Прахосмукачка робот - Прочети, преди да питаш! - 12-та тема

• 125 575
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Аз пък не мога да разбера какъв ви е проблема brabusbg?  newsm78 Питате за мнение, казвам си мнението. Другите неща ги споделям по повод това което коментирахме с другите момичета. Хората са различни, аз проучвам нещата преди да си купя нещо, а още повече, когато става дума за повече  пари. Ще дам близо 500 евро и искам да знам какво си купувам, при нужда къде да го занеса за ремонт, от къде да го купя и т.н.  Peace
Искрено благодаря  за мнението.  Не ме разбирайте погрешно, но все пак става въпрос за някаква машинка която не струва живота ви, така че идеята беше да не откачате  по нещо материално, понеже това е уред ... като всички други. Всеки иска да проучи и да си купи  най изгодното,   но не с цената на живота си  ... 😊😉😆

# 376
  • Пловдив
Estell ,цената е висока според мен за този модел.Ако не я искаш на всяка цена изчакай .Макар ,че в немския амазон рядко пускат намаление на ЛГ.

# 377
От 10 дена имам xiaomi. Засега ми харесва - някой има ли идея дали картите могат да се преизползват. Според мен би било доста по-ефективно, ако не всеки път прави карта.

# 378
  • На небето
Estell ,цената е висока според мен за този модел.Ако не я искаш на всяка цена изчакай .Макар ,че в немския амазон рядко пускат намаление на ЛГ.

Навсякъде другаде цената е почти еднаква + - 10-20 евро, дори и в италианския амазон. Е на други места дори и някои сайтове на амазон беше доста по скъп същия модел. Намерих няколко супер евтини модели, в някакви неизвестни сайтове, но са или тестери или без оригинална опаковка. Аз лично щях да си взема, какво като не е в оригинална кутия, но мъжа ми ме разубеди, нещо не му вдъхвали доверие. Другия проблем беше да има доставка до Малта. А цената наистина не е ниска, но предполагам защото модела е сравнително нов. Ако не се лъжа е от 2017г. Има още няколко модела след този, но са ужасно скъпи от над 700 до 1600 евро че и повече. Наистина нямам идея, кой модел е оптимален вариант от към качество и цена. Не държа да е на всяка цена този модел, но този модел ми хареса и ми се стори оптимален вариант не е най-новия модел, пък има всички екстри които са ми нужни, че и отгоре, затова се спрях на него.

brabusbg не знам защо сте останали с впечатление, че на всяка цена с цената на живота си една ли не драпам за този уред!? Нямам идея, защо съм оставила такова впечатление у вас!? Да решила съм да си купя робот, няколко дни проучвам, питам за мнение и ще си купя, след това приключвам с темата. Ще споделя мнение разбира се, заради други объркани като мен, които също имат нужда от допълнителна информация за да вземат решение, което да ги устройва.
Мразя да чистя и нямам търпение някой да ме отмени в тази гадна задача. В къщи съм с бял теракот, включително и на балконите (а в Малта като вали дъжд, дъжда е мръсен все едно кал вали, след това се метат и мият балкони и прозорци). Прозорци се мият всяка седмица, но това е друга тема. Робот за прозорците няма да си взема. Апартамента е над 120кв. огромен, само спалнята ми е 30кв. Изобщо не ни трябваше толкова голямо нещо за трима човека, но наема беше и все още е много нисък. На всичкото отгоре сме с котка, която се скуби ужасно много по-това време на годината и съм с дълга до кръста коса, косъм да падне и се вижда. Ужасно ме дразни мръсотията и се налага всеки ден да мета. Да, този робот ще ми улесни живота, затова бързам да си избера модел да си го купя и да приключа с въпроса. Не ми е мания, мога да си го позволя, държа на чистотата и това ще ме смъкне един много неприятен ежедневен ангажимент от плещите. Това е причината, а и аз съм си такава като си наумя нещо, се ровя, търся, чета, интересува ме темата докато си го купя и после не ме вълнува. Важното е да ми върши работа и да не съжалявам после за покупката си. Затова не взимам прибързани решение. Това съм го прихванала от мъжа ми, преди бях много по импулсивна и взимах решения без много, много да му мисля, но след толкова години заедно е нормално да се променя.

# 379
  • Бургас
Публикувам обща информация, която случайно открих днес :

http://gunman.biz/?p=6931

# 380

За съжаление статията е от преди повече от 2 години, което по своему я прави доста неактуална, а за този период смело мога да твърдя че нещата при роботите се развиха доста.

# 381

За съжаление статията е от преди повече от 2 години, което по своему я прави доста неактуална, а за този период смело мога да твърдя че нещата при роботите се развиха доста.

Да, май за картографиране нищо не се казва.

# 382
  • Пловдив
Estell, аз следя тези роботи близо 3 години и знам цените.Просто цената е твърде висока.Но и решението и парите са твои-така че ти решаваш.Само преди седмици споделих,че съм купила  9 серия с моп и резервни четка за 300 евро от амазон. Разбирам ,че е проблем доставката .Самата ти пишеш ,че не искаш да прибързваш ,а точно това виждам аз отстрани.Да,моделът е добър ,но скъп .Определено няма да съжаляваш добри са, но ако искаш добра цена ти трябва търпение.

# 383
  • На небето
Estell, аз следя тези роботи близо 3 години и знам цените.Просто цената е твърде висока.Но и решението и парите са твои-така че ти решаваш.Само преди седмици споделих,че съм купила  9 серия с моп и резервни четка за 300 евро от амазон. Разбирам ,че е проблем доставката .Самата ти пишеш ,че не искаш да прибързваш ,а точно това виждам аз отстрани.Да,моделът е добър ,но скъп .Определено няма да съжаляваш добри са, но ако искаш добра цена ти трябва търпение.

