Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 171 464
  • 766
  •   2
Отговори
# 510
За плочките това е важно, да могат да се почистват след боядисване.

# 511
  • София
И аз моля - ако някой има опит с боядсиването на плочки - нека сподели.
go4o4o, чудесно е станало!

# 512
  • София
И аз мисля да боядисвам едни плочки на под. Мисля да ги запечатам с лак за паркет на водна основа.Според мен ще е по издръжлив Simple Smile

Перуника,масата е супеер!!

# 513
Здравейте, поглеждам темичката ви отдавна, но не съм писала. Но нещата, които показвате ме вдъхновиха и ми дадоха кураж да направя нещо, което отдавна исках, но малко ме беше страх. Захванах го и даже завърших и искам да ви го покажа. Кухнята ми отдавна ме дразнеше и исках някаква промяна. Мисля, че се получи добре Blush
Преди

Скрит текст:
След
Скрит текст:

Това е от мен. Продължавайте да творите!
Страхотно е станало! Скриваш плочките с някакъв подходящ кухненски гръб и хич не ти трябва нова кухня.
Имам въпрос към ползвалите Сократес: Как успявате да направите равен толкова равен цвят с две ръце?Всички хвалят боята, но аз като отворих кутията и мацнах върху един шкаф, ми то не покри нищо. Стои някак лигаво и по-лъскаво, и ... ползвала съм българска на Оргахим, за една ламперия и тя ми свърши работа, но много пъти я боядисвах, докато стане що годе равен цвят. Иска ми се да е по-бързо и като чета как я хвалите тази на Сократес,  че била с добра покривност, реших и аз да си купя и да пробвам. Може би аз бъркам нещо. Разбърках добре боята. С какво мече работите, дунапрен или друго - аз ползвам едни като плюшени с много  къс косъм.
Искам да се получи много равно и гладко, все едно е пръскано с пистолет, но все има нещо, което ме дразни. На повечето снимки, които пускате тук изглеждат като фабрична изработка - ето и тази кухня е чудесен пример. Как го постигате с две ръце?

# 514
  • Варна
Здравейте, поглеждам темичката ви отдавна, но не съм писала. Но нещата, които показвате ме вдъхновиха и ми дадоха кураж да направя нещо, което отдавна исках, но малко ме беше страх. Захванах го и даже завърших и искам да ви го покажа. Кухнята ми отдавна ме дразнеше и исках някаква промяна. Мисля, че се получи добре Blush
Преди

Скрит текст:
След
Скрит текст:

Това е от мен. Продължавайте да творите!

Прекрасна е станала кухнята, действително ако може да се справиш и с плочките ще е по добре, например с готови панели или термо гръб..

# 515
Има и стикери за плочки.

# 516
  • Beyond the stars
Има и стикери за плочки.

Тъкмо и аз за тях се сетих и си представих бялата кухня с подобни https://www.aliexpress.com/item/Mediterranean-style-Self-Adhensi … /32800896389.html - тип марокански  Blush
Не знам обаче за чистене и поливане с вода как се държат.

# 517
  • DE
Много ми харесаха боядисаните шкафове. Да дам идея от личен опит за гръб и аз.
Живеем на друго място от апартамента ни и там се прибираме само лятото, през другото време го ползва от време на време дъщеря ми. Тази година прибирайки се, заварихме теч от съседите от който гърба(най-обикновен термо гръб) се беше надул от влагата и мухлясал  Sick ooooh! В близко бъдеще не планираме да живеем там и смятаме някога да продадем апартамента затова не искахме да влагаме много пари, но не можеше да го оставим и така. Изхвърлихме гърба, почистихме мухъла, оправихме теча. Докато се чудех какво да сложим обиколихме магазините да потърсим 2-3 квадрата евтини плочки, но нямаше. На излизане от един магазин виждам някакви пласмасови плоскости за ламперия, сметнах квадратите, избрахме цвят и за 30 лв, купихме материал. Налепихме с монтажен силикон и се получи това
Скрит текст:
Абсолютно бюджетно решение, но за известно време ще свърши работа.

