Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив - 3

• 80 208
  • 903
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте, някой от вас знае ли, дали в Окръжна слагат епидурална упокойка?

Следя се при д-р Халил и тя вече изражда само в Торакс, като ми каза че в тази пандемия няма анестезиолози, които да ми сложат упойка в държавна болница.
Аз искам да родя нормално с епидурална, по възможност при д-р Халил, но не съм чувала много добри мнения за Торакс като съотношение цена/качество.

Раждах естествено през 2021, по време на бременността, когато ходих на ЖК, заявих, че искам упойка. Едва когато започнах да раждам разрбрах, че всичко ще мине без нея,търпи се и без упойка, важното е бебето да е добре 🙂

# 751
Раждах в окръжна нормално 2019, поисках си упойка при което ми казаха да не се лигавя, нямало да ми сложат. Следях се при Халил, но когато започна раждането тя беше в отпуска. Честно казано с болките които имах ми беше все тая кой е до мен. Сега не знам как стоят нещата там, но в момента за второ не бих се върнала. Иначе като цяло бях доволна.

# 752
Здравейте! Аз съм пред дилема. Много харесвам доктор Халил и исках да раждам при нея в ОБ,но преди няколко седмици ходих на преглед и тя ми каза ,че вече е в Торакс. От тогава само търся мнения за болницата и общо взето не са много добри. За мен най-лошото е че няма неонатология. Искам да бъдем подготвени за всичко. Също така на две стаи тоалетната е една и също така се плаща 1100 лв. Ако вече не е с по-висока цена. Искам да родя в ОБ, но сега не знам при кой доктор и дали изобщо да избирам доктор. Казват ,че всички са добри. Моля ако някой скоро е раждал да сподели мнение. При кой доктор, как протича нормалното раждане , ако си без избор на екип как се случват нещата, трябва ли да ида предварително да казвам,че искам да раждам там. Притеснено ми е Simple Smile

# 753
  • Пловдив
Следя се при д-р Светлана Николова и тя вече е в ОБ и изражда.Доволна съм от нея.Каза ми,че там са Демирев,Хатър,Мюнюнова, и още няколко .Аз сигурно там ще раждам .

# 754
Кога ви е термина ? И знаете ли колко ще пратите за избор на лекар ? Нормално ли ще раждате и знаете ли дали се слага епидурална упойка ?

# 755
  • Пловдив
На 15.08,но аз пак ще съм секцио..За избор на лекар е 500 лв.

# 756
  • Пловдив
2020 раждах в ОБ, следях се при Халил. Родих по естествен път, постъпих в болницата с изтекли води. Падна се да родя при Демирев. Той ми направи разраждането, от там ме пое една много неприятна жена, писала съм достатъчно в темата. Раждането ми мина бързо и безпроблемно. Дететето, след 4 часа ми го докараха при мен. Акушерките и грижещите се за децата са прекрасни човеци /вършат си работата със сърце/. Ако имам друго дете, ще родя отново там, заради неонатологията, най-добрата е в града. Баня има във всяка стая, по онова време течеше и ремонт на отделението. По две легла са в стая, отделят ромки/българки, когато имат възможност. Имаше и вип стая. Свижданията се случваха във фойето.

# 757
https://www.facebook.com/2319714211607104/posts/3167759560135894/

Някой мисли ли да ходи ? И някой ако е ходил какво точно се прави ?

# 758
Здравейте! Аз съм пред дилема. Много харесвам доктор Халил и исках да раждам при нея в ОБ,но преди няколко седмици ходих на преглед и тя ми каза ,че вече е в Торакс. От тогава само търся мнения за болницата и общо взето не са много добри. За мен най-лошото е че няма неонатология. Искам да бъдем подготвени за всичко. Също така на две стаи тоалетната е една и също така се плаща 1100 лв. Ако вече не е с по-висока цена. Искам да родя в ОБ, но сега не знам при кой доктор и дали изобщо да избирам доктор. Казват ,че всички са добри. Моля ако някой скоро е раждал да сподели мнение. При кой доктор, как протича нормалното раждане , ако си без избор на екип как се случват нещата, трябва ли да ида предварително да казвам,че искам да раждам там. Притеснено ми е Simple Smile