Права си. Съвсем забравих, че понякога ги пускат на намаление и с малко търпение може да се купи нещо супер изгодно. Съвсем изключих, хем четох в темата че понякога ги пускат на намаление, но забравих. За съжаление мъжа ми вече е поръчал роботчето и тази вечер като се прибра ми съобщи новината. Искал е да ме изненада. Няма значение, пари се печелят, дано всичко е наред и да си го ползвам дълги години.

# 384
От 10 дена имам xiaomi. Засега ми харесва - някой има ли идея дали картите могат да се преизползват. Според мен би било доста по-ефективно, ако не всеки път прави карта.

Честито, със здраве да си го ползваш Grinning

Картите не се използват повторно, а ти остават като история на почистванията за справка - можеш да видиш кога откъде е минавал робота, случвало се е да разгледам стари логове и да видя как преди седмици някъде е имало притворена врата и не е успял да почисти всички стаи.

Това не намалява ефективността, а даже напротив. Xiaomi не обикаля специално само за да прави карта, върши го между другото докато почиства и си уточнява картата в движение. На няколко места лидарната навигационна система е описана така:  LDS developed entirely in-house: able to scan its surroundings 360 degrees, 1800 times/sec, similar to the laser guiding system used by self-driving cars.
Понеже сканира начесто, можеш и да си ходиш около робота без да го объркаш - просто минава когато се преместиш, а ако останеш на място, те заобикаля. Ако преместиш някоя мебел или отвориш врата, също вижда в движение и отива да изчисти там.

При мен почиства - с две минавания - средно по 1 м2 на минута, което е много бързо според повечето ревюта.

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 16:15 от Alipazar

# 385
  • Бургас
Здравейте !
Преди да направя окончателен избор бих искала да помоля опитните тук да споделят мнение и дадат препоръки, относно тези два модела на Румба : 782 и 866

Площта, която ще се чисти е 80-90 м2, съвсем малко меки настилки - не повече от 10м2 , имам късокосместо  куче, от което като че ли на моменти " сняг вали " от косми .
Бюджета е важен също - 1000 лв .
Имаше някъде и една сравнителна таблица . но изобщо не я откривам последните няколко дни - моля, ако на някой му е под ръка да ми я постне !

# 386
Здравейте !
Преди да направя окончателен избор бих искала да помоля опитните тук да споделят мнение и дадат препоръки, относно тези два модела на Румба : 782 и 866

Площта, която ще се чисти е 80-90 м2, съвсем малко меки настилки - не повече от 10м2 , имам късокосместо  куче, от което като че ли на моменти " сняг вали " от косми .
Имаше някъде и една сравнителна таблица . но изобщо не я откривам последните няколко дни - моля, ако на някой му е под ръка да ми я постне !
Нямам наблюдение над тези модели, моята е 960, но доколкото си спомням, основната разлика е в силиконовата четка, а това пък е най-важното за качеството на почистване.  Simple Smile. Квадратурата е много относително нещо, моята я дават за над 200 кв.м., а аз имам чисто около 80 и установявам,  че не би могла да изчисти повече от 120-150 с едно зареждане, особено ако е мръсно и разместя мебели, т.е й се налага да минава по няколко пъти през едно и също място. Другото което виждам при моята е , че е доста хаотична , или на мен така ми се струва ()може да мине 20 пъти през едно и също място, а през друго въобще) та въобще не съм възхитена от софтуера, отбелязвам това пак по повод квадратите- да си планувам за по-голямо площ.

# 387
  • Бургас
Здравейте !

Нямам наблюдение над тези модели, моята е 960, но доколкото си спомням, основната разлика е в силиконовата четка, а това пък е най-важното за качеството на почистване.  Simple Smile. Квадратурата е много относително нещо, моята я дават за над 200 кв.м., а аз имам чисто около 80 и установявам,  че не би могла да изчисти повече от 120-150 с едно зареждане, особено ако е мръсно и разместя мебели, т.е й се налага да минава по няколко пъти през едно и също място. Другото което виждам при моята е , че е доста хаотична , или на мен така ми се струва ()може да мине 20 пъти през едно и също място, а през друго въобще) та въобще не съм възхитена от софтуера, отбелязвам това пак по повод квадратите- да си планувам за по-голямо площ.

Тоест пропуска площ на случаен принцип.... то другото , което ме хвърли в смут  е , че преди малко реших да се обадя на телефона за контакти в ето този интернет магазин : http://robotite.bg/ .
Попитах какво ще ме посъветват - 782 или 866 ... отговорът беше NEATO  Joy

# 388
  • София
Аз бих те посъветвала да се свържеш и с тези:  http://irobotforyou.com/contacts
Така ще имаш база за сравнение на съветите и на отношението. Най-добре ако можеш лично да посетиш и двете фирми и да прецениш според предложенията им какво ще е най-добро за теб  Hug

# 389
  • На небето
Z-Тина четох доста добри отзиви за NEATO, гледах доста сравнителни клипове и го дават много добър, не се развалят често, намират се лесно, а що се отнася за почистване на ъгли е най-добрия. Бях се спряла на него, но после реших да е LG. Не мисля, че ще сбъркаш ако го вземеш. Ако наистина има къде да видиш моделите и марките на които си се спряла и можеш да ги тестваш ще можеш да решиш кой ти харесва повече. Друго е да го видиш и пипнеш.

Общи условия

Активация на акаунт