Ринопластика

• 156 660
  • 788
  •   1
Отговори
# 525
Нели, съжалявам, че така е станало. Дано тази дупка не Ви създава проблеми, и за напред също.
Трябвало ли е да има присаждане на хрущял?
Ако не е можело да се получи, е следвало поне да обясни какви са причините за това, а не да бяга от отговорност!
Аз също съм на мнението на Лора. Лекарят освен добър хирург, трябва да е и Човек, и връзката с него да не свършва с приключване на операцията.

Едит:
Разгледах единия профил.
Жената е качила снимки на 2.5 месеца и се оплаква колко е подут носа....
Носът спада между 1 - 1,5 - 2 г. Зависи от организма и тялото. Не виждам голяма драма в случая.

Оплаква се и от проекцията на върха... Естествено е когато се вдигне един висящ връх, носът да "стърчи" по-напред в сравнение с оригиналния нос. Това е чиста геометрия.
Носът ѝ е хубав.

Определено напоследък се убеждавам, че хората очакват лекарите да са магьосници.
Щом природата не ни е създала симетрични, какви очаквания може да имаме към някой лекар? Резултата зависи не само от лекаря, а и от организма на човека и конкретния случай.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 13:02 от Анонимен

# 526
Така...аз не бях слжна ревизия,просто трябваше леко скъсяване с повдигане и където се съединяват коста и хрущяла от дясно имах дупка с която си и останах....Когато ме видя каза,че ще направи всичко това и естествено му се доверих. Още след първият месец имах някакви съмнения,че нещо не е наред,но нали трябва да чака.Е, вече съм 1,5 г. Изпратих му няколко пъти снимки и ми каза да бъда спокойна,че по-голяма няма да стане Simple Smile  (значи много добре знае какво е направил), тогава ми предложи да пробвам с филър. И не си мислете,че съм имала някакви нереални очаквания като малко,чипо,тясно носле, Не, аз не съм им фен,просто право-пропорционално носле с хубаво изразено връхче,което си мислех че прави,като му гледах снимките които публикуват. Единствено се успокоявам,поне че му хванах 'по-ниските' цени Simple Smile, защото след мен се покачваха през няколко месеца. Нали знаете какво е ,когато един човек работи за име и когато името започне да работи за него? Не всички,но в повечето случаи. Това е моето преживяване,явно нямам много късмет,но здраве да е!
Нели, наистина съжалявам. Разгледах и едната жена в инстаграм. Видно е, че понеже ѝ е вдигнал върха, ноздрите ѝ са уголемени, носа изглежда по- голям и за капак поради оттока изглежда и широк. Последната ѝ публикация е от Фев, дано поне след спадане на оттока нещата малко са се подобрили, но цялостно не ми харесва. Не е за вярване как човек се оперира уж за намаляване и подобрение, пък.......https://instagram.com/rhinoplastyrevision?igshid=42p54xiqayyp
Съвсем се разубедих. Явно ако човек има функционален нос и без много изразен дефект, който да влияе крайно на самочувствието не си струват мъките и нервите.

# 527
Рискове има и човек трябва да е запознат с тях преди да пристъпи към всяка интервенция.
Ноздрите няма как да се уголемят. Напротив - на жената очевидно са смалени: https://www.instagram.com/p/B8qwsk8K4U4Bkv-4P-jV3Yhi7Q16UMrQ9B-ZvQ0/
Дясната снимка е от по-близо.

Връхчето е много подуто, както и целия нос. Въпреки това и към момента си има острота, която е много трудно постижима...

Нека не забравяме от къде е тръгнала и на каква основа е направена операцията. Към момента не се присаждат нови носове, а се ремоделират съществуващите.

Не считам, че е коректно да се петни нечие име по резултат, който не е завършил и в който очевидно няма проблем.

Едит: Разгледах сторитата ѝ и всичко, което е споделила. Според мен има психически проблем...

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 17:49 от Анонимен

# 528
Момичета, вие видяхте ли и всички сторита? Видяхте ли с какъв старт е и разбрахте ли, че това и е ревизия, той и е правил 2 операция и според мен колкото и да чака, няма да се подобри,крив...широк...Тя обясняваше ден по ден. Явно му вади  душата, за я оперира пак. Потърсила му е отговорност, явно пак без резултат.               Никой не петни ничие име, просто изказваме мнение!                                            Зай,  операцията не беше сложна, не се налагаше присаждане,за това съм разочарована, че е работил отгоре отгоре. Това е мое лично мнение!

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 15:29 от Nelly A

# 529
Не се заяждам, но не считам че е редно да се публикува невярна информация.
Първо тя е имала септопластика. Не е писано при кого.
След тази процедура решава да направи ринопластика при Мирза.
Още през 1я месец започва да мрънка за ноздрите, за върха, че носът кривял (а това очевидно е оток).
Върхът пада и то много. В самото начало носът е като вдървен - изтръпнал. На всички носът изглежда прасешки, именно заради подуването и изтръпването. Върхът спада винаги - при някои много, при други по-малко, при някои по-рано, при други по-късно. Това е процес, който не зависи от лекаря и той няма как да предвиди колко точно ще спадне.
Когато има оток всичко може да се очаква като визуални изменения. На мен едната ми ноздра изглеждаше по-малка от другата 2-3 месеца. Вече съм в 6 месец и са еднакви.
Как съди, че нямала извивка на носа и къде й бил радикса, като е направила алергична реакция към лепенките и носът й е с троен размер?
Крайният резултат се вижда на 1.5 или 2 година. Тогава да коментира ноздри, връх, радикс, извивка и прочие.
Ринопластиката е процедура за психически стабилни хора, които осъзнават дългия период за възстановяване, факторите и рисковете, и са готови да ги приемат.
Да си беше седяла с гърбавия нос и висящия връх.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 11:29 от Анонимен

