Перилни препарати и омекотители – 46

• 70 968
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
А всички омекотители на Сано ли съдържат дезинфектант и според теб, кой е с най-силен и траен аромат?
Да, всички са с този дезинфектант, който написах. Кой е най-силен... Май всичките, но musk и bio са ми особено силни и трайни.

А тези бактерии не са ли резистентни и към дезинфектанта в Сано?
Не. Това са катионни дезинфектанти, които разрушават клетката. За съжаление не могат да се приемат от хора.

Благодаря за пожеланията.
Скрит текст:
И аз се надявам, обаче, знаете, всяка крушка си има опашка - това възпаление е следствие на друго, много по-лошо нещо. Както и да е, сега трябва да се пазим тези около него, че тия гадове са много упорити.

Редактирам, че сега видях въпроса на Ev_e
Гес, взех Импресан, защото не слагам омекотител на детските дрехи. Ползвала съм го няколко пъти и все се чудя едно - защо е предвиден да се вземе чак с последната вода?  Какъв е смисълът да остава в тъканите? И дали не му развалям действието, като пускам отделно изплакване след края на програмата? Не ме кефи да остава в тъканите и да се трие в кожата.
За да има ефект, трябва да се ползва точно както е описано на опаковката, а именно при последното изплакване, защото дезинфектантите имат нужда от контактно време, за да подействат и да убият микроорганизмите, не действат мигновено.
Ако искаш да плакнеш допълнително, хубаво, но оставяй дезинфектанта да действа върху дрехите 15 - 30 минути и тогава плакни.

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 22:52 от Guess Who

# 466
  • в огледалото на живота
Някой да ми припомни дозата за Denkmit,моля..
Отворих пакета,хвърлих опаковката  и го изсипах в кофата  за съхранение,без да погледна.... ooooh!

Гес,неприятностите да минават бързо  Peace

# 467
Заповядай, драга ~Dev~!
Скрит текст:

# 468
  • в огледалото на живота
Гес,благододаря  bouquet

# 469
Здравейте!,
Имам въпрос: В СВА  има промоция на Персил прах за пране 10кг, но е произведен в Турция. Страната производител дали оказва влияние на качеството на препарата?

# 470
Не намирам съществена разлика между нашия и турския Персил откъм изпиране. Иначе има разлика, защото на нашия дозата е два пъти по-малка в сравнение с турския. Голямата доза означава големи и тежки чували, много място за съхранение, понякога прахът не се събира в чекмеджето и подобни неудобства.

# 471

За да има ефект, трябва да се ползва точно както е описано на опаковката, а именно при последното изплакване, защото дезинфектантите имат нужда от контактно време, за да подействат и да убият микроорганизмите, не действат мигновено.
Ако искаш да плакнеш допълнително, хубаво, но оставяй дезинфектанта да действа върху дрехите 15 - 30 минути и тогава плакни.

Главната причина е, че тези дезинфектанти са несъвместими с перилните препарати. При наличие на анионни ПАВ (основна съставка на повечето перилни препарати), дезинфектантът образува неразтворими съединенияв с тях, т.е. се деактивира, както той, така и анионното ПАВ. По същата причина е невъзможно да се формулира и комбиниран перилен препарат и омекотител.
За да има максимална ефективност, такъв препарат трябва да се използва върху добре изплакнати дрехи, които не съдържат остатъци от анионни ПАВ. Това важи и за омекотителите. Чел съм, че мнозина се оплакват, че омекотителите не омекотяват добре дрехите. Главна причина за това е лошото изплакване.

# 472
  • София
А кой от омекотителите на Сано е най- слабо миришещ? Замислих се да купя заради дезинфектанта в него, но досега всички мирисани от мен варианти са били твърде тежки като аромати.

# 473
  • Пловдив
А кой от омекотителите на Сано е най- слабо миришещ? Замислих се да купя заради дезинфектанта в него, но досега всички мирисани от мен варианти са били твърде тежки като аромати.
Алое вера  Peace

# 474
Здравейте !
Как да третирам бяла риза с вениш ?
Има доста петънца и не мога да метна в пералнята ,т.к по -уплатнението има доста мръсотия .
Намерих един розов ,имам чувството ,че е за цветни ,дали би било проблем ,ако го използвам?

# 475
  • оттам, откъдето започва България
Честно казано, нищо не разбрах от поста ти.  newsm78
От какво са петната?
Какво имаш предвид под "по уплътнението има доста мръсотия"?  newsm78

# 476
Честно казано, нищо не разбрах от поста ти.  newsm78
От какво са петната?
Какво имаш предвид под "по уплътнението има доста мръсотия"?  newsm78
Тя е бяла както казах ,от всичко се цапа ,подмишничките ,якичка ,ръкавки .
В гуменото уплатнение на вратата на пералнята /имах предвид/ се отлагат доста мръсотии ,ако я врътна дали ще се изцапа?

# 477
  • София
Най-добре първо хубаво изчисти уплътнението - ще ти бъде от полза не само когато переш тази бяла блуза.

Гес, ТАЕД, благодаря за разясненията.

# 478
  • оттам, откъдето започва България
Еве ти е написала. Първо изчисти уплътнението с белина.
Иначе белите ризи си ги пера на общо основание с бялото пране, т. е. на 50-60 градуса с прах за бяло пране.
Розовият Вениш май наистина е за цветно. Аз понякога ползвам прахообразен, но го слагам в чекмеджето с праха.
Ако нямаш възможност да пуснеш цяла пералня с бяло пране, накисни ризата с прах за пране в топла вода, сложи и малко Вениш на петносаните места и изпери на ръка.

# 479
Алое вера  Peace
Според мен това е най-силно миришещият омекотител на Сано. Белият е по-дискретен и единият от двата сини, но не си спомням тъмното или светлото.

Общи условия

Активация на акаунт