Раждане в Майчин Дом - София (3 тема)

• 113 588
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
А леглата тип "Русенски" ли са?

# 646
На 12 етаж аз бях на много твърд матрак. То не че усещах на какво съм Simple Smile

# 647
Леглата са с ламарина, която пука при всяко местене и отгоре с матрак. Не знам тип "Русенски" какви са, но тези са под всякаква критика.

# 648
Русенски май са с увисналите пружини, каквито има например на 10 етаж.

# 649
# 650
Такива са, да, но под матрака има ламарина, за да не потъват. Поне в моята стая такива бяха.

# 651
На 12.11. родих секцио в Майчин дом с избор на екип. Избрах 12 етаж. Плаща се 43 лева на ден. Бях в двойна стая с баня и тоалет. Канализацията мирише и в банята има мухъл. Мръсно е, леглата са с ламарина, която пука при всяко преместване на тялото.Матраците са що годе удобни.  Бебетата са при майките, избрах двойна стая за да има кой да стои при детето докато се къпя или излизам до акушерките или до стола. С момичето си паснахме идеално. Свиква се с мизерията, важно е бебето. Лошото е, че два дни след секцио не ни дават бебетата и ги хранят с шишета с огромни дупки и сега бебето ми не иска да засуче. Цедя се с помпа, за да му давам кърма. Акушерките не са любезни и абсолютно нищо не обясняват.

# 652
Акушерките на 12 етаж, с малки изключения, са наистина много нелюбезни и дори злобни, но лекарите-неонатолози бяха много внимателни, мили и всичко обясняваха при визитация.
Бебето се дава на майката 24 часа след секциото ( не два дни след него), като до тогава можеш да ходиш да го кърмиш в стаята на акушерките и така няма да има проблем с кърменето. Все пак родилката първия ден е в реанимация и не може и да ходи много добре. Секциото ми го направиха по спешност в 12 ч. вечерта, сутринта в 9 ме раздвижиха, в 15ч. след обяд ме качиха от реанимация на 12-тия етаж и веднага захраних бебето. Въпреки моето настояване да го взема в стаята, ми казаха, че по правилния се дава на майката (когато е родила секцио) 24 часа след операцията, в което има логика като знаете как се чувства жената след секциото. При нормално раждане бебето го дават веднага като те настанят на етажа.
Според мен обстановката не е толкова зле и се издържа, не е чак такъв проблем, както се представя.

# 653
Като раждала два пъти там за последните 6 години и двата пъти с престой на 12тия етаж, мога да кажа, че условията бяха даже по-добри сега през септември отколкото 2012та. Да, не е правен ремонт, но поне нямаше хлебарки тоя път. През 2012та на два пъти видях хлебарка да пълзи по стената и трупове по земята. Сега нямаше.
Нищо не се е променило при чаршафите обаче, на хлъзгавия дюшек едни къси тесни чаршафи, които оправяш по 30 пъти на ден, ако не искаш да са на топка, защото се събират при всяко движение.
За акушерките не мога да кажа нищо лошо, защото аз самата съм супер любезна и съм срещала съответно само прекрасно отношение и от тях. Дори да са били троснати, буквално секунди по-късно, виждайки как аз се държа като нормален човек с тях и учтиво, са отвръщали със същото.
За кърмене не са ми помагали, но аз бях наясно какво се иска от мен и се справих сама.
Като цяло не е 5 звезден хотел, но не бих била чак толкова категорична, че е супер зле и не знам си какво. За държавна болница дори е прекрасно. Аз бях в индивидуална стая, защото хич не ми се занимаваше с друга хормонална жена Grinning
За взимане на бебето при нормално раждане при мен, честно казано аз не виждам изобщо друг вариант. Така имах пълен контрол над това какво яде, кога се сменя памперс, кой го пипа. И до ден днешен не е и опитвал АМ, а в болницата щом видяха, че суче успешно и наддава изобщо спряха да ми дават.
И с двете раждания буквално след 3ч вече търчах по коридорите да си търся бебето и не виждам как след толкова чакане бих го оставила да седи някъде далеч от мен за повече от 5минути, пък камо ли да го виждам по график, неопределен от мен... Няма кой знае колко да си почине една жена ако 3 дни е без бебето, но пък със сигурност се отразява зле на връзката майка-дете и на кърменето!

# 654
  • София
Бях на 12-ти етаж. Леглото не е неудобно (по-твърд матрак, което всъщност е добре) но скърца - неприятно , ако си секцио и се опитваш да станеш 10 мин без да събудиш бебе.
Мизерно е, но беше чисто.
Мухъл при мен нямаше , но наистина няма нищо общо с хотел за 45 лв на вечер Simple Smile
Това ,че баня и тоалетна са в стаята е голям + , повярвайте.
Не ми хареса , че вечер след 21-22ч. нямаше стерилизирани шишета в стаята с автоматичната помпа - може само да се облекчиш , но не и да изцедиш и да дадеш на бебо ( в началото мислех , че не иска да цока , но проблема беше в мен, но кой да ти обясни)
Персонала - има любезни и други - много нервни и груби. На смяна като се падне отзивчива - гледайте да питате и да се интересувате вие , защото никой няма да ви обърне специално внимание.
Лично аз срещнах по-човечно отношение от една санитарка , отколкото от акушерка.
Като цяло по съм доволна , отколкото недоволна.

# 655
Секциото ми беше в 14 ч на 12.11, една нощ бях в реанимация, на 13.11 към 16 часа ме качиха на 12 етаж в отделението. Бебето ми го дадоха на 14.11-11 часа. Мисля, че това прави почти 48 часа, а не 24.

# 656
Здравейте
Искам и аз да попитам
Как е храната и има ли от къде да се купува допълнително ако се налага.
Как е отоплението
Кой доктор бихте ми препоръчали за секцио за близнаци.
Платена стая къде да избера в момента (може би двойна - не знам още) - доколкото виждам има промени непрекъснато

Последна редакция: пн, 27 ное 2017, 20:32 от maria i ivanova

# 657
Има някакъв кетъринг, но аз не съм пробвала храната. На 1 ет. има лафка, но не е много оборудвана. На мен храна ми носеше мъжа ми. В стаята на 12 ет. има хладилник.
Отоплението е прекалено.
За секцио не мога да препоръчам, аз раждах нормално и бих казала, че екипите действат много професионално. Понеже третият път раждах в сряда сутринта, родилното беше пълно. Имаше още поне 12 родилки заедно с мен - за секцио и за нормално. Нямаше никакво напрежение, хората си действаха много спокойно и професионално.
Платените стаи са на 12 ет. -43 лв. е нощувката в двойна стая. Условията не са "уау", но бебето си е при теб, а за мен това беше най-важното.
Аз лично съм много доволна.

# 658
Секциото ми беше в 14 ч на 12.11, една нощ бях в реанимация, на 13.11 към 16 часа ме качиха на 12 етаж в отделението. Бебето ми го дадоха на 14.11-11 часа. Мисля, че това прави почти 48 часа, а не 24.

Да не сте била с дренаж?

# 659
Не, нямах дренаж. Др Дяволов, който ме оперира, не слага дренажи и конци.Оперативната рана е залепена.

Общи условия

Активация на акаунт