Великобритания - Тема 69 Великденска Зелено Пролетна

• 76 611
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Истински се вижда само със сърцето.
И ние се възползваме от хубавото време и сме по цял ден навън Simple Smile но аз мажа още когато излизаме, което е около 8.30 сутрин с 50ти фактор и поне още веднъж след това, зависи колко дълго ще сме навън.

Детето добре го мажа, обаче не се сетих и на себе си да сложа и сега в лицето съм ужас Simple Smile

На мен не ми пречи, че сутрин от рано е светло и без това ставам между 5.30 и 6.00 и така като виждам слънчицето ми е много зареждащо, иначе в къщата сме с щори и добре изолират.

# 541
  • След завоя в дясно
М@я- кое коунти е това?
 di_p- не съм чула такова нещо. Даже преди години изпита е бил 50% на 50% Анг и Мат. но са почнали да влизат повече чужденци и затова за повишили процента на Анг. един вид да ги отсеят. Това официално никъде няма да го прочетеш де Laughing

# 542
Здравейте,дано не ми се смеете на въпроса,но искам да попитам нещо    newsm78

Живяли сме в Лондон 2010-2011г. Сега сме в България.

Семейство с едно дете сме (4г.)По професия аз съм фризьор,мъжът ми си върти бизнес  с коли.Изкарваме,но не ни е лесно...трудно е,кредити,ремонти.. абее имаме нужда от пари..

Сега мислим повторно ходене в Англия за няколко години ,но с дете малко ми струва  притеснително.

Мога ли да си намеря работа по професията,съответно парт тайм ,понеже трябва да  водя и да взимам малкия от училище.Мъжът ми може да започне да кара такси.Квартирата ни ще е 2 бедрум И ще делим с брат ми ).
Мога ли да взимам някакви помощи  и според вас струва ли си за 3-4г.да правим тази жертва.

# 543
Детето ви ще е в училище на тази възраст и виждам голям проблем с обитаването на една обща спалня за всички ви.

# 544
Аз съм от типа хора, които заспиват прави по всяко време на денонощието. Малко спя,но доспили ми се няма какво да ме спре.

Обичам дългия ден тук. Прекрасно ни действа на цялото семейство. Така или иначе вечеряме към 10-иделно да сме по-дълго навън или да си върша работата на слънце/светло, прането да изсъхне...

Дребният първите дни ни будеше с думите:"Ставай!Не тъмно вън.", но и той влезе в стария ритъм и не му пречи вече.
Много по-различно е слънцето тук, щом аз с тъмната кожа се мажа....Пазете се! Радвам се, че българската ваканция беше кратка и хванахме хубавото време тук (студ и поройни дъждове в родината). Вчера от летището направо в едни градини се навряхме😍 и чак към 6 вечерта тръгнахме към вкъщи. Днес пък бяхме на плажа и шляпахме в морето. То пък отлив и пясък накъдето и да погледнеш 😍 Жалко, че излезе жълт код за поройни дъждове и опасност от наводнения следващите дни.Бях наредила 7-8 събития дългия weekend.

Дребното занесе днес подаръци на учителките и на любимата баба в квартала.Надявам се да са им харесали.

# 545
Ell  - в Berkshire сме.

# 546
  • Bristol
Семейство с едно дете сме (4г.)По професия аз съм фризьор,мъжът ми си върти бизнес  с коли.Изкарваме,но не ни е лесно...трудно е,кредити,ремонти.. абее имаме нужда от пари..
За мен, точно описваш ситуацията на живеещите в Англия. Парите все не стигат и все за нещо трябва да се плаща. Не мисля, че Англия е подходяща дестинация за гурбет. Виж, ако искате да дойдете да се пробвате да заживеете тук постоянно, без илюзията, че ще пестите пари, вече отговорът ми ще е различен.

Мисля, че различните грамър училища имат различни критерии. На мен са ми казвали, че някои дават допълнително точки за родените след април месец, примерно. Най добре е да се отиде на някой open day и на място да се види точно какви са им изпитите и критериите за прием. Погледнете и в сайтовете на училищата за повече информация.

# 547
  • Leeds, UK
То хубаво си купихме билети за България, но там изискванията за външен вид, особено за кг, са много по-строги. Mr. Green

Смях се сигурно 1 час  Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 548
  • Leeds, UK
И да се похваля!  Диетата на Цветелина Грахич, много добре ми се отразява... 5 кг съм надолу. Още малко и ще се намъкна пак в 6-ти размер.

# 549
  • Bristol
Аз тръгнах да си играя с един апп за следене на кила и хранене. От там научих, че за седмица не трябвало повече от 1% от теглото си да губиш  Crazy Така че, ако ще го карам по този метод, чак за следващото лято ще съм ок  Laughing

# 550
Наистина  тук се изгаря по-бързо. Аз вече имам отчаяна нужда от щори, утре ще вървя да търся нещо съвсем плътно. Освен " светлото" при нас и много птици чуруликат и свирукат от 4 сутринта . И така цял ден, чак  вечер  утихва - просто изведнъж - в 9:40 цялата гора заспива ( срещу нас е зелен пояс -гора, вода, патици, елени , даже някакви едри грабливи птици има).

# 551
Дъщеря ми миналата година беше в 6-ти клас и тъй като нямаше 2 години в страната, не държа изпити в края на годината.

# 552
  • До хладилника, който обичам
Ell, Y9 е голямата ми сега, Y10 от септември.

Мога ли да взимам някакви помощи  и според вас струва ли си за 3-4г.да правим тази жертва.
Не.
Ако е само за парите, мъжът ви по-добре да дойде тук да работи сам. Да си наеме единична стая в споделена къща и може да се прибира често с евтините полети, няма да се съобразява с училищните ваканции тук и има билети по £20-40 в двете посоки.
Цяло семейство да се местите тук, ако нямате яснота какво ще работите и колко сигурен ще ви е доходът, как ще се оправяте с детето в училище и да пестите пари, не ми се струва реалистична идея, изобщо. Оставям настрана живеенето в споделена къща на две семейства, много хора живеят така и им се получава.

# 553
  • След завоя в дясно
Дъщеря ми миналата година беше в 6-ти клас и тъй като нямаше 2 години в страната, не държа изпити в края на годината.
Вероятно имаш предвид теста, който се казва SAT и се държи на национално ниво. Ние говорихме за 11+, който е различен тест.

# 554
  • Манчестър
Днес в училище правихме 1 минутка мълчание, много от децата се разстроиха, 6-годишни, не знам доколко разбраха въобще за какво иде реч. Вие какво обяснявате на децата си за този случай, питат ли ви?

Едно от децата в класа на дъщеря ми е било на концерта с кака си и майка си. Няма нужда да говоря допълнително. Те много са го говорили в училище.

Между другото Ave липсва напоследък. Тя нали живее в Манчестър!

Grinning не липсвам....наслаждавам се на хубавото и слънчево време в родината и набивам череши....жалко,че е за кратко.

Общи условия

Активация на акаунт