Продължителна температура след Пентаксим

• 927
  • 3
  •   1
Отговори
  • София
Привет, моля за съвет. Правихме реваксинация с Пентаксим, детето е на 1 г. 11 м. На следващата сутрин вдигна Т и вече четвърти ден я поддържа, стига до 38,5-39 гр.
Бяхме на преглед - нищо притеснително не установи, щяло да мине. Много съм притеснена. На друг случвало ли се е?

# 1
Искате да кажете, че четвърти ден е с 38,5-39?

Аз бих отишла в болница, да прегледат детето, не мисля, че е нормално толкова много дни.
Една вечер, ОК, но 4 ми се виждат много.

P.S. Може да се окаже, че високата темп. е от друго и просто са съвпаднали с ваксината.
Но за ваксина толкова дни темп. не е нормално, според мен.

# 2
  • София
Не знам дали има общо с вашия случай, но да ти напиша при нас каква беше случката, да имаш предвид и подобен вариант. Значи пак така след ваксината вдигна Т, която беше 39-40 градуса, почти не спадаше от Панадол и Нурофен и нямаше никакви други симптоми. Е, оказа се розеола и нямаше нищо общо с ваксината, просто я беше лепнала от някъде. След 4 дни свали Т и изби обрива, тогава си пролича каква е била причината за високата Т, просто съвпадение с поставянето на ваксината. Иначе и кръвни пускахме и всичко беше ок.

# 3
  • София
Да, утре ще пуснем изследвания. Той ту я сваля, ту пак вдига. Просто се чудех дали на някого се е случвало.

Общи условия

Активация на акаунт