Перилни препарати и омекотители – 46

• 70 136
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Не е променен, същият е. И все така приятен и ненатрапчив.
Обаче ОМО... Сложих го в спалнята временно, докато го прибера някъде и вмириса цялата стая. Буквално на талази се носи миризмата. Сега го напъхах в един плик с цип и ароматът рязко изчезна. Laughing Бре, страшна работа! Ариел поне не отделя такава "радиоактивност".

# 676
Тоя на Метро същия ли е, че не го загледах много. Да не взема да се набутам пак някое менте да взема newsm78

# 677
Не е променен, същият е. И все така приятен и ненатрапчив.
Обаче ОМО... Сложих го в спалнята временно, докато го прибера някъде и вмириса цялата стая. Буквално на талази се носи миризмата. Сега го напъхах в един плик с цип и ароматът рязко изчезна. Laughing Бре, страшна работа! Ариел поне не отделя такава "радиоактивност".

Изпари ми се нетърпението, като разбрах, че Персил е същия, просто в нова опаковка. Не че не го харесвам, дори напоследък ми е любим, но ми се искаше нещо ново да пробвам. Като чета за "радиоактивното" Омо се навивам следващия път да взема от него. Grinning

Бел Ами, не вярвам в Метро да продават ментета, но има вероятност да продават все още от старите опаковки.

# 678
Никога няма да забравя, как преди около 18-19 год си купих прах Ариел от Метро и след това дрехите от две-три перални станаха за хвърляне. Един-два дена след прането всичко стана на дупки. Една пералня с детски дрешки замина на боклука, друга с дънки на мен и мъжа ми, и една чаршафи. Прах ли съм нямала, че чаках да го купя и да направя ударна доза пране? Joy

# 679
Мъгла, в България само ментета продават, заринато е. Трудно е да отсееш нещо качествено. Що мислиш се ровя тук да чета newsm78 Любимите розови прашки на жената, след ДМ за бяло, отидоха на боклука, дано не ме усети, че  #Crazy #Crazy, че и италиянска ластична дантела бяха, ох, сърцето ме заболя Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 680
vion, за пръв път чувам за такова нещо, ужас!

Бел Ами, съгласна съм, че е пълно с ментета в България, но в твоя случай резултата е в следствие на качествен прах. Праха за бяло на ДМ е доста силен и не трябва да го ползваш за цветно. Да не говорим, че дантелата е деликатна материя. Наистина ли вярваш, че жена ти няма да усети липсата им? Laughing

# 681
Купих същите и ги извъртях два-три пъти, за да не усет липсата, хахах, стара кримка съм, хох Joy

# 682
Някои хора не знаят как да перат и сортират дрехите, после - прахът им виновен. Thinking Ей затова не разчитам на мнения от Интернет, а си пробвам, за да се уверя сама, пък после си давам моето мнение.

# 683
От февруари месец ползвам Денкмит. С праха за бяло пера хавлиите, които са тъмно и светло сини, чаршафите, които са лилави на черни фигури, пижамите, които са цветни и нищо им няма, при това на 60 градуса.  Laughing Всъщност, само на едно мое долнище розовите сърца поизчезнаха, но то е доста старо вече, а и сърцата от преди това бяха започнали да изчезват.
Ако има значение, хавлиите и пижамите са лидълски.

# 684
И аз пера с прах за бяло долното бельо, чаршафите и хавлиите. Всичко е цветно, имаме и много тъмно лилави чаршафи, които не са мръднали. Пускам всичко на 60 градуса и не са изсветлели изобщо, но винаги сортирам цветовете. Имам зелени кърпи и чаршафи, които пера заедно, лилави с цикламени кърпи, а бельото, което е предимно черно и синьо със сини кърпи и хавлии. Слагам и цветоулавящи кърпички в повечето случаи.

Проблемът на Бел Ами вероятно е от материята. Дантелата не мисля, че може да понесе високи градуси. Финото бельо пера на дълга програма, но на 40 градуса макс. Веднъж на няколко пранета слагам Импресан.

