Великобритания - Тема 69 Великденска Зелено Пролетна

• 76 817
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Истински се вижда само със сърцето.
То и двамата с ММ не е лошо да пуснем, трябва да попитам. Благодаря Мери   Hug

# 586
Някои GP изпращат писма, други , ако са по-натоварени разчитат на самоинициатива . Тенденцията е хората да не се подсещат, за да окуражат т.нар. "Selfcare" - човек сам да си мисли за здравето, вкл. профилактични прегледи. Ръст, тегло, кръвно , пушене  , алкохол - това се прави при healthcare assistant , не е нужен лекар или сестра. Ако преценят - кръвни изследвания - холестерол и диабетен тест. И любимия lifestyle advice  Grinning

# 587
Така си е, то ако чакаш да те викнат, все си гушнал букета  Laughing

# 588
Здравейте момичета!
Може ли някоя да ми помогне да разбера дали се продава Редуктил от 10мг или 15мг в аптечната мрежа на Англия?
Благодаря ви предварително!

# 589
  • UK
Доколкото разбирам от интернет са забранени тези таблетки, заради сериозни странични ефекти.

# 590
Доколкото разбирам от интернет са забранени тези таблетки, заради сериозни странични ефекти.
Разбрах, че са забранени в ЕС, но не бях сигурна за Англия, за това реших да попитам. Благодаря ти!

# 591
  • Bristol
Уикенда изгорях, въпреки че си носех крем за слънце. С боляща кожа на раменете, подгизнала и замръзнала днес сутринта влязох в офиса  Rolling Eyes Това май само в Англия може да се случи...

# 592
Мда, онзи ден по къси ръкави, днес с якенце и пуловерче. Мисля, че лятото за тази година свърши  Laughing

# 593
Няма Редуктил със сигурност. И Англия все още си е част от съюза

# 594
Здравейте момичета. Рядко се включвам в темата, повече чета. Видях, че обсъждате училищата и реших да се споделя малко опит като майка на дете в праймъри и едно в секъндъри.
Праймъритата са важни, но наистина, ако се местите за дълго е добре да се гледат гимназиите. Грамар скулс са много различни по отношение на изпити и изсквания. Харесайте училище и влезте на сайта - там има инфо какви са изпитите. Посетете и отворените вечери/сутрини, там може директно да говорите с учениците, които ще ви развеждат. Форумът за 11+ е този, има много полезна информация:

https://www.elevenplusexams.co.uk/forum/11plus/index.php

Има информация по райони, общо взето всичко. В Кент има най-много грамар скулс.

Важно е и да помислите дали детето ви ще е щастливо в такъв тип училище или не, т.е. ако е било в топ 5 в праймърито може да е от последните или средните ученици, тъй като кокнкуренцията е голяма и самочувствието му да пострада. Не е сигурно, но е възможно. Има вероятност и да отпадне, ако не се справя.Деца на двама българско говорящи родители в семейството често имат нужда от частни уроци за подготовка за 11+, особено по английски, някои училища имат creative writing и нивото на децата, които кандидатстват е много високо, някои надминават стила на писане на среден възрастен англичанин. Уроците с добри учители варират между £25 и £80 на час в зависимост от района, опита и репутацията на учителите.

Мс кандидатства преди 2г. и го приеха в грамар скул, който ни е на 100 минути път в едната посока. За съжаление точките не му достигнаха за местното грамар училище и го записахме в близкото отлично училище, което му е на около 40 мин., за да има време и за спортни занимания след това. Ние сменихме няколко учителки за 1 1/2г. Не избрахме къща по-близо до грамар скулс, защото никога няма гаранция, че детето ти ще получи място там. Ние избирахме район с наличие и на грамар скулс и на отлични comprehensive. Вкъщи взехме решение да не мъчим мд с изпити догодина. Има 2 отлични училища близо до нас, едно смесено и едно само за момичета, ще я запишем в едно от двете.
В края на краищата се гледат резултатите от GCSE и ако детето е умно може да изкара високи оценки навсякъде.

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 15:12 от Stardust@

# 595
Момичета споделяйте много е полезно Simple Smile вярно че още не сме стигнали до училище ние, но за мен е много полезна информация Simple Smile

Два дни сме затворници в къщи с детето заради времето, чак и тя взе да гледа през прозореца и да иска навън Simple Smile

# 596
Илейн, плейгрупички няма ли близо до вас, шопинг център поне за една лека разходка?

# 597
Всичко има Simple Smile но не е спирало да вали силно и да духа, а аз не шофирам Simple Smile
Утре сме на група в библиотеката, малко ще се разнообрази, но за парка няма да става заради вятъра.

# 598
  • На село (близо до Лондон)
Хубаво е да споделяме. Аз имам едно дете в грамар, топ 3 по резултати и две в начално училище още. Синът ми пътува 30 Мин до училище. Наистина изискванията са доста високи, домашни и т.н; но най- вече между самите ученици има доста състезание за успехи, след всеки тест сравняват кои колко е изкарал и т.н. Иначе 98% изкарват А-А* на А левалс. Това за англ. И creative writing за нашите деца не е нещо общовалидно. Много зависи от детето, колко чете кое му е силната страна. Най-големият ми син пише фантастично и дори в това топ училище е първенец по англ. език,френски и латински. Просто англ, езиците изобщо му се отдават.
Дали такова училище ще е подходящо за другите ми две деца още незнам...

# 599
  • York
Тези 40 часа непрестанен дъжд нещо ми дойдоха в повече  no Прихванаха ме някакви странни настроения, два дни не мърдам от леглото и едва се тътря до училището, въобще не мога да се позная... Tired

Общи условия

Активация на акаунт