Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 098
  • 850
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, бъдещи и настоящи мами !
Спрях се на д-р Жекова за нормално раждане.
Терминът ми е на 10.08, а тя от 07.08 до 20.08 е в отпуск извън София.  Прие ме с известен риск, като обеща да подсигури нейн заместник.
Някой от вас запознат ли е  с  ''заместниците й'' ? 
  Всеки си преценява , но от вашата позиция дали да  избера друг д-р или да държа до последно на д-р Жекова?

Благодаря.

# 76
  • София
Мисля, че д-р Антонов й се води заместник, но не съм сигурна. За мен д-р Жекова е фаворит и не бих я заменила с друг.

# 77
Д-р Антонов е млад и много всеотдаен лекар, но какъв опит има с раждания нямам идея, но щом пък самата д-р Жекова би го определила, значи може да му се има доверие. Все пак като видите кой заместник е определила, ще го мислите. Не е много комфортно когато в такова състояние се чувстваме несигурни.

# 78
Здравейте, кои лекари водят ЖК по ЗК и кого бихте препоръчали? Лесно ли приемат пациенти или си ги подбират и не всеки може да се запише? Чака ли се много за час и преглед? Чудя се дали да се записвам по ЗК някъде, но все пак държа на някой, при който ще се чувствам спокойна като отношение, все пак ако нещо се наложи впоследствие болница или друго, те издават болнични, също не съм сигурна че ще раждам при лекаря по ЗК и нямам нужда от излишни драми  Rolling Eyes

# 79
  • София
Някой да е раждал в присъствие на бащата?
Вероятно вече си родила и не те вълнува, но аз да кажа може да е полезно за другите: таткото присъстваше при нас и даже д-р Жекова каза че се радва на смели татковци, защото и майките са по-спокойни когато мъжете им са там.

# 80
  • Sofia
И при нас таткото присъстваше, което беше инициатива на др Жекова, ние дори не го бяхме обсъждали... Simple Smile но пък беше незабравимо  Heart Eyes

# 81
Доктор Антонов е специализант на доктор Жекова Simple Smile Едва ли ще го оставят съвсем сам да води раждането. В отделението винаги има по- опитен доктор и то не един. Все пак и д- р Жекова има нужда от почивка, вярвайте ми тя работи ужасно много и е страшно натоварена Simple Smile Не се притеснявайте, там сте в добри ръце. Доста време ми се наложи да поседя в отделението и имам наблюдение. Simple Smile
А за бащата, винаги като има възможност, д- р Жекова позволява присъствие, стига да няма друга родилка в същия момент Wink

# 82
Здравейте, кои лекари водят ЖК по ЗК и кого бихте препоръчали? Лесно ли приемат пациенти или си ги подбират и не всеки може да се запише? Чака ли се много за час и преглед? Чудя се дали да се записвам по ЗК някъде, но все пак държа на някой, при който ще се чувствам спокойна като отношение, все пак ако нещо се наложи впоследствие болница или друго, те издават болнични, също не съм сигурна че ще раждам при лекаря по ЗК и нямам нужда от излишни драми  Rolling Eyes
Консултация водят докторите: Жекова, Дачева, Илиева, мисля и Димитров. Доктор Жекова е завеждащ отделение и е ужасно натоварена. При нея- ако ще раждате с избор, да, но иначе едва ли. Чака се понякога повечко, защото все пак е много добра и често е в операции и ЖК чакат. Останалите доктори също са много добри. Натоварено е доста, защото те си работят в отделението, аз лично съм при д- р Дачева и съм много доволна, никога не съм чакала. Всичко е въпрос на уговорка, но аз ще си раждам при нея Wink

# 83
Благодаря!

# 84
Здравейте, бъдещи и настоящи мами !
Спрях се на д-р Жекова за нормално раждане.
Терминът ми е на 10.08, а тя от 07.08 до 20.08 е в отпуск извън София.  Прие ме с известен риск, като обеща да подсигури нейн заместник.
Някой от вас запознат ли е  с  ''заместниците й'' ? 
  Всеки си преценява , но от вашата позиция дали да  избера друг д-р или да държа до последно на д-р Жекова?

Благодаря.

Според мен е различно според смените, не мисля, че има един човек, който да я замества. Момичето, с което раждах първия път, беше при Жекова, но точно тогава й улучи отпуската. Май по телефона в родилното са се разбрали да я поеме Дачева и тя й води раждането. По мое мнение всички лекари са добри.

# 85
Благодаря  за отговорите !
Д-рката каза, че при нормално раждане трудно е да се определи един , дето да стои на пост и да ме чака.  Laughing
За съжаление, за сега клоня към секцио и вероятно няма да има заместник.  Cry
javascript:void(0);

# 86
  • София
Здравейте, какъв е режимът на даване на бебетата на майките и има ли разлика, когато са родени естествено или секцио?
След секцио кога ви раздвижиха и кога дадоха бебето?
Искам да родя естествено след секцио, но се подготвям и за вариант с повторна операция.

# 87
  • София
Хайде да кажа и аз за моето раждане. Моят син се роди с планово секцио на 9 юни сутринта при д-р Дачева, аз си я бях избрала и съм страшно доволна.

В отговор на поста на Дези - раздвижиха ме след 24 часа; изчакаха да се уверят, че съм добре и ми доведоха бебето. Оттам нататък го взимаха само за къпане и веднъж за фототерапия заради жълтеницата. Всеки път ме питаха искам ли да го вземат за през нощта и искам ли АМ за всеки случай; аз казвах, че не искам нито едното, нито другото и нямаше проблем, даже ми се радваха. Аз бях в самостоятелна стая и не знам дали в обща с други жени може бебето да остане през нощта, но предполагам, че може.

Отзиви за персонала - като цяло много мили и много отзивчиви; много внимателни. За първи път ми се случи някой да ми се извинява, че прегледът ще бъде болезнен - това като ми натискаха корема, за да проверят как ми е матката след раждането. Имаше само една акушерка, която ми направи лошо впечатление. Лично към мен тя беше мила и внимателна, но я чух да навиква други родилки, както и да коментира негативно споменаваната и тук д-р Братоева. Каквато и да е, не е редно така на висок глас и на всеослушание да се коментира от персонала.

Друго негативно - ами в общата тоалетна се пуши. Аз се разхождах по коридора след секциото и повечето пъти като минавах покрай тоалетната там, миришеше на цигари. Не знам дали там пушат пациентките или персонала, но някой определено пуши там редовно.

Като цяло обаче съм много доволна и от д-р Дачева в частност, и от болницата като цяло и с чисто сърце бих я препоръчала.

# 88
Здравейте,

Тук таме се споменава д-р Димитров и нищо повече. Някой може ли да сподели нещо по-конкретно за него?

# 89
  • София
Благодаря ви за информацията.
Клоня към болницата. С избор на Жекова ако имам вариант за естествено раждане. Ако все пак се наложи секцио ме устройва това, че децата са при майките си.

Общи условия

Активация на акаунт