Раждане в Майчин Дом - София (3 тема)

• 113 560
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
На 12 ет. вече пускат и жени след секцио.
Те винаги са пускали.
А.седмия етаж вече работи ли, стана ми интересно

Преди 10 години на 12 етаж не настаняваха след секцио.

# 706
да работи 7 етаж

# 707
Парадоксалното е, че сега вероятно 7 ет. е много по-хубав и луксозен от 12 ет., но платеното е на 12 ет. Въпреки всичко, ако раждах сега, пак щях да избера 12 ет. само, защото бебчето си е при мен от 1-вия час след раждането. Вторият и третият път избрах МД именно заради това, че се предлага опция бебето да си е при теб денононощно.
Отделно в МД се чувствам в сигурните ръце на професионалисти с опит и по отношение на раждането и по отношение на грижите за новороденото, в случай, че не дай си Боже се наложат такива.

# 708
Не разбирам как може да отделят бебето от майката, както писах раждах първо в МД, след това в Германия, в МД при нормално раждане ми взеха бебето и качиха някъде "горе" за първите два часа!?!? Бях много притеснена къде ми е бебето, в Германия никой не ти взема бебето, то е постоянно при майката, дори веднага след раждането беше в ръцете ми.

# 709
# 710
  • София

Репортажа не тръгва при мен, снимките са много хубави. Дано някой които ходи на отворени врати да сподели как е на живо. Това е за 7 етаж нали Simple Smile

# 711
  • София

Репортажа не тръгва при мен, снимките са много хубави. Дано някой които ходи на отворени врати да сподели как е на живо. Това е за 7 етаж нали Simple Smile
На репортажа няма нищо по-различно от снимките.
За мен са "ценни" двете снимки на стаите - много добре е станало. Не бих познала, че това са същите стаи, в които съм била преди 2 г.

# 712

На репортажа няма нищо по-различно от снимките.
За мен са "ценни" двете снимки на стаите - много добре е станало. Не бих познала, че това са същите стаи, в които съм била преди 2 г.

И аз така. То да му се доражда пак на човек.  Grinning

# 713
Ехаа много добре изглежда, няма нищо общо от преди 1г и 3м, завидях 😂

# 714
  • София
Дамите, които са родили със секцио - обръщали ли сте внимание по какъв метод е правено (ако лекарят е казал или да пише в епикризата)?

# 715
Дамите, които са родили със секцио - обръщали ли сте внимание по какъв метод е правено (ако лекарят е казал или да пише в епикризата)?
моето секцио е по класически метод (по пфаненщил), в епикризата не пише. при раждането ми в българия още не се правеше по метода на щарк, а доколкото разбирам, след раждане по пфаненщил щарк е изключен.
доколкото знам, секцио с надлъжен разрез (забравих как се нарича) се прави само в определени случай, при недоносени бебета и определено разположение на плода, както и при някои патологии на бременността.

# 716
Аз бях секцио , ако има някакво значение имах само два възела в двата.края, иначе нямам.идея какъв е метода, ако може да споделиш какво имаш в предвид? А и да се похваля,че белега почти не си.личи Joy

# 717
  • offshore & overseas
моето секцио е по класически метод (по пфаненщил), в епикризата не пише. при раждането ми в българия още не се правеше по метода на щарк, а доколкото разбирам, след раждане по пфаненщил щарк е изключен.
доколкото знам, секцио с надлъжен разрез (забравих как се нарича) се прави само в определени случай, при недоносени бебета и определено разположение на плода, както и при някои патологии на бременността.
Това не е сигурно. Първото ми секцио (2007 г.) е по класически метод, а второто - по Щарк (2010 г.) - и двете са правени в Шейново. Нямах щастието да ми направят едно и в МД, за да видя как е, но пък съм щастлива, че успях да родя по естествен път своето много недоносено момченце (2014 г.)

Мисля, че в МД още не практикуват Щарк, но не мога да се закълна.

# 718
Мяуче, аз питах за щарк през 2011 г., казаха ми че у нас не се практикува към него момент. като попитах отново за сегашното ми секцио, ми казаха, че щарк не се прилага след класическия метод. на мен ми е все едно, честно казано. само да си свършат работата добре.

# 719
За първи път чувам за този метод, знам,че повече имаше лепене от колкото шиене, но този метод ми се струва дпста добър, някога ако пак имам дете,ще разпитвам за този вид операция

Общи условия

Активация на акаунт