Перилни препарати и омекотители – 46

• 71 016
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, без да обърна внимание съм пуснала хавлиите на 95 градуса но с рекс за цветно, който го дават само до 60 градуса? Дали има проблем и какво изобщо се случва с препарата на по-високите градуси?

# 511
Нищо не се случва.

# 512
Т.е... не съм ги изпрала или няма проблем?

# 513
Ама бацилите са се сварили направо  Laughing

# 514
Т.е... не съм ги изпрала или няма проблем?
Няма проблем.
Сега само не ме питай защо на пакета градусите са до 60, на праховете за бяло са до 95.

# 515
Нищо нямa дa питaм,блaгодaря. Мислех, че високите грaдуси сa прецaкaли гелa.

# 516
Всъщност проблемът не е ли във високите градуси при цветното пране, а не толкова при конкретния препарат - че може да пусне боя при твърде гореща вода?

# 517
Никога не пера на 95 градуса. Всъщност рядко и на 60 напоследък. При това качество на перилните препарати, напълно изпрано пране имам и на 40 градуса, при това неувредено от горещата вода.

# 518
Имам проблем с изплакването на прането. Колкото и препарат да слагам, накрая винаги се налага да изплаквам по 7-8 пъти, защото има много пяна. Вече имам чувството, че се е наслоил препарат някъде вътре в пералнята и затова не се изплаква прането. Възможно ли е? Дали да я пусна на 90 градуса само с вода?

# 519
# 520
Имам проблем с изплакването на прането. Колкото и препарат да слагам, накрая винаги се налага да изплаквам по 7-8 пъти, защото има много пяна. Вече имам чувството, че се е наслоил препарат някъде вътре в пералнята и затова не се изплаква прането. Възможно ли е? Дали да я пусна на 90 градуса само с вода?
Какъв е капацитетът на машината? Колко дрехи зареждаш? Колко перилен препарат слагаш и коя марка; течен или прах?
По принцип не пречи да я пуснеш празна или с препарат за почистване на перални.

Това е съставът:
Скрит текст:
Aqua
Alcohol
Sodium citrate
Decyl glucoside
Sodium lauryl sulfate
Potassium cocoate
Sodium chloride
Hydrolyzed wheat protein
Glycerin
Citric acid
Parfum
Citrus grandis peel oil
Amylase
Protease
Ще пере, защо да не пере, но за тези пари има много други прахове, които ще перат в пъти по-добре. Но не са био, еко, органик, веган, натурални или както там се наричат, обаче са си съвсем разградими според законовите изисквания.

# 521
Аз не виждам нищо еко, органик, веган-шмеган... в горния състав. Предполагам, че ще се пени прекалено много за автоматични перални. Аромат след изсъхване няма да има. Качеството на изпиране, предполагам, ще е съпоставимо с това на най-евтините течни препарати на пазара или по-ниско ако има прекалено много разпенване.

С три думи: пари на вятъра.

# 522
Аз пък установих, че не понасям никакви миризми върху прането ми вече Rolling Eyes
Подариха ми оня ден капсули Ленор някакви, даже не ги огледах, взех ги от нямане на къде просто. Врътнах пералня с тях, една жилетка на детето се оказа вътре. Тези дни като го вземам от градина и го гушкам, ме лъха миризма на евтин парфюм, едно такова сладникаво Sick Викам тоя малкия къде се е опирал, с какво се е пръскал.. След два дена стоплям, че всъщност миризмата идва от въпросната жилетка...

Та дойдох на акъла на ТАЕД, че няма нищо по-хубаво от аромата на чисто върху дрехите   Grinning

Ей сега си вяртя една само с парашок... bowuu

# 523
Какъв е капацитетът на машината? Колко дрехи зареждаш? Колко перилен препарат слагаш и коя марка; течен или прах?
По принцип не пречи да я пуснеш празна или с препарат за почистване на перални.

Ползвам различни препарати -  прахове Савекс, Бонукс,  течни - Медикс Алвина и Формил/лидълски/. Не съм някоя новобранка. Simple Smile Но пералнята е стара, затова си помислих, че може да се е наслоило нещо. Ползвам и против варовик препарат. Пуснах я тази вечер на 90 градуса с прибавен и оцет към водата. Пенеше се доста. Ще видя при следващото пране дали пак ще има толкова пяна. А по принцип не слагам много препарат - винаги намалявам указаните дози от производителя.
Има някакъв препарат за почистване на перални и на кафемашини в Елитис. Някой ползвал ли е?

# 524
Morphea, и аз имам същия проблем. И тук писах, и тема пуснах, и няколко поредни празни перални на висока температура..., и пяна пак се появява от нищото. При мен не е много но... Обмислям покупка на нова но не е подходящ момента Sad.

Общи условия

Активация на акаунт