Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 110
  • 850
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
Искам да попитам към днешна дата каква е цената за избор на екип?
Предварително ви благодаря Simple Smile

# 91
  • Sofia, Bulgaria
цената е 750 лв за избор на екип

# 92
  • София
Аз платих само 700 лв за избор на екип с включен анестезиолог. Явно са я намалили.

Дези, а защо да нямаш опция за естествено раждане, ако не е неудобно да попитам? Едно от нещата, които ме впечатлиха там беше, че освен мен друга жена след секцио нямаше. Всички си раждаха естествено. Аз имам показания за секцио (офталмологични) и д-р Дачева настояваше да ѝ занеса документ със становище от офталмолог и доста наблегна на това. Или иначе казано, секцио по желание там явно не се толерира Simple Smile

# 93
  • София
Имам опция за естествено раждане. Проблемът е, че съм с предишно секцио, в София 3-4лекаря са известни с това, че св съгласяват да израждат естествено след секцио.Жекова е една от тях. Аз затова имах предвид, че Св.Анна е добра опция-избирам Жекова за есествено, но ако не се получи, бебето все пак ще е при мен след реанимания.Макар, че дори в други градове(не само в чужбина), раздвижват след няколко часа, не 24...Искам да ме раздвижат бързо, да съм с детето скоро, ако не от първия момент.
В Шейново, където раждах, бебетата се дават в определени часове. Ако не си във ВИП стая, надали ще са съгласни да е постоянно с теб. А ВИП стаите са запазени за планираните операции, почти винаги.
Иначе, ако не избера лекар, есественото ще е мираж. Освен ако не отида с 8 см разкритие.
Малко съм объркана, в сайта им няма никаква информация или поне аз не намирам. Сряда в 12 и 30 ли са отворвните врати? Трябва ли да звъня някъде да се записвам. Ако се добера до там, предполагам, че ще яидя някъде и списъка за раждане.

# 94
Здравейте,
Можете ли да ми кажете по колко жени в стая настаняват в Окръжна болница и има ли възможност за самостоятелна стая след раждането? 

# 95
  • София
Аз, доколкото четох, имат стаи с 1, 2 или 3 легла, общо 20 легла.

# 96
Благодаря. Вероятно настаняват, където има място. Никъде не прочетох, че има ВИП стаи, за които да си платиш.

# 97
Аз лежах там по време на бременността ми, не съм раждала, но не съм видяла да има вип стаи.
В стаите, в които съм била има по 4-5 легла.. Дали всички са заети е друг въпрос. Но поне стаите са читави, с нови матраци, имат и самостоятелна баня. В самото родилно има ремонт и не е мизерно. Болница е, не е приятно, разбира се, но стаите се преживяват. По-добре са например от общите стаи в Шейново.

# 98
  • София
И аз не видях да пише, но е добре, че имат собствен санитарен възел. За 2-3 дни(ако е естествено раждането) се изтрайва с други хора. Иначе си е най-спокойно сам де.
В Шейново имам лош опит от едната съквартирантка, но като цяло е хубаво да си с друг човек. Говорите си, пъшкате си заедно, случва се нещо да си услужите или да оставите бебето за малко. Предполагам, че ако има проблем, биха се съгласили да преместят родилка в друга стая.

# 99
Наистина е по- хубаво да си с още една жена в стая, за да си правите компания. Мен ме притеснява това, че ако сме 3, 4 може непрекъснато да има хора дошли на свиждане. А това няма да е приятно, но пък наистина става въпрос за 3 дни, ще се преживеят. Simple Smile Важното е раждането да мине добре и бебчетата да са здрави. Успех на всички!

# 100
  • София
Те идват ли в стаите или някъде на етажа е свиждането? Бебето в стаята ли е докато има свиждане?
Ако съм секцио, точно по това врвме синът ми ще има рожден ден и ми се иска да го доведе мъжът ми, бебето също да е там.

# 101
Когато бях на преглед, видях че пускат в стаите, но не знам дали не е било изключение и дали бебетата са били в стаите.

# 102
  • София
По отношение на самостоятелните стаи - ако си платиш избор на екип, имаш право на такава без допълнително доплащане. Не знам дали може да се ползва такава стая, ако не е платен избор на екип, дори и срещу някакво заплащане.

Свиждането - официално свижданията са забранени, пише го и в правилника, който е разпечатан и закачен на таблото до вратата. Неофициално - свиждания има, вътре по стаите; няма точен час, по всяко време пускат, с изключение на часовете за визитация. По време на моя престой само една акушерка правеше проблеми за свиждания; останалите пускаха посетители всякакви и по всяко време. На мен нищо не ми е казвала тази, но я чух да се кара на друга родилка и да я пита половин София ли е поканила в родилното и да ѝ казва, че не може повече посетители да има; не пусна и голямото ѝ дете вътре. Моята кака я пуснаха веднъж, но други акушерки бяха на смяна Wink Ако беше тази, може би нямаше да я пуснат. А бебето си беше в стаята по време на свижданията; не са ме карали да го изолирам от посетителите.

# 103
  • София
Аз не държа да е в стаята. Ще ми е неудобно от другите родилки по-скоро.
Но да може да се видим и по възможност бебето да е там.
В Шейново също е забранено, можеш даслезеш до първия етаж или кафенето и там да се видите. Бебето се вижда "нелегнално" през стъклените врати към стълбището. Ако бащата пропусне 2-та часа след раждането, може и да не го види.
Аз доста бързо се възстанових и не ме е боляло, но пак си беше кофти влачене на торби от долу до стаята.

# 104
  • От Луната
Стаите за патология са с по 5 легла. Голям купон е ... Не ти е скучно сокато си на системи по 5 часа.
Вече в родилите без избор на екип май са по 3 в стая.
Родилите с избор на екип се настаняват в други стаи с по 1 или 2 легла. Аз бях в 5та стая. Там е като апартамент с две стаи. В есната са 2 легла и ползва външен санитарен възел, в коридорчето пред стаите, а другата има 1 легло, санитарен възел, хладилник. Прес двете врати е въпросното коридорче, което те изолира от големия коридор и е много по-тихо.

Пускат на свиждане, но ако не сте сами, не е много уместно хора да идват и да се застояват. Родилките имат нужда от сън, бебетата от кърмене и все пак се внасят вируси. Аз бях сама и при мен идваха, но ако бях в обща стая, щях да огранича.
Родилките НЕ излизат от отделението! Никакви кафета, разходки и т.н. Поне на мен ми беше казано, че е забранено.

Общи условия

Активация на акаунт