Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 171 476
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
  • Beyond the stars
Скрит текст:
Много ми харесаха боядисаните шкафове. Да дам идея от личен опит за гръб и аз.
Живеем на друго място от апартамента ни и там се прибираме само лятото, през другото време го ползва от време на време дъщеря ми. Тази година прибирайки се, заварихме теч от съседите от който гърба(най-обикновен термо гръб) се беше надул от влагата и мухлясал  Sick ooooh! В близко бъдеще не планираме да живеем там и смятаме някога да продадем апартамента затова не искахме да влагаме много пари, но не можеше да го оставим и така. Изхвърлихме гърба, почистихме мухъла, оправихме теча. Докато се чудех какво да сложим обиколихме магазините да потърсим 2-3 квадрата евтини плочки, но нямаше. На излизане от един магазин виждам някакви пласмасови плоскости за ламперия, сметнах квадратите, избрахме цвят и за 30 лв, купихме материал. Налепихме с монтажен силикон и се получи това
Скрит текст:
Абсолютно бюджетно решение, но за известно време ще свърши работа.
Страхотна идея! Не знаех, че има и такава имитация. Поразрових се малко и открих в момента в Практис ги има намалени в момента и ни само тухли, но и https://praktis.bg/stroitelstvo/lamperiya/pvc/pvc-panel-za-stena … -mozayka-mayolika

И аз досега въздишах по подобни винилови стикери във  вивре, хем не мога да си избера, хем не знам какво представляват на живо, а много ми харесаха. Имаме плочки за смяна вкъщи, не че са много зле, но са от отдавна и са ми омръзнали. Не ми се ще да къртим пак, пролетта правихме ремонт. Та, седя, гледам, въздишам и се чудя..... newsm78 Дали не се предлагат и у нас по магазините? bouquet

Виждала съм подобни в Бриколаж и скоро засякох и в Jumbo  Wink Можеш да провериш дали нещо ще ти хареса.
Въпреки, че във вивре хич не им е лоша цената.

# 526
Хей, момичета, толкова сте идейни, че ще ме вкарате пак в беля да се занимавам в събота и неделя. Дане, това с ПВЦ панелите се е получило страхотно. Отивам да ги видя на живо в Практикер и ако направя нещо пак ще покажа. А имам и два фотьойла за претапициране ... Smiley

# 527
Това с PVC панелите не е ли неподходящо за областта около печката/котлона? Ами около мивката, където де мокри доста от пръски? Същото ме гложди и за стикерите...

Иначе имам една кухня, която е със стари плочки, а старите шкафчета ги изхвърлихме. Ще ги заменим с една страхотна Икейска кухня за много добри пари - 340 лева. И тук делемата - така и така помещението е празно в момента, дали да не се свалят и плочките. Но пък бюджетът е силно ограничен, така че всякакви бюджетни варианти са добре дошли...

Кухнята е тази:

# 528
  • DE
При мен няма проблем около котлона, с индукцион съм, а пръските забърсвам почти след всяко готвене с магическа гъба. Зад и около мивката връзката е със санитарен силикон, не пропуска вода.

# 529
Скрит текст:
Скрит текст:
Много ми харесаха боядисаните шкафове. Да дам идея от личен опит за гръб и аз.
Живеем на друго място от апартамента ни и там се прибираме само лятото, през другото време го ползва от време на време дъщеря ми. Тази година прибирайки се, заварихме теч от съседите от който гърба(най-обикновен термо гръб) се беше надул от влагата и мухлясал  Sick ooooh! В близко бъдеще не планираме да живеем там и смятаме някога да продадем апартамента затова не искахме да влагаме много пари, но не можеше да го оставим и така. Изхвърлихме гърба, почистихме мухъла, оправихме теча. Докато се чудех какво да сложим обиколихме магазините да потърсим 2-3 квадрата евтини плочки, но нямаше. На излизане от един магазин виждам някакви пласмасови плоскости за ламперия, сметнах квадратите, избрахме цвят и за 30 лв, купихме материал. Налепихме с монтажен силикон и се получи това
Скрит текст:
Абсолютно бюджетно решение, но за известно време ще свърши работа.
Страхотна идея! Не знаех, че има и такава имитация. Поразрових се малко и открих в момента в Практис ги има намалени в момента и ни само тухли, но и https://praktis.bg/stroitelstvo/lamperiya/pvc/pvc-panel-za-stena … -mozayka-mayolika

