Прахосмукачка робот - Прочети, преди да питаш! - 12-та тема

• 123 906
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте моля за мнение за роботите на ilife 2в1. Нямам килими, но имам куче-късокосместо. Основно ламинат и малко плочки. Има лайсни между стайте. 60кв.м. е апартамента. Моля за съвет, кой робот е най-подходящ, склонна съм и само на функцията с прахосмучене, ако тези 2 в 1 не си заслужават.

# 166
Цитат на: Medy
Страхотна новина! И как стана тая работа? ...
При мен стана от самосебе си - разрешил съм ъпдейт на плъгините. Четох в друг форум - постепенно идва при всички и било добре да е зададено в настройките приложението да е на английски език, а не на език по подразбиране.
Има и още нещо - робота проговори на английски   newsm44. Провери в настройките на езиковите пакети - предпоследния. Езиковия пакет идва независимо обновяването на плъгина.
Във форума където четох половината пишат, че се забавляват повече с китайския говор на робота - приличал им на говор на анимационен герой - определено има нещо такова smile3521

# 167
Здравейте моля за мнение за роботите на ilife 2в1. Нямам килими, но имам куче-късокосместо. Основно ламинат и малко плочки. Има лайсни между стайте. 60кв.м. е апартамента. Моля за съвет, кой робот е най-подходящ, склонна съм и само на функцията с прахосмучене, ако тези 2 в 1 не си заслужават.

Без да претендирам за изчерпателност, от прахосмучещата функция на моя 2 в 1 - 5s - съм доволна много, откакто го имам, не съм вадила голямата прахосмукачка; справя се по-добре и по-щателно от нея. От МИЕЩАТА му функция не съм доволна и спрях да я ползвам изцяло, което само иде да рече, че не ми се струва удобна на мен. Забърсва добре, без да замазва, но има ли даже някоя песъчинка, край, дотук сме с щателното бърсане. А аз съм с кучета, съответно - с песъчинки, косми и следи от лапи, и с тях определено не се справя (за миене).
Но от прахосмученето му съм доволна много, родих се най-сетне. Следователно в някой добър ден някога ще си взема A4 или X5, или нещо такова, което не е 2 в 1, но е по-мощна прахосмукачка.
Засега този ми е чудесен.

# 168
  • София
mironcho, и моят Xiaomi проговори на английски! И приложението се оказа с променен език, току що го отворих! На обяд беше китайка, сега е мома англичанка! Божкеее, вече се разбираме! Някак мило ми стана, европейско едно такова!  Joy

# 169

Без да претендирам за изчерпателност, от прахосмучещата функция на моя 2 в 1 - 5s - съм доволна много, откакто го имам, не съм вадила голямата прахосмукачка; справя се по-добре и по-щателно от нея. От МИЕЩАТА му функция не съм доволна и спрях да я ползвам изцяло, което само иде да рече, че не ми се струва удобна на мен. Забърсва добре, без да замазва, но има ли даже някоя песъчинка, край, дотук сме с щателното бърсане. А аз съм с кучета, съответно - с песъчинки, косми и следи от лапи, и с тях определено не се справя (за миене).

Alien4e, ние също живо се интересувахме от комбинирана машина, но изглежда те все още са с доста компромиси и в крайна сметка се отказахме. От прахосмукачките без миене, повечето хора май си харесват роботите, освен Ели с нейния Събчо (Самсунг)  Laughing . Аз съм от фен-клуба на Xiaomi и съм особено доволна, че с новия ъпдейт на софтуера той вече пише и говори на английски  Grinning .  При цена с 1000 лв. по-малко от най-скъпите роботи, сравнимо качество и вече на английски, любимите на всички форумци "оторизирани вносители"  на скъпа техника с "марков" сервиз може най-сетне да видят истинска конкуренция...

Конкретно по твоите въпроси: роботът е отличен на твърди подове и ниски килими. Минава спокойно през препятствия до 1,5 см височина. Според този обзор: http://www.bestcordlessvacuumguide.com/xiaomi-mi-robot-vacuum-review/ моторът му е от същия производител, снабдяващ Roomba и Neato, но е по-мощен от Roomba 980 и Neato's Botvac D8500.   За по-подробни отзиви от потребители във форума виж в началото на темата (скритите текстове в уводната част), отличното обобщение на Mironcho на стр. 6 пак в тази тема и постовете на Medy.

За кучешки косми има няколко момента, които може и трябва да съобразиш.

1) Смукателна сила: Като засмукване Xiaomi няма никакъв проблем (в това клипче https://www.youtube.com/watch?v=Gs48LtyMuBg , теста с космите започва на 7'15" ) дори го показват да се справя с косми по-добре от Roomba 980.
2) Контейнер: Xiaomi има относително малък контейнер за боклук сравнено с други модели, което може да налага по-често изпразване ако кучето ти пуска повече косми. В някои от отзивите казват, че силният вакуум сплесквал боклуците и натъпквал кошчето по-плътно (не мога да потвърдя или опровергая).
3) Почистване на четката: По самата четка може да се събират косми (виж например тук, на 6'30" https://www.youtube.com/watch?v=UXLlgqhXgHA) , но  те не се набиват или увиват в гнездата в двата края на четката - там открихме специални четчици за почистване в движение. Има и приложен един хитроумен малък инструмент, комбинация между гребен, ножче и шипче, с който да се чисти четката.

Самата аз нямам домашни любимци, но останалите собственици на Xiaomi може да допълнят, ако имат опит.

Последна редакция: нд, 16 апр 2017, 17:14 от Alipazar

# 170
# 171
  • Luxemburg
Някой може ли да сподели мнение за румба 866. Чудя се дали си заслужава 399€. В немския амазон има няколко мнения че настройките са ужасни, че била скъпа играчка, че по-добре да се заложи на серия 9, отколкото на този модел. Тотално се обърках дали е добра или не. Но определено повече от 400€ не ми се дават.

# 172
Някой може ли да сподели мнение за румба 866. Чудя се дали си заслужава 399€. В немския амазон има няколко мнения че настройките са ужасни, че била скъпа играчка, че по-добре да се заложи на серия 9, отколкото на този модел. Тотално се обърках дали е добра или не. Но определено повече от 400€ не ми се дават.

Въпрос на преценка разбира се, но никога не бих дала такива пари за робот с хаотична навигация - една приятелка го сравняваше с детска играчка.

Със също толкова мощно почистване - мотор с 1 800 Ра, лазерна навигация и апликация за наблюдение в реално време през смартфона как чисти, все още има Xiaomi на промоция под 400$. С транспорта, митото и ДДС може би ще ти излезе някъде около 400. Ето линка: http://www.gearbest.com/robot-vacuum/pp_440546.html . Може да има и някой добър модел на LG, не познавам тази марка, но във форума има добри отзиви.

# 173
  • Русе
Мисля, че цената е отлична и си струва всеки лев. Аз пък не бих дала 1000 лв за нещо без никаква гаранция.
Имам Румба от повече от 4г, 7-ма серия и съм изключително доволна. Приятелки доста след мен си взех 8-ма серия, различни модели, и всички казват само хубави неща за роботите.
Не знам какво значи, че настройките са ужасни, мисля, че няма разлика със 7-ма серия в това отношение, че да има нещо да те плаши. Естествено, ако има бюджет за 9-та серия, сериозно бих се замислила. Simple Smile

# 174

renydent, започнах да го следя този миещ помощник в Амазон, но той там е на 299паунда, сега на оферта 50%, наистина ли си го засичала на 100? Или да не чакам в Амазон да е 100  Laughing

# 175
  • София
Аз също мисля че цената е чудесна за Roomba-та и със сигурност ще си доволна от нея. Преди да си купя 980 ползвах 2 месеца Roomba 880 /моя приятелка ми я предостави, за да преценя дали да купувам/. Бях достатъчно впечатлена за да си взема моя "Роби" веднага след като я върнах . Хаотичното чистене изобщо не пречи и след като тя приключеше нямах никакви забележки. Дори не мога да кажа че Румба 980 чисти по-качествено...Не намирам разлика в качеството, единствено във времето, което и отнема да почисти, но при положение че основното и предимство е тя да чисти, докато ти си навън с децата или на работа не виждам никакво значение колко време и отнема  Peace Нямаше никакви проблеми с настройки, напротив. За робот на 2 години и батерията издържаше колкото и беше зададено по спецификации /не е сменяна/
Аз лично никога няма да предпочета Xiomi пред Roomba, колкото и позитивни качества да посочиха някои съфорумци тук. Предпочитам да се възползвам от гаранционните условия на Амазон, пред възможността да се наложи да си организирам емоции и време по транспортиране на роботчето до Китай. Не робувам на марки, но не знам защо изобщо се сравняват Xiomi и Irobot, както и напоследък чувам че сравняват Huawei и Iphone  Rolling Eyes Crazy

# 176
  • Пловдив
Привет, моля за съвет относно избора на робот, искам да го  купя за подарък някъде до цена 1200лв.
Никога не съм ползвала такъв и нямам никакви наблюдения, имаме и куче, така че като опция съм ги отписала. Жилището, за което търся е 200кв с естествен паркет/пиша това евентуално ако има значение за четките и надраскването/ и гранитогрес, няма прагове, два килими, единият от които е от мъхестите и е по-висок, не знам дали би бил пречка и ако да, въпроса ми е това дали би го блокирало или просто заобикаля и продължава да чисти.
Предпочитам да е от бг с гаранция, гледах в този сайт Rоomba 866  https://www.irobot.bg/-/roomba-866.html  но по телефона не ми се сториха никак любезни и не получих отговори на въпросите.
Ще съм благодарна и на други предложения за марка/изключвам китайски/ и място, от където мога да го купя.

# 177
  • Русе
За батерията - потвърждавам. На 3,5г я смених, чистеше по 3 ч, чак последната по-малко от година падна на около 1,5-2ч, сега с новата - пак по 3 ч чисти.
violenza, погледни точно за 866 цената от амазон.

# 178
Аз лично никога няма да предпочета Xiomi пред Roomba, колкото и позитивни качества да посочиха някои съфорумци тук. Предпочитам да се възползвам от гаранционните условия на Амазон, пред възможността да се наложи да си организирам емоции и време по транспортиране на роботчето до Китай. Не робувам на марки, но не знам защо изобщо се сравняват Xiomi и Irobot, както и напоследък чувам че сравняват Huawei и Iphone  Rolling Eyes Crazy

Мерси, jijibiji, за изключително нагледната формулировка  Simple Smile . Работата е точно в личната преценка. Аз самата бях писала по-нагоре нещо в този дух - колко според теб, субективно, струват даденостите на един робот. Сега виждам, че в последния пост съм оставила субективен елемент, така че моля да се върнем към фактите.

За теб и други съфорумци, субективно, трябва да се дадат пари за марка - "Не робувам на марки, но никога не бих предпочела X пред Y, защо изобщо ги сравнявате".  Гаранцията е друг такъв фактор който, субективно, е важен за много хора, макар че щом се опре до ползването й, се оплакват от сервизите - и с право.

Няколко души - засега в малцинстов в тази тема, също така субективно считаме, че след като и X и Y идват от Китай, само че на едните им се слага западен етикет и цената става двойна или тройна, рискът с обслужването в Китай си заслужава. Особено за качествени машини. И моля, Meggysan, да не изопачаваме, ако даден робот не се продава още на българския пазар, това не го прави "нещо без никаква гаранция", а просто значи, че гаранцията не важи в България.

За субективните неща всеки, който чете, сам може да прецени за себе си кое му е по-важно, но те водят до излишни емоции. Извинете, ако самата аз съм допуснала такива емоции и моля не ги проявявайте и вие.

В повечето кратки питания става дума за обективни дадености. ronicat си търси робот, който почиства добре и не струва повече то 400$. Също така обективно и с конкретни аргументи й отговарям за робота, който познавам и насочвам към други марки, които не познавам. Нека да оставим на нея да реши какво още иска да има и ако уточни питането си, да й помогнем конкретно и без квалификации чий робот е по-голямото "нещо".

Същото важи за violenza, и тя има бюджетно ограничение и според мен - обективно, тъй като съм го пускала да чисти дълго и точно на твърди настилки - за описаните от нея условия Xiaomi е отлична машина, освен върху мъхестия килим, ако е висок. Аргумент "за": на тази квадратура едва ли ще може да се справи само с едно зареждане, но плановото почистване пести време и живота на батерията при сравнимо качество на резултата, т.е. вместо да зареди 3 пъти за едно почистване, ще зареди само 2 пъти. Ако пък има повечко мебели и чистата квадратура е под 120 м2, може да се мине и само с едно зареждане вместо с 2. С такива алгоритми, доколкото знам, са само LG (с добри отзиви и за по-старите машини), Самсунг (с лоши отзиви във форума) и по-новите модели на Roomba, струващи доста над 1 200.

За килимите: shaggy килими са проблем, доколкото знам, за всички марки в този ценови клас. Ако някой има друг опит, добре е да каже. Ниските килими не са проблем за моя робот, почиствал е по-твърди, както и една кожа. Нямам черни килими, но съм гледала филмче, според което Xiaomi не ги възприема като дупка и ги чисти.

За 1 200 лв. може да се купи както самия Xiaomi, така и магнитна лента и няколко комплекта резервни части и консумативи (те се продават отделно) и субективно мисля, че всеки лев си заслужава. Всеки друг е свободен да препоръча друга марка - аз не мога да го направя, тъй като не съм имала друг робот.

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 08:11 от Alipazar

# 179
Леко досадно стана с това Xiaomi, съвсем обективно. Разбирам, че има доволни, но по 2 чаршафа на страница със суперлативи, че и с критика ако някой не иска китайски робот, ми идва в повече.

Съвсем обективно - около мен няма човек с техника от китайски сайт, която с времето да не дава супер досадни бъгове. Да, за цената се преглъщат, спор няма. Не казвам, че с робота е така, но за подобна покупка е съвсем нормално хората да са подозрителни към нов продукт, чиято гаранция дори не могат да ползват.

Общи условия

Активация на акаунт