Перилни препарати и омекотители – 46

• 70 914
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Пуснах снощи да изпера две якета и един чифт дънки("за баланс" Mr. Green ) с течен перилен препарат с допълнително плакнене. Преди малко, като ги прибирах от простора видях, че целите са посипани с бял прах, също, като в рекламата на Рекс. На какво може да се дължи newsm78
След тях пуснах пералня с плетива, 2 от тях в тъмен цвят и по тях няма нищо. Демек - няма да е от пералнята. Пуловерите прах с прахообразния денк мит за деликатни и вълна.
А уж течните не оставяли следи по дрехите #Cussing out И не се чисти това. Изтупах ги - не пада. С четкане, като, че ли се махат. Досущ като в рекламата на Рекс, но там набеждават праха за пране и хвалят течния а при мен се получи обратното.
Сетих се и дописвам, че всички дрехи бях обърнала да пера от опаковата страна. Дрехите отвън, т.е. от опаковата им страна нямат нищо. След като ги обърнах днес ги видях. Якетата бяха със закопчан цип.
Скрит текст:

Да не е имало забравена някоя носна кърпичка, салфетка, книжка в някой джоб, често ми се случва, изглеждат по подобен начин след това, обикновено, пране само с вода е достатъчно за да се изперат?!

Разбрах, че не е толкова вредно да се използва течен перилен препарат за цветни (тъмни) дрехи и мислех да си купя течен Persil, защото в рамките на 2 седмици успях да съсипя (някакси) доста нови "маркови" дрехи (с прах Omo color, ако има значение), но видях течен препарат за черни дрехи Denkmit, и за него ли мнението е като за всички останали препарати за черно, т.е. маркетингов трик!?

Последна редакция: сб, 01 апр 2017, 14:39 от rovaru

# 106
  • София
Не виждам снимките, че на вилата нетът е слабичък, но залагам на забравена кърпичка/салфетка/хартийка - такива поразии правят, особено върху тъмни дрехи! Като изсъхнат парченцата върху плата, стават като заварени. Нужно е понякога повече от едно изпиране, за да се оправи.

# 107
  • Русе
Няма забравена кърпичка. Снощи ММ извади абсолютно всичко от джобовете си. И в моето яке нямаше нищо в джобовете. В дънките - също. Всички ципове на якетата бяха закопчани, включително и на джобовете, така, че дори и да е имало нещо - през шушляковия джоб няма как да излезе. Сега ходих и прерових джобовете им - всичко е празно и чисто.

Щампи нямат, твърди бели етикети, които да се ронят - също. Пък и все пак, това не е първото им пране.

След мизерните ми наематели, от 01-ви август до сега, пералнята е чистена поне 3-4 пъти с препарат за почистване на перални и всеки месец веднъж с прах за бяло на 90 градуса. Филтъра - отначало го отварях след всяко пране, вече - веднъж в месеца.

Дидка, прах ги с Бинго. Имам една туба, която ползвам само за тъмните якета. Уж да не остават следи от праха.

От всички изброени предположения до момента, май се спирам на това на KaPaMeJl за програмата. Прах ги на програма за синтетика, която почти не ползвам. Черните си дрехи пера на програма за памучни дрехи. Всяка седмица имам по една пълна пералня с черно и такъв проблем до сега е нямало. Но дори и да е от програмата, от къде е този белия прах newsm78

# 108
От днес в Лили: http://www.lillydrogerie.bg/images/katalozi/2017-03-31/11.jpg. Аз ще взема Персил прах за цветно.

Благодаря bouquet
Лили ми е близо до работата. Виж ДМ ми е далечко, за Кауфланд да не говорим, за това и не стигнах до тях, за да се възползвам от промоциите на прахове...

# 109
Разбрах, че не е толкова вредно да се използва течен перилен препарат за цветни (тъмни) дрехи и мислех да си купя течен Persil, защото в рамките на 2 седмици успях да съсипя (някакси) доста нови "маркови" дрехи (с прах Omo color, ако има значение), но видях течен препарат за черни дрехи Denkmit, и за него ли мнението е като за всички останали препарати за черно, т.е. маркетингов трик!?
Относно Денкмит за черно и всички останали за черно: това са перилни препарати за цветно, но разчетени за 2,5 кг зареждане и деликатни програми. Няма нищо в тях, което да поддържа черния цвят; няма нищо, което да върне избелял черен цвят.
Ако искаш си купи и пробвай. Просто за информация: в Лидл има Formil за черно на същия производител като Денкмит.

# 110
Има ли осезаема разлика между Персил със Силан и без?

# 111
Мен ако питаш, не.

# 112
И на мен така ми се струва. 10 минути се чудих кой да взема, защото ми миришеха еднакво. Очаквах поне аромата да е различен, заради омекотителя.

# 113
Аз да си кажа първите впечатления от новия Силан.
Пуснах пералня с бели и с тъмни дрехи с него.
Когато отворих пералнята с белите дрехи ме лъхна един хубав аромат на омекотителя, но след изсъхване почти не мирише.
С тъмните не усетих аромата на омекотителя.
Възползвах се от хубавото време и ги проснах на слънце, не съм използвала сушилнята и съм доволна, дрехите са мекички, дори кърпите, а обикновено ако не ползвам сушилнята, особено кърпите са като шкурка.

# 114
И на мен така ми се струва. 10 минути се чудих кой да взема, защото ми миришеха еднакво. Очаквах поне аромата да е различен, заради омекотителя.
На мен този със Силан ми мирише по-силно и по-приятно. Усещам разлика.

# 115
Купих си Персил 70 пранета, 5,11 б от Елитис Варна. Цената беше 19,70 лв, обаче не знам до кога е промоцията

# 116
  • Варна
Относно праха за черни дрехи- Взех си савекс и за цветно и за черно пране
Осезаемо намирам разлика в черните си дрехи след като ги изпера с препарата за черно пране.Доста по-тъмни и лъскави са
Мисля да продължа да ги пера с него..видах промоцията на Perwoll в кауфланд другата седмица..дали да пробвам черния или да продължа със Савекс?
Този за цветно пък ухае чудесно и както се оказа- продължително
За Бинго съм резервирана..не ми е оставял бели трохи по дрехите,но сина направи зверска алергия на белия им омекотител

# 117
Нещо, хич, на Савекс, не искам да се доверя newsm78

# 118
  • Варна
Да си призная и аз бях приятно изненадана  Peace

# 119
Да си призная и аз бях приятно изненадана  Peace
Едва ме нави, хаха Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт