Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив - 3

• 80 406
  • 903
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Здравейге,и аз се колебая за окръжна,но незнам как е полужението,мизерно ли е ,докторите добриреса,как се държът с теб. Ако има някой с по - скорошен опит от 1,2г. например да сподели.

Изобщо не е мизерно. Лежала съм в Патологична, и следродилна сектор операционен, за държавна болница всичко е на ниво. Чисто е, няма хлебарки дори, а по отношение на персонал всички са много добри, е намират се тука там изключения, но то къде ли е перфектно!
Аз се следях при др Халил, и при нея родих, най добрата докторка. Препоръчвам горещо!

# 316
  • Пловдив
Родих в окръжна на април  2019 ами хлебарки има ама това не е проблем изобщо..
Раждането беше естествено без избор без нищо месец преди раждането лежах в патологична и там всичко беше на ниво..
Следродилен сектор и по-точно неонатолозите и персонала там е ужасен..
Аз имах проблем с гърдите като помолих за помощ ми казаха цитирам '' да дойда да те изцедя ли ''
Първата вечер помолих да вземат детето защото не бях спала 48 часа имах лека температура и бях много изморена не само, че ми отказаха, но и в 10 дойде неонатоложката да ни събуди и да го излъпе.
Това не е всичко през деня парното работеше, нощем го спираха в 10 когато трябваше да къпят бебетата беше вече доста студено и не стига, че никой не ми показа как един памперс да сложа ами къпят го и изчезват то трепери от студ горкото ревеее та се къса идва другарката и му сипва мляко да млъкнело... Раждането и докторите са супер обърнаха ми внимание хората, но за това което ме очакваше след това не бях подготвена изобщо изревах си очите и кърмата ми почти спря та бих се замислила дали ще родя там отново.
Все пак благодаря на екипа, че сме живи и здрави!!!
Да вмъкна само в неонатология имаше една жена полякиня тя единствено ми обърна внимание и ми показа какво да правя с пъпчето, нослето и т. Н

Последна редакция: сб, 20 апр 2019, 21:06 от sarrah1993

# 317
Аз родих второто си дете през декември 2018. Бях с планово секцио по медицински показания. Един ден преди секциото лежах в Патологична. Всичко е ново и чисто, всички се държат учтиво и приятно.
       На другия ден беше секциото. В следоперативния сектор нямам също забележки- целия персонал е на ниво. Грижеха се добре за мен през цялото време.
За Неонатологията- пълна скръб откъм персонал и отношение. Идват и ти оставят бебето и ти си го гледаш- това 24 часа след операцията. Никой не го е грижа,че не можеш даже да станеш от леглото.
 Персонала,който се падаше нощна смяна, оставя мляко  една доза в 22 часа и цяла вечер не идва. Бебето яде на 3 часа ти няма с какво да го нахраниш. Пълна скръб. Молех се по- бързо да ме изпишат.
   Цялото родилно отделение в Окръжна е най- добрия избор. Но Неонатологията- ужасна работа. Всички сопнати, намръщени и отвратителни. Все едно някой им е виновен,че нямали персонал и една детска сестра се грижеше едновременно за 30 бебета в смяната си.
  За сравнение ще кажа,че родих първото си дете пак там и положението в Неонатологията не беше така отчайващо. Бебета си стояха в отделна стая, но в самото родилно отделение и постоянно можеше да идеш да си го видиш. А сега всички бебета са събрани в Неонатология- родените нормално, родените секцио , недоносени и всички други родени с някакъв проблем. Затова и хората не смогват.

# 318
Родих там 2017.В Патологична лежах доста-много добро отношение!В след родилно-пълна скръб.Също имах доста проблем с гърдите.Благодарна съм на една санитарка,която цяла нощ стоя с мен в банята и ми слагаше горещи компреси.Неонатолозите-гадно отношение,държат се арогантно.....оставят мляка в 9 вечерта и това до сутринта,като всяка нормална жена знае,че се дава до час адаптиланото мляко.Доктор Аргирова ме разрева два пъти,защото казах,че не искам да кърмя.Взе да ме убижда за каква съм се мислила,че не искам да кърмя.А смятам това за личен избор.Така че пак биха родила там,просто ще съм "перде" в след родилен сектор и ще си нося ел.кана и мое адаптирано мляко,защото отново не искам да кърмя,но този път няма да ми дреме много Joy

# 319
  • Пловдив
За др Аргирова, напълно подкрепям мнението. Изключително груба, надменна жена, толкова държаща на кърменето, че все едно... Светило.... Аз също не можах да кърмя, малкия не засука, момичето до мен също не можа да кърми, все едно нашите деца са мързеливи в нейните очи. Но др Халил бе плътно зад мен, и  др Аргирова нямаше думата повече.
Аз родих април 2018 и бебчо ме питаха дали искам да ми го оставят, или да го вземат, дали мога да се грижа за него, да ставам и т. н. Аз бях секцио, и бебетата в отделението бяха само родените секцио, нямаше такъв наплив, и през нощта си ми носеха АМ.
Но ако ще раждам още веднъж, пак ще избера ОБ, и най вече заради др Халил.

# 320
Д-р Аргирова е прекрасен неонатолог. Много съжалявам, че не родих в ОБ. Бебето ми беше хранено 20 дни с АМ, а кърмата трябваше да я хвърлям заради некадърниците в Хирургиите. Не можех дори и снимка да направя на малкия, а какво остава за кенгуру грижа, която вече има в ОБ. Не може да обиждате лекар, който е запознат с най-съвременните тенденции в грижите за недоносени, само, защото ви притиска да направите най-доброто за бебето, вместо да бъдете егоцентрични и да мислите само за себе си.

# 321
Да, д- р Аргирова е отличен професионалист и е в час с новостите.

# 322
Здравейте
Чудя се, дали си заслужава да си избирам лекар
С близнаци съм, ще е секцио. На мнение съм, че секциото не затруднява никой, но не съм наясно какви привилегии ще имам, ако си избера доктор.
Моля, някой по-запознат да сподели

Също така, ще се радвам да споделите с какви впечатления сте останали от вашето секцио

# 323
  • Пловдив
Коментирам това, което съм преживяла. В моите очи има далеч по големи светила пред Аргирова.
Не казвам че кърменето не е полезно, ноо все пак не забравяйте, че има хора които имат бебчета, но поради медицински причини нямат право да кърмят, и те какво да ги насърчаваме да не раждат никога ли, понеже бебетата им няма да кусят дори коластрата?!?

# 324
Аз не кърмех.Имах медицински показания за това. Но д-р Аргирова е отличен неотатолог. Фандация"Нашите недоносени деца" имат анонси за условията в неонатологичното отделение на болницата. Останалото е суета.
Не искам да обидя никого, но ако детето вие е недоносено или с проблем, в болницата ще се постараят много за него. Братовчедка ми роди в болницата.

# 325
  • Пловдив
За кърменето да кажа, че не толкова държат да кърмиш просто не им се дава АМ...
Нищо лично към никой😊

# 326
И не ме наричате егоцентрична. Не знаете кой какво е преживял. Тук се споделя мнение от опита, а не се нагрубява. Спазвайте добрия тон.
1. Неслучайно не посочих име в по-горния ми пост. Не визирах само вас, а най-вече цветно цвете, която още от сега е решила да НЕ кърми.
2. Жените, които по медицински причини не могат да кърмят са изключително малко. По принцип и аз трябваше да нямам кърма и можех лесно да се оправдая с хирмонален дисбаланс, но не го направих Цедих по 12 пъти на 24часа и денем и нощем 3 месеца и половина и вече кърмя от 8 месеца само от гърда НЕДОНОСЕНО бебе, което не е близвало АМ след изписването от болницата.
3. Първо вие изрекохте неоснователна обида по адрес на уважаван и доказал се лекар.
И спирам вече да пиша юо въпроса, защото темата е за друго.
Герда, знам, че в ОБ се грижат прекрасно за недоносените. Моето бебе за жалост не беше там.

# 327
Как няма да им се дава АМ? Няма как бебето да плаче, да е гладно и да не дадат.Коя майка ще го позволи това.

# 328
  • Пловдив
Все пак всеки сам решава дали ще кърми или не, нали така?! Не е редно да даваме съвети на когото и да било.
За др Аргирова казвам мнението което съм видяла с очите си в болницата, на кабинета ѝ всички които ходят са доволни. Не сте я видели как се държи в болницата....

# 329
Didi_i_Mitko ,дали ще кърмя смятам за МОЙ личен избор и никой на света няма право да ме нарича егоцентрична и т.н.Смятам,че след загуба на две бебета и трудно износване на трето(слава Богу успешно!),имам правото да преценя дали съм готова да кърмя(след ужасен мастит,висока температура,запушени канали,плоски зърна и т.н.).Въобще не се впечатлявам от такива грозни думи за егоцентризъм.Това вашето показва,как хората за пореден път съдят ,без преди това да се поставят на мястото на другия...или поне да помислят и осъзнаят,че човек има своя път и своите решения.
 Желая Ви от сърце да сте здрави и да кърмите(когато поискате !) Дълго и безпроблемно.

Общи условия

Активация на акаунт