Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 141
  • 850
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравейте,
Тези които мислите да раждате в ОБ и ходите на тонове притеснявате ли се да ходите там сега като има морбили в инфекциозното отделение? То верно е с отделен вход, но...
Морбили се предава по въздушно-капков път. Трябва да се срещнете с болния, даже да говорите, за да Ви зарази. Купете си маска от аптеката и си я слагайте още преди да влезете в болницата.

# 691
Здравейте,
Тези които мислите да раждате в ОБ и ходите на тонове притеснявате ли се да ходите там сега като има морбили в инфекциозното отделение? То верно е с отделен вход, но...
Морбили се предава по въздушно-капков път. Трябва да се срещнете с болния, даже да говорите, за да Ви зарази. Купете си маска от аптеката и си я слагайте още преди да влезете в болницата.
Така и правя, заредила съм се с цяла кутия.

# 692
Дойде и моят ред да разкажа за раждането си (вагинално след секцио) в УМБАЛ "Св. Анна" 😊
Случи се на 19.02.2019г и още ме държи еуфорията, че ми беше даден този невероятен шанс и че всичко мина успешно. Извинявам се предварително, че може да пиша хаотично 😉
На 19.02 към 03:30 усетих нещо като пукване вътре в мен и започнаха леки "менструални" болки, обвземе лек страх /та терминът ми е 15.03!?/ и не исках да стана за да отида до тоалетна, защото предполагах какво предстои...С течение на времето болките се засилваха, станах към 04:30, отидох до тоалетната бельото ми се намокри без да съм пишкала 😁 - Вече бях сигурна, че бебето ми е решило, че вече му е тясно в коремчето на мама. Започнах да засичам контракциите с едно приложение, бяха разпокъсани и не на равни интервали, но се засилваха и разстоянието между тях се скъсяваше. Започнах да събирам багажа за родилно, защото до този мил момент нищо не бях слагала в сака, влязох в 9м едва преди 4дни! Към 05:30 събудих мъжа 😂 казвайки му, че смятам че момчето му е решило да излиза 🤣🤣🤣; гледаше ме като невменяем 😅, но го успокойх че имаме още време. Той стана, направи си кафе, аз продължих с багажа и към 06:15 тръгнахме към болницата. В 07:00 бяхме там, започнаха да ми оправят документите, смениха се лекарите. На смяна се падна един страхотен лекар и човек д-р ДАЧЕВА! Прегледа ме, провери документите с всичките ми изследвания, измери бебето, погледна цикатрикса на УЗ, измери тазът ми и ме попита имам ли предпочитания за раждането и предписания за секцио. Отговорих, че се надявам на нормално раждане (всъщност си мечтаех за такова още от 26г.с, когато в Майчин дом ми казаха, че щом веднъж съм рязана и сега ще е така). Д-р Дачева каза: "Добре, ще пробваме, пък секцио по всяко време можем да направим, но аз не виждам никъкъв проблем ти да не можеш да родищ нормално." Не можех да повярвам, че ще имам този шанс без дори да съм избирала екип! В София са малко лекарите, които поемат такива раждания да не говорим пък без за сте ги избирали за екип. В 08:30 бях преведена в предродилна зала с разкритие 3см, контракциите се засилваха, появиха се и напъни! Завеждащата РО д-р Жекова, реши да провери разкритието към 10ч и "установи", че е едва 4см, болките и напъните които твърдях, че имам били нереални...Д-р Дачева ме успокой, че всичко ще е наред просто всеки понася по различен начин болката. Към 10:50 тя ме сложи отново  за проследяване на тоновете на бебо, хич нямах желание да лягам, но връзвайки ме към машината за тонове се подготви и за проверка на разкритието и с изумление установи, че аз раждам 🤣 Каза: "Боже 10 см, напълно изгладена шийка тя ще роди на леглото 😂😂😂 Бързо извика акушерка и още един лекар и започнаха да се подготвят за раждането, а на мен ми каза - Мила само 2 минути, не напъвай през това време... И така под тяхно ръководство с 3 контракции с по 3 напъна в 11:05, 3190, 51см се появи новият специален мъж в живота ми 😊😚😊😋 За мое голямо съжаление не се разминах без епизиотомия, но само и единствено защото започнах да се цепя сама, иначе намаше да ми направят. Накрая ми каза: "Браво бе момиче, ти си моята гордост, роди бързо и лесно нормално след секцио " Незнам дали е имала други VBAC раждания, но по нищо не личеше да се притеснявя за нещо.
Само Господ знае колко съм благодарна на тази невероятна лекарка, че повярва в мен!
П.п. Момичета, ако сте решили да раждате с екип и се двоумите кого да изберете, знайте че Д-р Дачева е страхотен човек и професионалист и изберете ли нея няма да съжалявате.

# 693
Боже то цял ферман съм написала...
Относно отделението, като цяло всички са много отзивчиви и усмихнати, отделението е чисто, поддържано и добре отоплено. Само двама лекари ми направиха лошо впечатление:  д-р Стоев - арогантен и груб, намекващ за пари; д-р Илиева - надменна. Неонатолозите са любезни и отговарят на въпросите ви.

