седмично ми е достатъчно да оближе цялата къща, аз си поддържам през останалото време. Как пък няма да се затворя да лъскам вкъщи вместо да си изведа децата на разходка. Майка ми навремето все с парцала я помня, все по земята лазеше за някакви невидими боклучета, а пък не дай си Боже някой да й седне на изпънатите губери - не къща, а музей! Мерси съм  Stop

Навън е 23 градуса, тръгнахме с якета и шапки, прибрахме се по къс ръкав  Laughing Дано не се разваля повече времето, чудничко е така  Heart Eyes

# 398
Вие сте машини Simple Smile. Аз съм много мързелива напоследък. Нямам нищо против някой да ми чисти, но сега наистина няма нужда. По цял ден ни няма и пускам роботътд да събира космите на кучката. Преди като търчах къде ли не с детето и през почивните дни, не ми оставаше време.

Не се вманиячавам хич. Повече ми е работата в двора, но като има слънце е приятно.

Прозорците може да измия през почивните дни, ако се вдъхновя.

# 399
Освен гадното миене на прозорци, второто по гадост за мен е чистенето на душкабината  #2gunfire
Настройвам се психически за тия 2 неща, другите не ме притесняват.

Събота ми е ден за хойкане, неделя за чистене, гладене...През седмицата само готвя ден за ден почти, защото никой не обича 2-3 пъти едно и също нещо  Naughty

# 400
Чек, а сметките влизат ли в цената? Изобщо, как е при вас?
Влече че към вашия край, затова разпитвам. При нас наемът е €1100 + около €170-180 сметки, напълно обзаведен, с гараж в хубав и спокоен квартал с много удобства и бизнессгради.

Не, не влизат сметките, нито гаражите.
Скрит текст:
С този апартамент ако искаме да наемем и гаража трябва да платим още 250 евро и това е без пари. Отделно ще му вземат доста повече. Но гаражът е с баня и кухня, които са нови и много хубави, също и холова гарнитура и маса.  Mr. Green Освен това е с площ като на средностатистически тристаен апартамент в България. Не преувеличавам, тук гаражите са им огромни.
Сметките са по-ниски от вашите, просто защото почти не се налага да отопляваш. Ако плащаш по нормалните тарифи (има и "ненормални", но е дълго за обяснение), за семейство в голяма къща или апартамент, имам предвид поне чисти 200 кв.м., излиза към 60-70 евро на месец за ток и вода заедно. Интернет да кажем 30 евро и това са сметките. Общински такси за смет, данък сгради и подобни, тук не съществуват. Нито за собственици, нито за наематели.
Също са напълно обзаведени жилищата, включително и абсолютно всякакви домакински неща, плюс чаршафи и хавлии. Аз този път казах, че не искам нищо освен дъска за гладене, защото накупих много неща и не ми се пазят и чуждите, но по принцип винаги има всичко в жилищата и може да влезеш в тях само с дрехите си.
Нашият наем за бъдещия апартамент е в квартал, който винаги е бил скъп и от тази гледна точка 950 изобщо не е много, и то за три спални и огромна покривна тераса с перално помещение. Но вече под 800 няма и в отдалечените квартали. То зависи и докъде искаш да си близо. Нас си ни влече цивилизацията.  Laughing Но като казвам 800 за отдалечен квартал, в този в който живеем в момента преди няколко дни дадоха за 800 апартамент с три спални, големи тераси, чисто нов, в нова кооперация, много хубаво обзаведен. Имай предвид, че тук и стаите са много големи. На дъщеря ми стаята е мисля по-голяма от българска гарсониера. Mr. Green Затова пък улиците им обикновено са тесни. На 5-6 км от централната част е мястото и прилича да кажем на германско село.  Laughing Още една съфорумка живее тук, но още не съм се срещнала с нея. Blush

Последна редакция: ср, 29 мар 2017, 13:50 от Анонимен

# 401
Аз бих си наела жена да почиства, но имам проблем с пускането на непознати вкъщи. Трябва да е надежден човек, а в това няма как да си сигурен. Ако живеех в къща, тогава подозирам, че този проблем нямаше да го има. Не си представям да поддържаме само аз и мм къща. Никога няма да има край чистенето.

# 402
  • София
Няма лошо човек да си чопли семки, стига после да си ги чисти Simple Smile
Семки в къщи не влизат, но дори и навън не давам да се ядат и плюе по земята.
Сесили, хаха, аз навън никога не ям. Не че вкъщи като чопля ги плюя на пода, но е много трудно да се опази някоя люспа случайно да не се отплесне нанякъде.  Laughing и после - скандал. Първо майка ми ми дуднеше, сега - мъжът ми.

Бих си наела жена да чисти вкъщи веднъж седмично, но мъжът ми не разрешава. А ми минава през ума да я викам без той да знае. Чистачката в офиса ни е много съвестна и не ми представлява проблем да я пусна вкъщи. Нямам притеснения и не се втелясвам, че някой ще ми пипа нещата. Голяма работа, важното е работа да се върши.

# 403
Семки ям изключително рядко. Започна ли, няма спиране докато не свършат. Голяма краста са.

# 404
При нас заради детето основното цапане е вечер. Аз съм луда, не мога да си легна, ако не ми е оправено. Ама то за това хапчета не знам да има. Така че или жената трябва да идва вечер, или не ми трябва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт