Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 172 772
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
  • София, Младост 2
Можеш да я боядисаш - с chalk paint няма нужда от шкурене преди това, само почистваш хубаво и директно се боядисва. Може и с латекс да се боядиса, но преди това трябва или шкурка, или да се намаже предварително с бороконтакт (задължително такъв БЕЗ пясък) и след това боядисване и накрая лак. Аз също съм съвсем новак, засега само с планове... но понеже порових повечко, мога да кажа, че повечето неща, които са ти необходими, ги има в първия постинг на темата, където е събрана общата информация и ноу хау. А ако изчетеш произволно някои от старите теми ще намериш и снимки преди и след, и споделен опит кое как се прави. Няма нужда да четеш наред, старите теми са ужасно много - хвани която и да е за ушите и я прочети от първа до 50-та страница и ще намериш необходимото. В youtube има безбройни клипове как точно се боядисва с chalk paint - добре е да изгледате няколко, за да сдобиете обща идея. Не изглежда особено трудно... пък ще видим, като стигнем до практиката Mr. Green

# 181
hedra, благодаря ти, много, това ли е тази боя?

И само да вметна, че ми останаха очите в тази втората маса,зелената от поста на  stanoevus
Прекрасна е!

# 182
  • София
hedra, благодаря ти, много, това ли е тази боя?

И само да вметна, че ми останаха очите в тази втората маса,зелената от поста на  stanoevus
Прекрасна е!

Тази боя е за дъски за  писане с тебешир Chalk board.Правил съм черна дъска с такава боя.Chalk paint е нещо друго.

[

Благодаря на всички за хубавите думи. Simple Smile

# 183
Каролин, не, боята е https://www.anniesloan.com/annie-sloan-products/paints/chalk-paint.html

По-назад в темата обсъждахме и как се прави в домашни условия, разгледай. Аз мисля и кухнята да си омацам с нея, ама и аз още съм на етап измисляне на концепция и яко шкурене на врати...

И, между другото постигам неволен ефект на прогаряне на дървото на моите врати с пистолета за горещ въздух, че на места е голям зор чистенето  Mr. Green Ще превърна дефекта в ефект после де Simple Smile

# 184
      Добро утро!
От скоро надничам в тази тема,и признавам си ,лично за мен е доста забавна и вдъхновяваща. Simple Smile  Засега обаче само събирам опит и знания   Blush  Опитвам се да си водя записки относно това кой материал с каква боя и по какъв начин се боядисва,та в тази връзка бих искала да ми разясните каква е разликата между Chalk paint и обезмаслителя Осмо? До колкото разбирам  и при двете не се налага предварително циклене,шлайф,грунд,.....тогава каква е разликата-само в ефекта ли,или са предназначени за различни видове повърхности? newsm78

# 185
  • Beyond the stars
Каролин Бингли
Стандартната процедура е - шкурка, грунд , боя  Peace При последния ми проект "столчета" нещо пропуснах шкуренето, че много извивки и чупки, само там, където имаше неревности, изглаждах. Та грунд взависимост от боята (алкидна или акрилна) и после директно с боята на две ръце  Peace Ще ги видим като се нанесем как ще се държат. И една ламперия ме чака, за която пак планирам лекичко да пропусна цялостно шкурене  Mr. Green

За твоята секция - бих сменила дръжките и бих махнала стъклените вратички и вместо тях може би кошници.

Има и варианти с тапети- за дъното на рафтовете примерно.

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 08:47 от Вълшебство

# 186
Благодаря ви момичета.Много ми се искаше да мине бе шкурене,че брат ми а една врата 2 дни се занимава,хрм с машинка за шкурене,не н ръка.
Идеята а тапетите е супер ВълшрбствоАк си го представих бяла секция,на дъната на шкафовете винтидж тапети на цветя.😊
А откъде се купува тази тебеширена боя.

# 187
  • София
      Добро утро!
От скоро надничам в тази тема,и признавам си ,лично за мен е доста забавна и вдъхновяваща. Simple Smile  Засега обаче само събирам опит и знания   Blush  Опитвам се да си водя записки относно това кой материал с каква боя и по какъв начин се боядисва,та в тази връзка бих искала да ми разясните каква е разликата между Chalk paint и обезмаслителя Осмо? До колкото разбирам  и при двете не се налага предварително циклене,шлайф,грунд,.....тогава каква е разликата-само в ефекта ли,или са предназначени за различни видове повърхности? newsm78

С едното се боядисва,с другото се омаслява.Крайният финиш и ефект е различен.С Chalk paint може да боядисваш всичко-желязо,дамаска,дърво,плочки и др.без  грунд или шлайфане.  С маслото само дърво там не се слага грунд,но трябва да се махне стар лак или боя от дървото,поне така мисля иначе няма да попие маслото в дървото и ефекта няма да се получи.Не съм работил с масло пиша от това което съм чел, може някой който е омаслявал да помогне. Simple Smile

# 188
  • София
stanoevus, масата е супер.
С какво се лепят плочките?

# 189
  • София
Доколкото проучвах видовете латекс, разликата между тях е огромна в химическия състав. Станоев, ти кои производители си използвал за база?

Предлагам ти да сложиш в подписа си цялото обяснение за тебеширената боя Simple Smile

# 190
  • София

Мерси,със строително лепило.Мисля че беше на Лакпром трябва да проверя и ще пиша допълнително.
На консистенция е като маджун,но малко по течно.Става супер.

# 191
  • Варна
Тази Chalk paint боя продава ли се в някоя верига магазини? Във Варна къде мога да намеря?

И въпрос към ползвалите я - как се почиства, евентуално сваля на по-късен етап?

# 192
  • София
Доколкото проучвах видовете латекс, разликата между тях е огромна в химическия състав. Станоев, ти кои производители си използвал за база?

Предлагам ти да сложиш в подписа си цялото обяснение за тебеширената боя Simple Smile

Ползвах Боро латекс,тонираха ми го на по един литър.Стига за доста мебели.
Сега ползвам фабрична Chalk paint на Annie sloan.

Мисля че успях да кача основното в подписа,ако трябва още инфо питайте. Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 14:43 от stanoevus

# 193
  • София

Мерси,със строително лепило.Мисля че беше на Лакпром трябва да проверя и ще пиша допълнително.
На консистенция е като маджун,но малко по течно.Става супер.
Имам една очукана дървена холна маса. Беше със стъкло, което счупих  Embarassed
Минаваха ми идеи за мозайка, заливка с епоксидна смола и т.н.
Щерката иска да преместим масата в нейната стая. Ще ѝ предложа идеята за плочки. Вече знам в каква цветова гама трябва да са - зелено  Laughing

# 194
  • София
На мястото на стъклото слагаш шперплат и отгоре залепваш плочките със строително лепило.Ще стане супер. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт