Искам да кажа_(115)_27.03-02.04

• 64 107
  • 992
  •   1
Отговори
# 675
Флорче, не е легално, права си, но това са продукти, които качествения контрол не е дал да се изнесат за истинските магазини. А как и защо са по нашите гаражчета не е моя грижа. Аз се възползвам и консумирам.
Сесил, малко ще ми е трудно да ти съдействам, защото нямам телефон с камера, за да снимам модели, да ти ги пратя и да ги видиш. Знам за магазин с фейсбук. Като го взема ще ти го пратя и ако нещо ти хареса- тогава вече съм насреща.

# 676
Флорче, всъщност не е нелегално. Зависи от политиката на фирмата, за която се прави колекцията и износът.
Има такива, които не изискват и брака да им бъде изпращан, а има и такива, които държат да получават абсолютно всичко произведено.

# 677
Toва е така. Когато работих като митнически агент(преди повече от 13 години  Embarassed) имаше фирми занимаващи се с ишлемета, на които се описваха всичките копчета, мъниста и конци, брой подлепващи и други подобни.

# 678
Аз говорех за нарушение на правата върху марката.

# 679
Аз говорех за нарушение на правата върху марката.

Нарушение на права, да. Но това е проблем в световен мащаб. Точно в БГ да се реши...едва ли.
Ако няма етикет, емблема или друго, което да удостоверява марката, всъщност няма нарушение.
А никой няма да се занимава да слага етикети върху бракувана стока. Често те излизат без етикет, тъй като се поставят накрая, чак след като са преминали ОТК.

# 680
  • Sofia
Има си драма с медицинските бележки,да  Tired.Пред мен една девойка вдигаше врява на лекарката  ooooh!.Стана ми супер неудобно.Аз,всъщност се обаждам в деня,когато отсъства младежът,записват го и минавам през кабинета,когато ми е удобно.
Обувките ще ги връщам,комай...Бая лъскавки са и лявата ми стяга.
ЛЛ ме подюри за реимунизация за морбили.Настоятелно препоръчва,че са зачестили случаите.Пак ще има панаири у нас.ooooh!

# 681
ДжеНа, какви обувки поръча, че съм изпуснала. Simple Smile
Време ли е за реимунизацията по принцип? Ако не е, направи я тогава, когато е по план.

# 682
Сесил, Мария изрично спомена етикети Зара и пр., затуй казвам, че е нелегално.

# 683
Сесил, Мария изрично спомена етикети Зара и пр., затуй казвам, че е нелегално.

От самата марка със сигурност знаят за това. Иначе няма как да излязат тези стоки на пазара. Както казах, ако има политика за предаване на абсолютно цялата продукция и от фирмата производител са скрили бройки - да, тогава е нелегално.
Но ако не и бракът може да се запази, без да се унищожи...тогава си е въпрос на контрол от страна пак на същата марка. А не на хората, които го продават да мислят могат ли, или не могат.
Проблемът го има в световен мащаб, но явно е от допустимият процент, щом такива известни концерни не се впрягат да го решават.

Темата предполагам стана скучна за останалите. Simple Smile

# 684
  • София
Да Laughing
Аз само да добавя, че когато аз съм купувала такива стоки от един квартален "трафикант" hahaha, етикетите винаги са "рязани" - т.е. виждаш на коя марка е, но етикетът е срязан през средата, така да се каже "унищожен" Wink Този тарикат имаше човек на някоя от митниците и продаваше конфискувани детски дрешки.

# 685
Belinda, кажи как си след супата?

# 686
На мен ми е леко болна темата и макар, че съм убедена (като професионалист с 15-годишен опит), че нарушение на правата върху марките има, ще спра и аз дотук.

# 687
Флорче,  мисля, че в това всички сме убедени, но няма да спрем произвола, ако аз, ти, и още 2-3 спрем да ги купуваме. Има начини да се регулира този пазар, но няма воля и никога няма да има.

# 688
Да Laughing
Аз само да добавя, че когато аз съм купувала такива стоки от един квартален "трафикант" hahaha, етикетите винаги са "рязани" - т.е. виждаш на коя марка е, но етикетът е срязан през средата, така да се каже "унищожен" Wink Този тарикат имаше човек на някоя от митниците и продаваше конфискувани детски дрешки.
Последното с човека няма как да стане....има си процедура и за конфискувани стоки се следва.
Особенно ако е в нарушение на закона за Географските мерки ( там попадат търговските марки)....

# 689
  • Euskal Herria
Такива стоки със срязани етикети и аз съм купувала. Водят се брак на известни марки, които се правят на ишлеме в България. Пускат се на вътрешния пазар. Редно или не, но е практика.

Скрит текст:
Леко ми е криво днес. Публикували са във фейсбук клипче за състоянието на едно момче, в будна кома е след катастрофа. Вече трета година продължава. В началото бе чудо, че въобще остана жив. Родителите му правят и невъзможното, за да оздравее, но... За да се грижат за него - напуснаха работа, взеха кредити, помагат близки. Нужни са доста средства.  На помощ от държавата/институциите не могат да се надяват. И няма никаква гаранция, че момчето ще се събуди. Познавам го, израсна с децата ми; в един квартал сме.

Общи условия

Активация на акаунт