# 530
Това виждам Аз,това пиша!Няма да коментирам повече  и да изказвам мнения! Всеки си има глава на раменете и може да мисли и разсъждава, за мен фактите говорят много повече.Имам все пак две операции,знам как съм се възстановила Аз и че при всеки е различно. Явно за втори път съм изтеглила късата клечка,ясно ми е също че всеки доктор има както добри така и лоши резултати.Жалко само,че почти всички са го обърнали на бизнес,а човечност почти няма!Имам доста преживявания за такива естетически процедури,но приключвам.Както и всички ние имаме различни виждания за хубави нослета и не само..,но моето мнение никой не може да го промени! Важното е да се харесваме ние самите!

# 531
Нели не Ви нападам.
Считам, че не може да си измисляте информация, която не е написана, и да петните нечие име с тази измислица. Не е коректно.
Абсурдно е да се коментира резултат от ринопластика на 1-я месец или по време на алергична реакция.
Не оспорвам опита, който имате.
Лошите резултати ги има при всеки един лекар - поне 5% от случаите. Прочетете какво сте подписали преди операцията. Но е важно да се поддържа комуникация с лекаря.
Не се връзвайте на измислиците и филмите на някаква нестабилна жена в Интернет.
И нека не забравяме сентенцията "Има три истини - моята истина, твоята истина и истината".

# 532
Хич не ми изглежда първоначално нестабилна жената. Носа й е станал ужасен и криви много на едната страна. Ноздрите са прекалено смалени и върха е вирнат, но последното не е чак такъв проблем, защото ще спадне. Обаче, тя се е психясала, защото носа изглежда ужасно и няма диалог с лекаря. Също като при Йоана Колева-никакво комуникация. Няма да избера Мирза. В коментарите жена пишеше, че е окепазена и от Илхан, и той с едни отвратително лъскави реклами. Това са печалбари!!!
И аз да съм на мястото на тази жена, ще откача. Съжалих я като видях носа й-широк и крив. И хич не ми говорете, че спадал...след година-две...

# 533
Ани, тя се оплаква, че ноздрите са увеличени (?!).
Носът е направил алергична реакция към лепенките. Преди това си била някакви витаминозни инжекции, към които също е направила реакция. Едва от седмица ги е спряла. Носът е свръх подут.
Когато основата е крива няма как носът да се изправи.
Ринопластиката е процедура за промяна на формата доколкото това е възможно.
Жената има биполярно разстройство, съдейки по постовете й.
Ще видим след 1 г. резултата й.

# 534
При положение, че крайния резултат се вижда след година - две, как известните личности с ринопластика са с топ визия толкова бързо след операцията? Този въпрос ме тормози от доста време, не е само фотошоп, защото все пак имат и изяви на живо.

# 535
Първо при тях се стараят повече, защото са реклама за хирурзите.
Второ обикновено 70-80% от отока спада през 1-я месец. Към 6 месец около 90% и така постепенно до 2-рата година.
Отоците зависят изцяло от организма на човека и няма закономерност.
При алергични реакции и инфекции в 99% от случаите не са по вина на лекаря.
Като цяло това подуване не се вижда особено след 1я месец, само за пациента. Може лесно да се замаскира с грим.
Резултатите зависят също от това дали носът е бил нараняван, позата на спане (има хора, които от 1я месец спят по корем... дали измененията на носа ще са по вина на лекаря?), пушенето, физ. упражнения, медикаменти и още куп фактори.
Няма да забравя един случай на много известен лекар. Пак с един такъв инстаграм акаунт. Пациентката беше галила някакви бездомни котки и беше пренесла инфекция в носа си от тях. Инфекцията съответно е довела до проблеми... Беше обвинявала лекаря, опитвайки се да съсипе реномето му, заради своите глупости.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 15:56 от Анонимен

# 536
  • В.Търново
Заинтригувахте ме сега да последвам тези жени да им видя носовете. Simple Smile Simple Smile

# 537
Здравейте,
Мой близки мк казаха, че е най-добре да се насоча към Германия. Някоя от Вас проучвала ли е как стоят нещата там? Simple Smile

# 538
Здравейте! Направих си ринопластика при доктор Сафет Кулов през декември 2019, много съм доволна от резултата, докторът е изключително любезен и мил, обяснява всичко, обръща много внимание и преди, и след операцията. Ако някой желае мога да разкажа по-подробно и да кача снимки. Самата аз дооста дълго четох из форуми мнения за различни лекари, като за всеки имаше както позитивни, така и негативни мнения, никога не можем да бъдем 100% сигурни, че всичко ще мине безупречно при когото и да е! Аз се насочих към доктор Кулов и след консултация, прецених, че ще направя операцията при него.

# 539
Права сте. Никога няма гаранция за успешен резултат и това е един от рисковете на процедурата.
И въпреки това хората, които решат да се подложат на ринопластика, трябва внимателно да изберат хирурга. При професионалистите с богат опит възможността за грешка е много по-малка.
Бихте ли споделила резултат и подробности за хората, които търсят инфо?

Общи условия

Активация на акаунт