Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 118
  • 850
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте на всички мами,бъдещи и настоящи Hug За първи път се включвам тук и ми предстои и първо раждане Simple Smile В началото на 7ми месец съм и съм доста развълнувана вече! Исках да попитам за д-р Паликов някой има ли мнение за него. Той ми води консултациите,но нещо напоследък не съм доволна,няма за кога да го сменям, но въпросът е, е дали да го избера като екип все пак ме познава. Изчетох мнения за много доктори,но неговото име не фигурираше никъде  Confused Благодаря ви предварително! Чудесен и усмихнат ден от мен  Hug

# 106
  • София
Аз пак да попитам-някъде записва ли се за отворенитв врати или просто се ходи.
Или ако има някъде из сайта им страница с някакви разяснения за това, че аз не намирам. Само в някакви статии в кой ден и колко часа са отворенте врати.

# 107
  • София
Да, родилките не излизат от отделението, както е писала Синеока. Други лежащи съм виждала да пускат да излязат за малко - до кафето или отвън да се поразходят и да се видят с някого, но родилките категорично не.

V.Shantel, Паликов асистираше на Дачева по време на моето секцио; освен това веднъж съм ходила при него на преглед извънредно, но не в Окръжна, а в един медицински център. Нямам някакви особени впечатления, нито положителни, нито отрицателни, честно казано. Но съм чувала добри отзиви за него, а Дачева го предпочита за асистиращ, когато оперира, така че сигурно е добър. Друго не мога да ти кажа Simple Smile Успех, каквото и да решиш.

Дези, няма записване за отворените врати. Отиваш, звъниш на вратата и така. Има вариант да не ти обърнат много внимание, ако уцелиш да е много натоварено точно в момента.

# 108
  • София
Ще пробвам по някое врвме да отида, макар че е свързано с организация с детето.
Дори да не може да се излиза, ако поне партньорът може да идва и да носи нещо е добре. Аз като си спомня какъв глад ме удари за шоколад след раждането Grinning Както се и наложи да ми носят някои неща, които ми се оказаха нужни.
На отворените врати ми се иска да науча повече как протича всичко като режим и вътрешна практика и да знам тогава какво ще ми е нужно.

# 109
  • София
Може да се излиза навън до 20 ч., поне мен ме пускаха.

# 110
Някъде по-напред в темата бях писала за отворените врати: никъде не се записваш, отиваш в сряда,
12:30 пред родилното и чакаш. Идва една акушерка и започва разходката. Аз родих в събота и още веднага повикаха таткото вътре, дадоха му малкия да го подържи, снимаха го.
 Бебенцето първата нощ е в неонатологията (поне при мен беше така, родих вечерта). После ти го дават, когато го поискаш,
Може и през нощта да остане. Единичните стаи са само за родилите с избор на екип/лекар, не може да се плати допълнително (така казаха на отворените врати). Що се отнася до свижданията - пускат по всяко време, но не и по време на визитация. Посетителите влизат в стаята.  Засега не съм засичала акушерката, която се кара (:. Това,  дали ще пуснат повече хора, зависи от това кой ще отвори вратата (поне с такова впечатление останах аз).

# 111
Някъде по-напред в темата бях писала за отворените врати: никъде не се записваш, отиваш в сряда,
12:30 пред родилното и чакаш. Идва една акушерка и започва разходката. Аз родих в събота и още веднага повикаха таткото вътре, дадоха му малкия да го подържи, снимаха го.
 Бебенцето първата нощ е в неонатологията (поне при мен беше така, родих вечерта). После ти го дават, когато го поискаш,
Може и през нощта да остане. Единичните стаи са само за родилите с избор на екип/лекар, не може да се плати допълнително (така казаха на отворените врати). Що се отнася до свижданията - пускат по всяко време, но не и по време на визитация. Посетителите влизат в стаята.  Засега не съм засичала акушерката, която се кара (:. Това,  дали ще пуснат повече хора, зависи от това кой ще отвори вратата (поне с такова впечатление останах аз).
     Мише, това за таткото звучи чудесно, само се чудех за тая екстра  трябват ли предварителни уговорки или поне да си си платил за екип, или? Ако е с уговорка нещо, значи нямам никакво време... А за екипа... Не мисля да ползвам такъв.

# 112
  • От Луната
Аз родих февруари, зимата има много вируси и тогава със сигурност не пускаха да се излиза. Беше точно след епидемията ...
Аз не че имах мераци да излизам.

# 113
Скъпи майки, моля ви спешно за помощ и насока. Бременна съм в 5 месец. Досега се следях в болница Вита, първо при Велкова (която напусна) и после при Кълвачева. Тази седмица имах здравословен проблем, при което Кълвачева дори не си направи труда нито да ми вдигне телефона, нито да ми отговори на съобщението. Наложи се по спешност да ме приемат в Майчин дом. Но след случилото се, съм твърдо решена да сменя лекаря. Моля Ви да ми препоръчате лекар в света Анна, към който да се обърна за проследяване на бременността оттук нататък.

Благодаря Ви предварително.

# 114
Всички са много мили и грижовни в "Света Анна", но моят избор е д-р Елка Дачева. В сряда сутринта и понеделник след 13 часа приема в ЖК на 1 етаж. Вдига телефона и си познава пациентите по име. Това много ме впечатли.

# 115
Всички са много мили и грижовни в "Света Анна", но моят избор е д-р Елка Дачева. В сряда сутринта и понеделник след 13 часа приема в ЖК на 1 етаж. Вдига телефона и си познава пациентите по име. Това много ме впечатли.

Много ти благодаря за информацията, за тази дама прочетох само добри неща и си мислех към нея да се ориентирам. Как става записването и дали ще ме приеме ако отида бременн в 5 месец?

# 116
Взимаш направление от личната лекарка и отиваш пред 7 кабинет. Той се намира на 1 етаж, директно продължаваш напред след входа. В понеделник след 13.30 или в сряда след 10.30. Като излезе  акушерката й казваш, че искаш да се запишеш за ЖК при д-р Дачева и тя те поема. Мисля, че  няма да те върне.

# 117
Здравейте !
Имам едно питане относно багажа.
Всичкият ли ще носите към болницата или ще оставите и за след раждането ?
Пробвах да напъхам всичко в едно малко сакче - да не изплаша персонала с по-голямо, но не се получи. А като сложа най-необходимото- отпадат само 3-4 неща и пак едвам го закопчавам. Grinning

# 118
А къде мога да видя списъка за раждане в Окръжна болница?

# 119
  • София
Първото ми раждане беше в Шейково и бях разделила багажа на две. Но бях с планово секцио и знаех кога какво ще се случи. В едната чанта имаше телефон, зарядно, чаша, прибори, тоалетна хартия, чехли, вода, шоколад...и може би това е било. В другата-всичко друго. Не помня вече добре, но втората чанта май я заключиха в един гардероб, когато се отправих към операционната. След това мисля, че ми я сложиха под леглото в реанимация или пък направо ми я донесоха в обикновената стая...не помня.
Може да я дадете и на таткото да я предаде на някоя сестра или пък при свиждането.
Там консумативите ги давахме като ни преместят в обикновена стая.

Общи условия

Активация на акаунт