Искам да кажа_(115)_27.03-02.04

• 64 102
  • 992
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Belinda, кажи как си след супата?
Не съм я пробвала още, Съни. Пак имах киселини по обяд и ядох само малко хляб със сирене Tired Не ми се искаше това запържено масло да наливам в огъня. Но децата явно са добре, защото никой не се е върнал спешно от училище, нито са ми звъняли да ходя да ги прибирам.

Титина, добре Mr. Green

# 691
Яна,
Скрит текст:
това е отвратително, от малкото случаи, в които се колебаеш - да се радваш, че е жив, или не. Дано усилията им не са напразни и момчето се събуди, не е невъзможно.

# 692
Яна, много неприятно. Може и да има някаква надежда...но аз в такива случаи винаги съм се чудела - ами ако все пак се събуди, в какво състояние ще е? Как този човек ще преживява това, в което се е превърнал, ако изобщо го осъзнава?

За търговските марки, пак казвам, случва се с тези, които не изискват цялата продукция да им се изпраща.
Аз поне имам такива наблюдения.
Тези, които контролират всички суровини и краен продукт, няма как да допуснат "изтичане" на стока.

# 693
Титина, тя процедурата се следва, но само до един момент - стоките се конфискуват на митницата точно за нарушение на правата върху марките (Закон за марките и географските означения е законът). Оттам нататък обаче, вместо да се унищожат, както би следвало, стоките просто „потъват“ (на теория седят в складовете на митницата с години и реално до унищожаване не се стига). 

Много се паля по темата, извинявам се за което. Ясно ми е, че проблемът няма да изчезне – нито е реалистично, нито е нужно на 100%. Но ми се иска ако може ей тъй, манталитетът и мисленето ни лекинко да се променят и тия неща да не се приемат за толкова нормални.

# 694
Миналата година мъжът ми трябваше да ходи на унищожаване на такива дрехи. Ами за продажба съм съгласна, че не трябва да се продават, но има достатъчно домове за хора - деца, възрастни, с увреждания, където тези дрехи могат да свършат работа. Въпросните дрехи, за които става въпрос бяха оставени да изгорят до последния конец, никой нищо не е вземал от тях. Така че явно не винаги стоят само складовете на митницата.

# 695
Възможно е, Съни, но ние имаме сигурно стотици задържания, от които две-три са стигнали до унищожаване.

Съгласна съм също, че е редно наистина да се потърси начин тези стоки да се използват по някакъв начин.

# 696
Титина, тя процедурата се следва, но само до един момент - стоките се конфискуват на митницата точно за нарушение на правата върху марките (Закон за марките и географските означения е законът). Оттам нататък обаче, вместо да се унищожат, както би следвало, стоките просто „потъват“ (на теория седят в складовете на митницата с години и реално до унищожаване не се стига).  
Смея да твърдя, че не е точно така. Особенно свързаното с търговските марки. Повярвай ми, имам близо 30 години опит в тази сфера. Преди 2 дни разглеждах протоколи за унищожение - подписани от митническия служител, представител на вносителя и представител на държача на марката за БГ.

Обикновенно нещата са от производителите ( ако говорим за ишлеме). Аз поне знам 5 работещи на ишлеме, които продават в магазини стока, не минала ОТК-то на поръчителя.

# 697
Хубаво, явно имаме различен опит. Аз казах по-нагоре, че от стотици задържания, имаме само няколко унищожавания. Вероятно зависи за коя конкретна митница става въпрос.

# 698
  • Euskal Herria
Обикновенно нещата са от производителите ( ако говорим за ишлеме). Аз поне знам 5 работещи на ишлеме, които продават в магазини стока, не минала ОТК-то на поръчителя.
Точно това сподели позната продавачка (за дрехите със срязани етикети) - още от самата фабрика се отделяли като брак и се пласирали. Естествено, всичко ставало чрез познати.

Скрит текст:
За момчето в будна кома - гледах клипа и не се чувствам добре. Неговият рехабилитатор разказва за състоянието му, за възможните резултати и негативи, показват и момчето. Знам какъв беше, виждам сега какъв е.  Събират пари за машина, която можела да го поддържа прав (вертикализатор), както и за по-нататъшното лечение. По-рано имаше поставени кутии в магазините за събиране на средства, сега дават и банкови сметки и пейпал. Но никой не се ангажира с прогноза. Дали ще се възстанови, или не, същият ли ще бъде, или с множество увреждания. Много е тежко. Децата ми също зле понасят случилото се с техния приятел, разстройват се.  Споделих видеото във фейсбук, надявам се да получи помощ.

# 699
Привет. Цял ден обикалям насам-натам, но успях да си свърша работата. Уморих се малко. Седнах да изпия последното за деня кафе. Не съм изчела всичко, много сте писали. Simple Smile

# 700
Яна, ужасно е случващото се с това дете (дете е за родителите си). Дано се възстанови. Понякога, когато изпадна в дупка си мисля, че съм една куха лейка и ме хваща срам, защото осъзнавам, че именно в този момент, много хора се сблъскват с много по-сериозни неща.

# 701
Флорче, процедурата е тромава, защото в крайна сметка зависи от фирмата/лицето, което притежава правата за България. Много често има и съдебен спор, и през това време стоката стои из складове (под митнически контрол).
Преди мисля излизаве на търгове от НАП, сега е през ЧСИ ( ако не се лъжа). На митницата и е все тая, за тях целта е да съберат дължимите митни сборове. ( вкл и за престоя в складовете, особенно ако митницата няма складове и ползва частни такива, тогава се намесва и складодържателя - той също си търси парите)

# 702
Флорче, съжалявам, че повдигнах темата.
За съжаление няма как да се промени манталитетът ни. Давам пример- живея в малък град. Всичко по детските магазини е внос от Китай. Ужасна миризма, качество, да не говорим за безумните надписи, рисунки, пайети и залепени камъчета. Та, остава другия вариант- гаражчета с точно такива стоки. Другия вариант е интернет, но за долнище от 30 лв., което след час- два физическо ще бъде скъсано, няма да си дам парите.

Яна, съжалявам за момчето. Съжалявам и родителите му. Като майка загубила дете искам да кажа, че бяхме готови на всичко, за да е живо. За физическото състояние нямахме никакви претенции. Разбирам ги на близките му.

# 703
  • София
Мария, това е ужасно, не знаех, че те е споходила тази най-голяма мъка Sad
Аз избягвам да говоря и дори мисля по темата, защото си имам моите ирационални страхове и не искам да се спускам по тази спирала...

# 704
Титина, изобщо не говоря за такива случаи. Говоря за случаи, които формално са приключили. Не се чака нищо, само митницата да организира унищожаването на стоките. Процедурата в момента е изключително олекотена, приключва формално в рамките на 20-тина дни, месец го сложи.

Мария, няма какво да съжаляваш, аз както казах, си знам, че се паля и не бива да участвам в подобни разговори Wink

Яна, Мария bouquet Аз се чувствам ужасно безпомощна в такива моменти...

Общи условия

Активация на акаунт