Перилни препарати и омекотители – 46

• 70 274
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
  • оттам, откъдето започва България
 Peace От понеделник в Кауфланд:Первол различни видове 2 л.-33 пранета - 7,49 лв.
Прах Савекс фреш  8 кг.-80 пранета - 12,99 лв.
Омекотител Медикс алвина различни видове 2 л.-57 пранет - 4,29 лв.
Уточнявам: Само за информация!  Wink

# 91
Момичета, моля, за съвет! Извадих едни нови хавлиени кърпи, но много време са престояли в шкафа. Пуснах ги с прах за бяло на 60 гр и най -дългата програма, но след изсъхване още миришат на престояло. Дали да повторя прането, но да сложа и омекотител този път? Първия път ги пуснах с Ариел.

# 92
Много странно, че Ариелът не е успял да убие тази миризма на застояло.  newsm78
Ако ще ги переш повторно, не ги пускай отново на 60 градуса, а на 40. Сложи малко омекотител и центрофуга до 900.

# 93
Дидка, не е толкова силна миризмата след изпирането, но се усеща. Те са купувани доста отдавна, над 10 г.

# 94
Разбрах те, моите са от 30 години и неизползвани, но периодично ги пера - и хавлии, и спални комплекти, то чеиз още има. Само че се чудя защо не е изчезнала миризмата. Може би има значение и в какъв гардероб си ги държала, някои странно омирисват дрехите.  newsm78
Нищо, пробвай пак. От опит съм забелязала, че когато не е много силно центрофугирано прането, запазва повече аромата на омекотителя, а и на самия прах. Също и ако не са изложени на пряка слънчева светлина и да ги оставиш да пресъхнат.

# 95
Скоро не бях ползвала Персил официален внос и наскоро взех една кутия. След като изхабих 3-те пранета мога да кажа, че мнооого ми харесва. И аромат си остава. Един такъв, деликатен, на чисто, на Персил. Бялото е супер бяло! Май ще се възползвам от някоя от промоциите да взема по-голяма опаковка. Peace

# 96
  • София
Благодаря за мненията за ленора. Взех си го и изпрах едни хавлии с него. Мирише много хубаво и остава траен аромат после. За момента обаче нямам дрехи с някакви петна за го тествам колко е добър наистина, но с нормално замърсяване /без петна/ се справи добре.

# 97
  • Русе
Пуснах снощи да изпера две якета и един чифт дънки("за баланс" Mr. Green ) с течен перилен препарат с допълнително плакнене. Преди малко, като ги прибирах от простора видях, че целите са посипани с бял прах, също, като в рекламата на Рекс. На какво може да се дължи newsm78
След тях пуснах пералня с плетива, 2 от тях в тъмен цвят и по тях няма нищо. Демек - няма да е от пералнята. Пуловерите прах с прахообразния денк мит за деликатни и вълна.
А уж течните не оставяли следи по дрехите #Cussing out И не се чисти това. Изтупах ги - не пада. С четкане, като, че ли се махат. Досущ като в рекламата на Рекс, но там набеждават праха за пране и хвалят течния а при мен се получи обратното.
Сетих се и дописвам, че всички дрехи бях обърнала да пера от опаковата страна. Дрехите отвън, т.е. от опаковата им страна нямат нищо. След като ги обърнах днес ги видях. Якетата бяха със закопчан цип.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 01 апр 2017, 12:43 от viki_1974

# 98
Пуснах снощи да изпера две якета и един чифт дънки("за баланс" Mr. Green ) с течен перилен препарат с допълнително плакнене. Преди малко, като ги прибирах от простора видях, че целите са посипани с бял прах, също, като в рекламата на Рекс. На какво може да се дължи newsm78
След тях пуснах пералня с плетива, 2 от тях в тъмен цвят и по тях няма нищо. Демек - няма да е от пералнята. Пуловерите прах с прахообразния денк мит за деликатни и вълна.
А уж течните не оставяли следи по дрехите #Cussing out И не се чисти това. Изтупах ги - не пада. С четкане, като, че ли се махат. Досущ като в рекламата на Рекс, но там набеждават праха за пране и хвалят течния а при мен се получи обратното.
Скрит текст:

На снимката дънките ми приличат все едно са заваляни.

Иначе може да пробваш с оцет малко да ги натъркаш. Майка ми така правеше, когато оставаха бели следи след прахообразен препарат, върху тъмни дрехи. Може и при теб да помогне, макар че са прани с течен.

Също може все пак да пуснеш едно почистване на пералнята.
При мен на старата пералня, на определени програми ми цапаше дрехите, а на други не...странно беше, ама факт.

# 99
Мда... Ами виж какво, ако искаш пробвай Корал, от който винаги е имало доволни хора, макар че според мен е по-добре Ариел, въпреки че говоря условно, защото все пак не знам за кой Ариел става дума. Извинявай за сложното изречение. Laughing

# 100
Разбрах те, моите са от 30 години и неизползвани, но периодично ги пера - и хавлии, и спални комплекти, то чеиз още има. Само че се чудя защо не е изчезнала миризмата. Може би има значение и в какъв гардероб си ги държала, някои странно омирисват дрехите.  newsm78
Нищо, пробвай пак. От опит съм забелязала, че когато не е много силно центрофугирано прането, запазва повече аромата на омекотителя, а и на самия прах. Също и ако не са изложени на пряка слънчева светлина и да ги оставиш да пресъхнат.
Благодаря за отговора, в стар гардероб са държани, не зная колко години. От баба ми са, ако успея да махна миризмата, ще е много добре. В пъти по-качествени и дебели са от новите, които купих преди около година и вече поизсветляха (от праха за бяло и високите градуси), а и са твърди като шкурка. Ще ги пускам колкото е нужно -тъпо и упорито съм  Laughing

# 101
От днес в Лили: http://www.lillydrogerie.bg/images/katalozi/2017-03-31/11.jpg. Аз ще взема Персил прах за цветно.

# 102
Сетих се и дописвам, че всички дрехи бях обърнала да пера от опаковата страна. Дрехите отвън, т.е. от опаковата им страна нямат нищо. След като ги обърнах днес ги видях. Якетата бяха със закопчан цип.

#Crazy И това с течен препарат?
Виж дали няма друга причина.  Peace
И кой е течният?  newsm78  (ако не е тайна)

# 103
Благодаря Гес!
Взех Корал капсули и довечера ще ги пробвам
Иначе имаше и течен Fairy, който също загледах...

# 104
  • София
Пуснах снощи да изпера две якета и един чифт дънки("за баланс" Mr. Green ) с течен перилен препарат с допълнително плакнене.
Скрит текст:
Преди малко, като ги прибирах от простора видях, че целите са посипани с бял прах, също, като в рекламата на Рекс. На какво може да се дължи newsm78
Скрит текст:

Сигурна ли си, че не е от етикет или щампа?

Общи условия

Активация на акаунт