# 518
Браво, дането! Много интересно е станало! bouquet

# 519
  • София
stanoevus, ако го направиш, моля те, сподели резултата.
Аз се притеснявам, че с лак ще стане много хлъзгаво.

# 520
Живеем на друго място от апартамента ни и там се прибираме само лятото, през другото време го ползва от време на време дъщеря ми. Тази година прибирайки се, заварихме теч от съседите от който гърба(най-обикновен термо гръб) се беше надул от влагата и мухлясал  Sick ooooh! В близко бъдеще не планираме да живеем там и смятаме някога да продадем апартамента затова не искахме да влагаме много пари, но не можеше да го оставим и така. Изхвърлихме гърба, почистихме мухъла, оправихме теча. Докато се чудех какво да сложим обиколихме магазините да потърсим 2-3 квадрата евтини плочки, но нямаше. На излизане от един магазин виждам някакви пласмасови плоскости за ламперия, сметнах квадратите, избрахме цвят и за 30 лв, купихме материал. Налепихме с монтажен силикон и се получи това
Скрит текст:
Страхотна идея! Не знаех, че има и такава имитация. Поразрових се малко и открих в момента в Практис ги има намалени в момента и ни само тухли, но и https://praktis.bg/stroitelstvo/lamperiya/pvc/pvc-panel-za-stena … -mozayka-mayolika

# 521
  • DE
И това е интересно, но на нас не ни се занимаваше да обикаляме и набързо го измислихме с наличните възможности  Peace

# 522
  • Beyond the stars
Скрит текст:
Страхотна идея! Не знаех, че има и такава имитация. Поразрових се малко и открих в момента в Практис ги има намалени в момента и ни само тухли, но и https://praktis.bg/stroitelstvo/lamperiya/pvc/pvc-panel-za-stena … -mozayka-mayolika

Що давате сега такива идеи  Mr. Green Да има да го мисля..  Crazy
Много ме кефят този тип плочки, ама понеже съм сигурна, че са временно модно явление, този вариант ме кефи.. щото може да се махне по някое време  Blush Ще ги проверим на живо, въпреки че съм убедена, че мъж ми няма да прегърне идеята ама   Laughing

# 523
Живеем на друго място от апартамента ни и там се прибираме само лятото, през другото време го ползва от време на време дъщеря ми. Тази година прибирайки се, заварихме теч от съседите от който гърба(най-обикновен термо гръб) се беше надул от влагата и мухлясал  Sick ooooh! В близко бъдеще не планираме да живеем там и смятаме някога да продадем апартамента затова не искахме да влагаме много пари, но не можеше да го оставим и така. Изхвърлихме гърба, почистихме мухъла, оправихме теча. Докато се чудех какво да сложим обиколихме магазините да потърсим 2-3 квадрата евтини плочки, но нямаше. На излизане от един магазин виждам някакви пласмасови плоскости за ламперия, сметнах квадратите, избрахме цвят и за 30 лв, купихме материал. Налепихме с монтажен силикон и се получи това
Скрит текст:

Що давате сега такива идеи  Mr. Green Да има да го мисля..  Crazy
Много ме кефят този тип плочки, ама понеже съм сигурна, че са временно модно явление, този вариант ме кефи.. щото може да се махне по някое време  Blush Ще ги проверим на живо, въпреки че съм убедена, че мъж ми няма да прегърне идеята ама   Laughing
Аааааааа, ни ги давам аз! Другата съфорумка  беше: laughing:, сега и аз изпаднах в сериозни размишления! Аз пък търся бързи и евтини решения, щото къртене и лепене на нови направо ме плаши, пък излишни нерви и средства нямам. Но и моят мъж няма да е във възторг.

# 524
Скрит текст:
Скрит текст:

И аз досега въздишах по подобни винилови стикери във  вивре, хем не мога да си избера, хем не знам какво представляват на живо, а много ми харесаха. Имаме плочки за смяна вкъщи, не че са много зле, но са от отдавна и са ми омръзнали. Не ми се ще да къртим пак, пролетта правихме ремонт. Та, седя, гледам, въздишам и се чудя..... newsm78 Дали не се предлагат и у нас по магазините? bouquet

Общи условия

Активация на акаунт