Безопасни ли са ваксините

• 128
  • 6
  •   1
Отговори
Искам да попитам понеже бебето ми е на 2 месеца и този път отложихме имунизация поради запушен нос но съм чувала за ужасни странични ефекти от ваксините има ли нещо вярно защото много ме е страх..😟

# 1
  • София
Болестите, от които предпазват, са много по-опасни.

Просто когато ваксинирате детето, то, а хората, които ежедневно сте около него, трябва да сте здрави.

# 2
Както всеки един фармацевтичен продукт, и те имат странични реакции

# 3
Изчитате целия интернет, слагате нещата на кантар и решавате. Няма как Simple Smile Колкото за, толкова и против. Ако имаше еднозначен отговор нямаше да е интересно Blush

# 4
Kaжи ми кое в този живот не е опасно? Като си на разходка в парка може да те нападне зло куче. Когато плуваш в морето може да пипнеш месоядна бактерия. Когато се храниш в ресторанта може да получиш хранително отравяне...
Нулев риск по дефиниция има само ако не правиш нищо. Във всички други случаи риск има, въпросът е какъв е и дали е приемлив с оглед на алтернативите. Напоследък антиваксърството е много популярно, но все пак огромното болшинство от децата минават без странични ефекти или с минимални такива. А от сериозните голяма част не са доказани, а просто се приписват на ваксините.

# 5
Не е задължително страничните ефекти да се проявят единствено в детска възраст. А когато това се случи по-късно, за вероятността причината да е ваксина не се и сещаме вече. И тогава не броим последствията от нея към страничните ефекти.

# 6
Това е валидно за много неща - от прием на определени вещества по време на бременност, стил на родителство като цяло, през захранване, алергени, проходилки и изобщо всяко нещо, което правим, може да има отражение върху децата след години. Survival bias.

Общи условия

Активация на акаунт