# 685
  • София
Мъгла, в България само ментета продават, заринато е. Трудно е да отсееш нещо качествено. Що мислиш се ровя тук да чета newsm78 Любимите розови прашки на жената, след ДМ за бяло, отидоха на боклука, дано не ме усети, че  #Crazy #Crazy, че и италиянска ластична дантела бяха, ох, сърцето ме заболя Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Ами да ти кажа не е виновен праха. Логично е, че като изпереш цветна дреха с прах за бяло, цвета ще се "развали", отделно дамското бельо е фина материя и дантелите и ластиците не издържат на високи градуси, ако са били пусанти на 60 гр. примерно, дори и с прах за цветно да са били, пак ще се "разпилее" дантелата в която има и ластик. Следващия път ползвай прах и градуси съобразно цвета на прането и материята му, иначе ще подменяш дрешки и ще ти излиза малко солено Simple Smile.

# 686
  • София
Не съм съгласна за дантелите - имам няколко чифта чисто дантелени и първоначално ги прах на 30, после на 40 градуса... Ами,  нехигиенично е за бельо. Накрая ги пуснах на 60 градуса с прах за бяло пране. Нищо им няма. Нито се свиха,  нито избеляха. Оттогава ги пера само така,  е,  поизносиха се,  но не повече от другите. Мисълта ми е, че бельото, каквото и да е то,  трябва да е предвидено за по-жестока експлоатация.
Търсих новото Омо,  но все още не съм го видяла. А ми се ще да е на промоция също. Simple Smile
Случвало ли ви се е да перете с прах за бяло бели тениски и  те да посивяват? Имам една такава тениска-феномен.100% памук е, уж. Пера с Омо на 60 градуса. Вчера я прах, днес я гледам - още по-сива.
И последно,  днес ходих в dm. Видях, че са пуснали течен за фини тъкани, Denkmit Ultra sensitive. Ако някой се интересува.

# 687
  • София
Не съм съгласна за дантелите - имам няколко чифта чисто дантелени и първоначално ги прах на 30, после на 40 градуса... Ами,  нехигиенично е за бельо. Накрая ги пуснах на 60 градуса с прах за бяло пране. Нищо им няма. Нито се свиха,  нито избеляха. Оттогава ги пера само така,  е,  поизносиха се,  но не повече от другите. Мисълта ми е, че бельото, каквото и да е то,  трябва да е предвидено за по-жестока експлоатация.
Скрит текст:
Търсих новото Омо,  но все още не съм го видяла. А ми се ще да е на промоция също. Simple Smile
Случвало ли ви се е да перете с прах за бяло бели тениски и  те да посивяват? Имам една такава тениска-феномен.100% памук е, уж. Пера с Омо на 60 градуса. Вчера я прах, днес я гледам - още по-сива.
И последно,  днес ходих в dm. Видях, че са пуснали течен за фини тъкани, Denkmit Ultra sensitive. Ако някой се интересува.
А защо тогава производителите пишат 30 или 40 гр. на етикетите? Явно са преценили, че това са оптималните температури за да се запазят тъканите. То вечни неща няма и така или наче ще се захабят, ластици ще се отпуснат, но едно е да се разпилеят на второто пране, друго е да издържат няколко месеца или повече в зависимост и от четотата на ползване, съответно на пране.

# 688
Производителите не се интересуват от хигиенично пране. Peace Те преценяват на колко градуса при пране би издържала дрехата по-дълго време (поне така си мисля). Често, обаче, градусите са доста намалени. Всеки преценява какво иска - дълго време да ползва една дреха и да я пере нехигиенично или малко време, но да я пере хигиенично, пък ако има късмет, може и дълго да я ползва, перейки я хигиенично. Laughing

# 689
Специално с дантела съм имала случай, при който при първо пране на 60 градуса, бикините бяха за боклука.

Общи условия

Активация на акаунт