И аз досега въздишах по подобни винилови стикери във  вивре, хем не мога да си избера, хем не знам какво представляват на живо, а много ми харесаха. Имаме плочки за смяна вкъщи, не че са много зле, но са от отдавна и са ми омръзнали. Не ми се ще да къртим пак, пролетта правихме ремонт. Та, седя, гледам, въздишам и се чудя..... newsm78 Дали не се предлагат и у нас по магазините? bouquet

Виждала съм подобни в Бриколаж и скоро засякох и в Jumbo  Wink Можеш да провериш дали нещо ще ти хареса.
Въпреки, че във вивре хич не им е лоша цената.

Вълшебство, благодаря  bouquet, Jumbo ми е далечко, но в Бриколаж пазарувам, пък защо съм пропуснала стикерите? Специално ще ги потърся. Да, цената във вивре наистина не е лоша, а и добре изглеждат на снимките. За около печка не знам, но като гръб на мивка не мисля, че има проблем, винил е все пак. Peace Най-добре си е нови плочки, но няма да е сега, второ къртене и пепеляци няма да понеса, не и в едно лято. Simple Smile

# 530
Мише, ако сменяш тръбите и ще слагаш стояща батерия, няма как без къртене.

# 531
Дева, нищо няма да се сменя... Всичко трябва да е възможно най-евтино и да се спести от каквото може. Може евентуално един нов смесител, че ще ми е жал за тази хубава кухня Joy

# 532
Ами значи така си остават плочките. Simple Smile

# 533
  • Варна
И това е интересно, но на нас не ни се занимаваше да обикаляме и набързо го измислихме с наличните възможности  Peace

Дано да няма проблем с топлината от котлоните, все пак е пвц, иначе много добре се е получило, в къщи за по лесна поддръжка съм подпряла зад котлоните една дъска от закалено прозрачно стъкло, мия я на чешмата или в миялната. Аз съм виждала в Практикер самозалепващи плочки от инокс, но излиза скъпо за целият гръб.

Може би стикерите наистина са най-бързото решение

# 534
Според вас има ли шанс да се махнат плочките, без да се съсипе шкафчето?
https://www.olx.bg/i2/ad/starinen-shkaf-vitrina-izraboten-iztsya … arvo-ID6GclX.html Cry

# 535
  • Beyond the stars
https://www.olx.bg/i2/ad/starinen-shkaf-vitrina-izraboten-iztsya … arvo-ID6GclX.html Cry

Много е красив  Heart Eyes Защо са му причинили тези плочки на горкия..
Зависи кога и как са лепени плочките, но според мен със сигурност ще трябва солидна реставрация на горния плот.
Но пък те не се виждат плочките на първо четене, та може да се обмисли ползване в този му вид.

# 536
  • София
А защо не ги боядисате... Simple Smile

# 537

От снимката, която ми излиза, не виждам плочки, но мисля, че открих шкафа в олх. Пише, че е реновиран с плочките, вероятно горната повърхност е била наранена или не добре изглеждаща. Внимателно може да се свалят плочките, вероятно са лепени, но, ако повърхността под тях не изглежда добре, пак ще трябва да се измисля някакво покритие. Може да питате и продавача как са поставени плочките. Преди години махах плочки от нощно шкафче, не ми хареса, както беше направено, после дълго търсих подходяща плоскост, защото все нещо трябваше да се прави. С чукче, длето, отвертки, ножове, успях, но повърхността беше много зле под тях. Peace
Хубав е шкафа, и аз не разбирам за какво им слагат мрамори, плочи........Ако не се виждат, както пише Вълшебство, оставете си го така. Peace

# 538
Ама те са отгоре. Ще се виждат ли? Колко е висок?
Не може ли да си останат?
Иначе е много красив! bouquet

# 539
  • София
Наблюдавам този шкаф в ОЛХ от много време,плочките развалят целия шкаф защото е много нисък и се виждат.
Според мен това е горната част от голям шкаф,но седи хубаво и така.
Плочките сигурно ще се махнат лесно,но после сигурно да изшкурите плота ,защото под тях едва ли е добре.

Общи условия

Активация на акаунт