# 694
  • Sofia
Честито! Мога да си представя какво изпитваш! Аз имам три VBAC в окръжна болница и особено леко мина първото, като при теб! Да сте живи и здрави 🤗

# 695
Относно отделението, като цяло всички са много отзивчиви и усмихнати, отделението е чисто, поддържано и добре отоплено. Само двама лекари ми направиха лошо впечатление:  д-р Стоев - арогантен и груб, намекващ за пари; д-р Илиева - надменна. Неонатолозите са любезни и отговарят на въпросите ви.
Честито бебче! Да ви е живо и здраво!
Аз се включвам само да вметна, че съм на друго мнение за неонатолозите, особено, когато си СЪС избор на екип.

# 696
Аз се включвам само да вметна, че съм на друго мнение за неонатолозите, особено, когато си СЪС избор на екип.
И аз съм с  други впечатления, само две от тях бяха искрено любезни и отзивчив, на другите трябва да им скръцнеш, че да сменят тона. И други изпълнения имах, но друг път ще разкажа.
Дачева наистина е готина, казвам това, въпреки че не раждах при нея, имах наблюдения.

# 697

В какъв смисъл с избор на екип? Преди 6г като раждах там и лекаря каза да викна бащата да си види бебето (в 22-23ч някъде беше) тази която му показваше бебето я чух от далече как му се кара, как можело да идва сега? После ми мрънкаха и за това че исках АМ, понеже нямах в началото кърма, и то не само аз, а и на други така.
Уж сега ще съм с избор на екип, да видим

# 698
Неонатолозите са под всякаква критика, тонът им е най-малкия проблем.
Ако някога се реша на второ май няма да е там въпреки прекрасната д-р Дачева Simple Smile, но неонатолозите - не, не и не...

# 699
Относно отделението, като цяло всички са много отзивчиви и усмихнати, отделението е чисто, поддържано и добре отоплено. Само двама лекари ми направиха лошо впечатление:  д-р Стоев - арогантен и груб, намекващ за пари; д-р Илиева - надменна. Неонатолозите са любезни и отговарят на въпросите ви.

Веднъж ми се наложи да отида до спешното и беше на смяна д-р Стоев, скара ми се защо след като съм прокървила не съм ходила да се изкъпя, не съм сложила превръзка, а съм отишла веднага в спешното. Точно бях влезнала в 4ти месец, е оказа се цистит, но въпреки всичко...

# 700
Честито Ssil... Аз бях там с избор на екип и д-р Дачева, наша близка семейна приятелка, страхотен човек и професионалист!!! За късмет пък, точно, когато трябваше да раждам (имах дата за секцио, но малкият тръгна преднишният ден) та тя беше тежко болна... На смяна беше д-р Илиева, събра се екип и родих живо и здраво бебе... Моето мнение в началото беше същото за д-р Илиева, но след това се промени, всичките дни минаваше да ме вижда как съм, операцията ми е много финна и добре направена, конци не са ми махали, супер доволна съм!!! За неонтолозите, имаше буквално 2 мили и отзивчиви, всички останали се зъбеха, караха и какво ли още...

# 701

Какво означава избор на екип? Как протича това нещо - избираш си сред няколко екипа ли.. как точно?

# 702
Честито Ssil... Аз бях там с избор на екип и д-р Дачева, наша близка семейна приятелка, страхотен човек и професионалист!!! За късмет пък, точно, когато трябваше да раждам (имах дата за секцио, но малкият тръгна преднишният ден) та тя беше тежко болна... На смяна беше д-р Илиева, събра се екип и родих живо и здраво бебе... Моето мнение в началото беше същото за д-р Илиева, но след това се промени, всичките дни минаваше да ме вижда как съм, операцията ми е много финна и добре направена, конци не са ми махали, супер доволна съм!!! За неонтолозите, имаше буквално 2 мили и отзивчиви, всички останали се зъбеха, караха и какво ли още...
По скоро неонатологичните акушерки отговарят с неохота и са дръпнати, аз от лекарите съм доволна. Д-р Илиева в рамките на 5 дни почти всеки ден правеше сутрешната визитация и впечатлението, което остави в мен е такова, но пък може би е защото тя само наблюдаваше и направляваше специализантите които правеха реалнит прегледи.

# 703
Какво означава избор на екип? Как протича това нещо - избираш си сред няколко екипа ли.. как точно?
Избор на екип се прави, когато искаш да родиш при точно определен лекар от избраното лечебно заведение. Отиваш при него в 7-8м, казваш му че искаш да раждаш при него и той започва ти следи бременността успоредно с другото проследаване и поема ангажимент, когато започне раждане и му се обадиш идва да те изражда по всяко време на денонощието, за което след това се заплаща такса определена от болницата ( за ОБ е 700лв, за Майчин дом, Шейново и Св.София - 900лв, ако не се лъжа)

# 704
Избор на екип се прави, когато искаш да родиш при точно определен лекар от избраното лечебно заведение. Отиваш при него в 7-8м, казваш му че искаш да раждаш при него и той започва ти следи бременността успоредно с другото проследаване и поема ангажимент, когато започне раждане и му се обадиш идва да те изражда по всяко време на денонощието, за което след това се заплаща такса определена от болницата ( за ОБ е 700лв, за Майчин дом, Шейново и Св.София - 900лв, ако не се лъжа)

Благодаря!
Аз наскоро разбрах, че съм бременна. Сега ми предстои един преглед при гинеколог и от там следва женска консултация. Но ако екип се избира на толкова късен етап и въпросния доктор следи бременността само последното тримесечие, то тогава кой следи бременността през останалите месеци? Този, при когото отида на женската консултация ли или?

Общи условия

Активация на акаунт