Не знам дали вече сте си избрала лекар, но аз с две ръце Ви препоръчвам доктор Йончев, завеждащ отделението там.
Много време се каня да разкажа моя опит с ОБ и мисля, че сега е момента, защото видях, че е спомената лекарката при която се следях.
Аз се следях при д-р Николова, бременността ми беше прекрасна, без никакви проблеми. Термина ми беше на 13.12, после стана на 15.12.. Преносвах и Николова ме беше посъветвала на 17.12 да постъпя в Окръжна. Когато отидох ме прегледа д-р Йончев, тъй като по стечение на обстоятелствата нямаше друг свободен лекар. Той ме върна и каза да отида на 20ти. Когато отидох д-р Николова се оказа на смяна и ме пое. Нямах разкритие, нямах контракции. Гледаха ме на ехограф, мериха тонове, прегледите за разкритие бяха поне 3.. Сложиха ми система окситоцин като смятаха да ми слагат системи до 25.12.. Тоест 5 дни. След консултация с друг лекар за въпросния окситоцин и никакво разкритие или контракции след системата, казах на лекарката, че искам да родя секцио. За мен всяка система и отлагане беше мъка за бебето и за мен. Отговора беше - "Аз те питах на консултациите как искаш да раждаш. Няма как секцио." Ами, това преля чашата. Още същата вечер се свързах с д-р Йончев от който бях останала с много добро впечатление. Оказа, че той е искал да ме поеме като пациент, но комуникацията между сестрата на смяна е куцала.. Както и да е.
На 21.12 родих здраво момченце със секцио. Пъпната връв е била оплетена около бебо, водите са били много намалели.. Нямало е как да бъде естествено раждане и не е трябвало да се бави.. 5 дни. Винаги ще съм благодарна на този лекар, защото заради него имам здраво момченце.
Относно самия престой - чистичко е, нормални условия. НО за мен единствените хора в тези отделения бяха Йончев, Мюмюнова и санитарките.. До там. Опита си с детските ще го спестя.
Избирайте внимателно лекар. Аз категорично не вярвах, че е толкова важно и се бях доверила на доброто си впечатление от консултациите при д-р Николова, но вече не бих стъпнала там дори на преглед.

# 759
Коя година беше раждането ? Д-р Йончев от поне 3 г не работи в Окръжна ако сега пак се е върнал не знам, но е силно  съмнително последно беше в АГ Селена.
Иначе не можах да се сетя коя беше д-р Николова и не мога да изкажа мнение. За д-р Йончев имам само позитивни спомени.

Последна редакция: нд, 06 мар 2022, 13:02 от nunu17

# 760
  • Пловдив
В момента др Йончев е завеждащ АГ в УМБАЛ Пловдив, от лятото миналата година го пое.

# 761
Моя опит с въпросния доктор е ужасяващ. Няма да го споделям, за да не плаща бъдещите майки. Но стреса, отношението, пушенето на пура в стаята никога няма да ги забравя. Била съм за съжаление при повече от 10 специалиста през годините. Имах проблемно забременяване. Никога не съм срещала такъв материалист.
Толкова много съжалявам, че той трябваше да направи манипулацията през която минах, че никога на никого не бих го препоръчала.
Ако някой се интересува за цветущите подробности през които ме прекара ще споделя на лично съобщение. Успех, момичета!

# 762
Коя година беше раждането ? Д-р Йончев от поне 3 г не работи в Окръжна ако сега пак се е върнал не знам, но е силно  съмнително последно беше в АГ Селена.
Иначе не можах да се сетя коя беше д-р Николова и не мога да изкажа мнение. За д-р Йончев имам само позитивни спомени.

Родих 2021, завеждащ отделението е. От кога работи там не мога да кажа.
Що се отнася до материализъм - моя опит с него пък е напълно противоположния. И по време на секциото, аз не бях с пълна упойка, и по време на визитациите след това беше изключително внимателен. Наистина не бих могла да си изкривя душата и да кажа нещо лошо за него.

# 763
Избрах Др Мюмюнова. Една позната е раждала два пъти при нея и е много доволна. Един път вече ходих на преглед при нея и на мен ми хареса отношението й. Др Йончев е началник на отделението и всеки ден е там.

# 764
  • Карлово
Здравейте, да споделя и аз дилемата си. Следя се в Торакс, заради лекаря при който съм. Той си изражда там. Но не ми харесва нещо персонала в клиниката, както и политиката й за някои неща, няма да споделям колко съм разочарована, предвид, че е частна. Та ми се иска май да се ражда в ОБ, за момента бебето обаче е седалищно... и лекаря ми казва, че съм била с тесен таз/сякаш съм си за чисто секцио до момента/, та, ако тръгне да излиза бебчо и аз съм на консултация в Торакса мога ли да искам да си тръгна и да родя където пожелая? Някой раждал ли е секцио скоро там и как е с раната, това също ме притеснява, защото не всеки се справя добре с рязането и съответно болките след това са различни Simple Smile Все пак се подготвям и за този вариант, въпреки, че ми се иска да е нормално

Общи условия

Активация на акаунт