Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 138
  • 850
  •   1
Отговори
# 120
А къде мога да видя списъка за раждане в Окръжна болница?

На първа страница на старата тема има списък :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=679952

# 121
Взимаш направление от личната лекарка и отиваш пред 7 кабинет. Той се намира на 1 етаж, директно продължаваш напред след входа. В понеделник след 13.30 или в сряда след 10.30. Като излезе  акушерката й казваш, че искаш да се запишеш за ЖК при д-р Дачева и тя те поема. Мисля, че  няма да те върне.

Много ти благодаря за информацията, ще се пробвам още в понеделник. Дано всичко да бъде наред, че вече много се изнервих от т.нар. частни болници и измислени лекарки.

# 122
  • Sofia, Bulgaria
Скъпи майки, моля ви спешно за помощ и насока. Бременна съм в 5 месец. Досега се следях в болница Вита, първо при Велкова (която напусна) и после при Кълвачева. Тази седмица имах здравословен проблем, при което Кълвачева дори не си направи труда нито да ми вдигне телефона, нито да ми отговори на съобщението. Наложи се по спешност да ме приемат в Майчин дом. Но след случилото се, съм твърдо решена да сменя лекаря. Моля Ви да ми препоръчате лекар в света Анна, към който да се обърна за проследяване на бременността оттук нататък.

Благодаря Ви предварително.

Аз ти препоръчвам горещо д-р Дачева уникален човек и невероятен специалист

# 123
Някъде по-напред в темата бях писала за отворените врати: никъде не се записваш, отиваш в сряда,
12:30 пред родилното и чакаш. Идва една акушерка и започва разходката. Аз родих в събота и още веднага повикаха таткото вътре, дадоха му малкия да го подържи, снимаха го.
 Бебенцето първата нощ е в неонатологията (поне при мен беше така, родих вечерта). После ти го дават, когато го поискаш,
Може и през нощта да остане. Единичните стаи са само за родилите с избор на екип/лекар, не може да се плати допълнително (така казаха на отворените врати). Що се отнася до свижданията - пускат по всяко време, но не и по време на визитация. Посетителите влизат в стаята.  Засега не съм засичала акушерката, която се кара (:. Това,  дали ще пуснат повече хора, зависи от това кой ще отвори вратата (поне с такова впечатление останах аз).
     Мише, това за таткото звучи чудесно, само се чудех за тая екстра  трябват ли предварителни уговорки или поне да си си платил за екип, или? Ако е с уговорка нещо, значи нямам никакво време... А за екипа... Не мисля да ползвам такъв.

Дикси, аз раждах при др Жекова, като отидох при нея месец и малко преди термина ми. Общо взето отидох в родилното в понеделник, тя започва да преглежда към 10ч - отиваш и чакаш да ти дойде реда (има и майки със записан час). На вратата казах, че идвам, за да се разбера с др Жекова за избор на екип.

# 124
Някъде по-напред в темата бях писала за отворените врати: никъде не се записваш, отиваш в сряда,
12:30 пред родилното и чакаш. Идва една акушерка и започва разходката. Аз родих в събота и още веднага повикаха таткото вътре, дадоха му малкия да го подържи, снимаха го.
 Бебенцето първата нощ е в неонатологията (поне при мен беше така, родих вечерта). После ти го дават, когато го поискаш,
Може и през нощта да остане. Единичните стаи са само за родилите с избор на екип/лекар, не може да се плати допълнително (така казаха на отворените врати). Що се отнася до свижданията - пускат по всяко време, но не и по време на визитация. Посетителите влизат в стаята.  Засега не съм засичала акушерката, която се кара (:. Това,  дали ще пуснат повече хора, зависи от това кой ще отвори вратата (поне с такова впечатление останах аз).
     Мише, това за таткото звучи чудесно, само се чудех за тая екстра  трябват ли предварителни уговорки или поне да си си платил за екип, или? Ако е с уговорка нещо, значи нямам никакво време... А за екипа... Не мисля да ползвам такъв.

Дикси, аз раждах при др Жекова, като отидох при нея месец и малко преди термина ми. Общо взето отидох в родилното в понеделник, тя започва да преглежда към 10ч - отиваш и чакаш да ти дойде реда (има и майки със записан час). На вратата казах, че идвам, за да се разбера с др Жекова за избор на екип.

Иначе за таткото - не е с никаква уговорка, аз даже не знаех, че ще му го дадат и покажат веднага след раждането. Аз също не мислех да ползвам екип, просто от различни съображения избрах тази опция (само за лекар е 500лв, не съм сигурна дали за екип не беше 700 или 900лв).

# 125
Всички са много мили и грижовни в "Света Анна", но моят избор е д-р Елка Дачева. В сряда сутринта и понеделник след 13 часа приема в ЖК на 1 етаж. Вдига телефона и си познава пациентите по име. Това много ме впечатли.

Много ти благодаря за информацията, за тази дама прочетох само добри неща и си мислех към нея да се ориентирам. Как става записването и дали ще ме приеме ако отида бременн в 5 месец?
И аз съм при Ели Дачева, прекрасна е Simple Smile

# 126
  • София
Във всички болници показват бебето на таткото до 2 часа след раждането.
Ако говорим за присъствие по време на самото раждане, то това вече се заплаща.
А ако се наложи планово секцио, как се планира? Има ли приемен кабинет, където виждат документите, преглеждат и насрочват дата?

# 127
  • От Луната
Дези, плановото секцио е с избор на екип. Така че избираш си лекар и се уговаряш с него на място.
Аз бях при д-р Илиева, водеше ми ЖК и там сме се разбирали.
От родилно си вземи списък с нещата, които ти трябват в деня на приема.

# 128
Как става заплащането в св.Анна за проследяване на бременността, доколкото разбрах работят с НЗОК, но на сайта им пише цени за проследяване на бременост, та малко се обърках, кое е вярното?

# 129
  • София
Т.е. планово секцио там е само с избор на екип?
Тъй като в другите болници си се планува и без екип, ако има медицински причини. Така съм и оперирана миналия път.
Макар, че искам естествено се готвя и за този вариант. А ако е операция ми е напълно безразлично кой ме оперира, така или иначе не познавам никой лекар лично, не виждам смисъл да плащам на непознат, какъвто би бил и без избор на екип.
Иначе за вариант с естествено е логично , че трябва да се плати, поне в моя случай. В София са 4-5 лекарите, които са съгласни да опитат.

# 130
Някой има ли и може ли да постне графика на лекарите, които имат ЖК по ЗК, т.е. кой кога е през седмицата и в кой кабинет? Благодаря!

# 131
В петък съм на консултация при Жекова, ще снимам графика и ще ти го пратя, ако до тогава някой не го е направил. Доколкото съм разбрала ЖК е в 7 кабинет на всички лекари. Жекова е в четвъртък и петък следобяд, за другите не съм обръщала внимание.

Поздрави,

# 132
Благодаря ти! Днес се свързах много трудно на някакви телефони от сайта с болницата, доста време ме прехвърляха все на друг телефон и накрая ми отговори тросната и груба акушерка, която ми обясни, че се отивало и се чакало, не можело да се запази час за ЖК. Честно казано съм изненадана от отношението и се чудя дали няма да сгреша нещо ако се запиша там. Четох че д-р Жекова е много натоварена и затова съм се насочила уж към д-р Дачева или в като алтернатива д-р Илиева. За д-р Димитров нищо не видях да се споменава, явно трябва доста назад да се върна в предната тема. Притеснява ме обаче наистина днес на какво отношение попаднах Disappointed и се чудя как са двете докторки, надявам се на нормално отношение и да мога да комуникирам с тях, ако се наложи, т.е. да си дават телефон като се запишеш при тях, а не да се разчита на акушерки. И наистина ли се отива и се чака или просто с досада ме отпратиха Angry

# 133
Аз лично съм впечатлена от Жекова - преди време се опитах да се разболея и беше съботен ден, написах и смс с 1000 въпроса и т.н., тя точно след 20 мин ми се обади, за да ми каже какво да взема и т.н. въпреки че беше събота. Ходила съм няколко пъти на ЖК, около 14:30 - 15:00 часа в петък и в рамките на 30 мин съм влизала. Сега в петък ще видим как ще е, но като цяло тя е отзивчив човек, въпреки, че изглежда леко бърза и припряна, но ако имаш точни и ясни въпроси, отговаря на всички.
Дачева и останалите не ги познавам и не мога да кажа мнение.

Поздрави,

# 134
  • От Луната
Д-р Димитров напусна преди няколко месеца. Те бяха двама с тази фамилия, другия изобщо не ви го препоръчвам Sad

Общи условия

Активация на акаунт