Перилни препарати и омекотители – 46

• 71 048
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Мисля си, че не може съвсем да няма пяна. Simple Smile Особено ако водата е мека. Но във Варна водата е твърда. Едната ми приятелка каза, че пуска доста оцет, когато иска да почисти пералнята - май половин бутилка налива.

И освен това гледам, че при изплакването пералнята не налива много вода, може би наистина я пълня повече от необходимото понякога.

# 526
  • София
Пусни я с препарат за почистване на перални - той ще отстрани наслагвания от препарат, ако има. Тук много пъти е писано и са качвани снимки, ако не си ползвала досега.
Какво значи "може би я пълня много"? Машината има капацитет - ако е стара, сигурно е 5 кг за сухо пране на програма за памук. Въпреки указаните кг, хубаво е барабанът да не е претъпкан с обемни, но леки дрехи/завивки, за да може хубаво да се изперат.
И защо намаляваш дозата на препарата? Ако водата е твърда, напротив - трябва да увеличиш дозата. Ако ползваш омекотител за вода като Калгон, трябва за слагаш доза за средно твърда вода.
Марките препарати, които ползваш, няма да коментирам, тъй като не се оплакваш от неизпрани дрехи, а от пяна. Но аз бих пробвала с други марки, както и с повече прахообразни, за да видя дали ще има разлика.

# 527
  • София
Скрит текст:
Имам проблем с изплакването на прането. Колкото и препарат да слагам, накрая винаги се налага да изплаквам по 7-8 пъти, защото има много пяна. Вече имам чувството, че се е наслоил препарат някъде вътре в пералнята и затова не се изплаква прането. Възможно ли е? Дали да я пусна на 90 градуса само с вода?
Какъв е капацитетът на машината? Колко дрехи зареждаш? Колко перилен препарат слагаш и коя марка; течен или прах?
По принцип не пречи да я пуснеш празна или с препарат за почистване на перални.

Ползвам различни препарати -  прахове Савекс, Бонукс,  течни - Медикс Алвина и Формил/лидълски/. Не съм някоя новобранка. Simple Smile Но пералнята е стара,
Скрит текст:
затова си помислих, че може да се е наслоило нещо. Ползвам и против варовик препарат. Пуснах я тази вечер на 90 градуса с прибавен и оцет към водата. Пенеше се доста. Ще видя при следващото пране дали пак ще има толкова пяна. А по принцип не слагам много препарат - винаги намалявам указаните дози от производителя.
Има някакъв препарат за почистване на перални и на кафемашини в Елитис. Някой ползвал ли е?
Е ти едни препарати си си избрала за ползване ... Laughing, но според мен пробленът е от възможностите на пералнята, т.к. казваш, че дрехите не са изплакнати, а не че не са изпрани. Може да пробваш с препарат за почистване на перални и най-дългата програма и най-високите градуси.

# 528
  • Русе
Не мисля, че проблема е в старата пералня. Предишната ми пералня ползвах почти 20 години и не съм забелязала да прави пяна.

# 529
Замъкнах се аз до ДМ-то след половин година ooooh!
Видях, са заредили прах за деликатни тъкани на Денкмит, последният път нямаше. Но тъй като пуловерите вече ги прибрах, се въздържах от покупка.
Взех си само едно торбиче от праха им за бЕло  Laughing

# 530
  • София
В близкия ми ДМ тенденцията от много време е 2 рафтчета, мънички, сбутани най-отзад в магазина, с 3 вида прах, но за сметка на това 2-3 стелажа с течни, поставени на най-оборотното място  Twisted Evil
Напоследък Лили с намаленията им повече ми допадат, но не са ми под носа, за съжаление.

Дайте акъл - кенарена блузка от моето детство, която щерката напира да носи, но с прастари лекета, с какво най-лесно да оправя? Бяла е, или по-точно има лек оттенък на естествена, небоядисана материя, леко кремава стои, но има сини бродерии по нея, така че не става да се избелва.  newsm78

# 531
  • София
С прах за цветно, на ръка.

# 532
И на мен това ми направи впечатление в ДМ - имаше само  две торбички прах за бяло, едната я взех, три пакета прах за деликатни и по две торби от големите....за цветно и за бяло съответно.

# 533
  • Сливен
Нашият миналата седмица си беше добре зареден от към прахове.

# 534
Имах предвид праховете Денкмит.

# 535
  • Сливен
И от тях рафтовете  бяха пълни.

# 536
Интересното е, че в единия бургаски магазин прахът за деликатни е 12 лева, а в другите два е 7 лева. newsm78 И аз се въздържам от покупка, защото влача един от 3 години и не съм изхабила и 1/3.

# 537
Гес, днес купих прах Ариел за 40 цветни пранета от Т Маркет. За пръв път виждам такава разфасовка и реших да взема, защото беше на промоция. Тази вечер го отворих, изпрах две перални с него и ми направи впечатление, че аромата е напълно различен и мирише доста по-слабо от праха в стандартните разфасовки. Попадала ли си на него и смяташ ли, че може да е фалшив?
https://www.ebag.bg/product/9386/images/0/800

# 538
На мен ми изглежда нормален официален внос този Ариел. Същия като този за 20 пранета. Ползвала съм и от голимите кутии и разлика не отчитам..

# 539
Тета, наистина прилича на нормален официален внос, но съм напълно сигурна, че мирише различно и доста по-слабо. Одеве събрах изсъхналите дрехи и почти не усещам аромат, а това с Ариел никога не ми се е случвало. Та той мирише по-слабо дори и от Персил.

Общи условия

Активация на акаунт