Раждането у дома

• 5 240
  • 69
  •   1
Отговори
Здравейте момичета!
Има ли някоя от вас да е раждала у дома?
Може ли някой да препоръча добра акушерка за водно раждане ?
 smile3529

# 1
  • София
Раждането у дома може да бъде изключително опасно, не искам дори да споменавам с какъв изход.
Не се занимавайте с глупости, ами отидете си родете като нормален човек, в болница.

Последна редакция: вт, 28 мар 2017, 17:46 от miamim

# 2
Раждането у дома може да бъде инключително опасно, не искам дори да споменавам с какъв изход.
Не се занимавайте с глупости, ами отидете си родате като нормален човек, в болница.
Да знам мерси за съвета но напоследък като чи ли в болниците става все по зле и опасно.

# 3
  • София
Раждане в болница със сигурност не е по-опасно от раждане вкъщи.

# 4
Незаконно е да присъства медицинско лице при домашно раждане.
Т.е. можеш да родиш вкъщи сама, но ако искаш водно раждане с акушерка, трябва да отидеш в болница (има вече такива, които предлагат този вид раждане).

# 5
  • Телиш/Плевен
Раждането у дома може да бъде инключително опасно, не искам дори да споменавам с какъв изход.
+ 1

Познавам такава, която роди вкъщи и слава Богу всичко е наред с детето, но за мен е много безотговорно в такъв момент човек да разчита на късмета си. Защото наистина е късмет, ако всичко е наред. Надявам се да размислиш и да родиш в болница. Peace

# 6
Раждането у дома може да бъде изключително опасно, не искам дори да споменавам с какъв изход.
Не се занимавайте с глупости, ами отидете си родете като нормален човек, в болница.

+ 1

Не си струва риска в никакъв случай.
Лично аз не виждам абсолютно никакви предимства да се ражда в неболнична среда, дано не Ви обиждам. Peace

# 7
  • Пловдив
Какво значи да е по-зле и опасно в болницата?! Условията може да са мизерни и отношението да не е най-доброто, но там са хората, които ще ти помогнат адекватно, ако нещо се обърка. Хора, които са учили и практикували това и които, повярвай ми, най-малко искат да се вкарат в беля. Ако възникне някое усложнение вкъщи, кой и как по-точно ще ти помогне? Или пак ще разчитаме на "опасните болници", само където може да се загуби ценно време. Ще имаш дете, дръж се разумно и отговорно!

# 8
+ 1

Познавам такава, която роди вкъщи и слава Богу всичко е наред с детето, но за мен е много безотговорно в такъв момент човек да разчита на късмета си. Защото наистина е късмет, ако всичко е наред. Надявам се да размислиш и да родиш в болница. Peace
Два пъти съм раждала в болница сега искам да бъде водно раждане да предлагат в някои болници но ми се вижда малко кофти и мръсно там и никой не ти обръща внимание повечето дори не ги оставят във ваната а пак ги качват на магарето

# 9
Ама в кой век живеем да раждаме у дома?  За мен това е абсурдно, безграничещо с лудост. Толкова много неща могат да се объркат, които да наложат медицинска помощ и недай си Боже няма, кой да помогне.....да стане непоправима грешка, защото на някой му хрумнало да си прави на Бог.

# 10
Какво значи да е по-зле и опасно в болницата?! Условията може да са мизерни и отношението да не е най-доброто, но там са хората, които ще ти помогнат адекватно, ако нещо се обърка. Хора, които са учили и практикували това и които, повярвай ми, най-малко искат да се вкарат в беля. Ако възникне някое усложнение вкъщи, кой и как по-точно ще ти помогне? Или пак ще разчитаме на "опасните болници", само където може да се загуби ценно време. Ще имаш дете, дръж се разумно и отговорно!
Разбирам мнението ви на всички ако нещо се обърка да ще се наложи да се отиде в болница но дано да не се налага Simple Smile

# 11
Разбирам мнението ви на всички ако нещо се обърка да ще се наложи да се отиде в болница но дано да не се налага Simple Smile

Винаги имате възможност, да си огледате болницата преди раждане, да си изберете екип. Не всички болници са мръсни и с лоши условия. А както беше казал някой преди мен, не може да родите вкъщи и да има медицинско лице. Според мен това си е голям риск.

# 12
Дано не се обърка, но помисли ли ще има ли време да се отиде до болницата?
Бъди разумна, не излагай себе си и нероденото ти дете в риск.

# 13
Ако нещо се обърка е решаваща всяка секунда. Няма време за ходене в болница.
Не знам кога си раждала, но в днешни дни има възможност да избереш екип, който да следва всяко твое желание. Никой няма да те качва никъде.

# 14
В София единственото място с вана за раждане е в болница Св. Лазар. Но доколкото съм запозната същинското раждане не става в нея.

Общи условия

Активация на акаунт