Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив - 3

• 80 222
  • 903
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от мен,четох доста коментари за родилното отделение преди да родя миналата година през м.август и всички те бяха все положителни,ходих на отворени врати,също останах доволна,че отговаряха на въпроси,които вълнуваха бременните и реших там да родя,но без екип,които е на смяна. Получи се така,че преносих и отидох да ме наблюдават,родих след пет дни след термин нормално,с доста разкъсвания и ми беше трудно в началото сядането и при опитите за кърмене дори след двата часа от раждането нито някой ми показа какво да правя,как да го наглася това дете,той плаче,аз плача...бе ужасно. Когато ги помолих обясниха на две -три и взеха да си вършат работата. Дойде време за изписване,не бе засукал. Идва д-р Аргирова и като взе да коментира, че не искам да си храня детето, ми то как да го храня,то и зърна съм нямала. Изключително много ме обиди. Накрая прецени,че леглата били високи и като съм си отивала у нас съм щяла да се справя. Август месец ми се стори че нямаше достатъчно персонал и бяха доста изнервени и забързани, кой в кое отделение да отиде да помага. Успех на всички майки предстоящи да раждат!

Последна редакция: чт, 01 фев 2018, 08:37 от maguna

# 166
Maguna,сблъсках се със същото лошо отношение от доктор Аргирова!Влизе в стаята с репликата"Ти ли си тази,която не иска да кърми?От крава ли ще си храниш детето".Не съм ревла...даже напротив,но веднага ми текнаха сълзите.Много лошо отношение от нея.В Патологична лежах поне 5 пъти.Чудесно отношение от всички.Много съм им благодарна.Чудесни хора

# 167
Да, знам, че са претръпнали към всякакви случай,но тук става дума за насърчаване на това да кърмим въпреки това по какъв начин сме родили,а не да се чувстваме виновни,за това че не сме се нагласили към начина на хранене.

# 168
  • Пловдив
Много неприятно изненадана съм от поведението на д-р Аргирова. Преди 3 години се отнасяше с уважение и разбиране, научих изключително полезни неща от лекцията, която води, както и след раждането. Sad

# 169
Може да е добър специалист,но мен ме разочарова. Както и да е важното е,че сме живи и здрави и вече успешно се захранваме.

# 170
  • Пловдив
Така е, но колко по-добре щеше да е да си получила адекватни съвети и грижи?!
Аз съм абсолютно за кърменето, но това не означава, че ако не можеш или не искаш, трябва някой да се държи по този начин с теб.
Още повече, тук става дума за лошо отношение спрямо току-що родила жена. Всички сме наясно, че в този период сме още по-чувствителни и уязвими. Един адекватен разговор щеше да е далеч по-полезен.

# 171
Момичета, отново имам въпрос към дамите раждали секцио. Каква е политиката за пиене на течности и храна след операцията? Знам само, че се почва със сок от ябълки, но колко време след операцията дават да се пие течности? На доста места четох, че колкото по-рано се започне с тях толкова по-бързо се прочиства организма. И какво може да се хапва след това?

# 172
  • Пловдив
След като те раздвижат, дават вода по малки глътки.  На другия ден, вече ми даваха и сок ябълка да пия. Препоръчват и натурална активия да се яде

# 173
Момичета, отново имам въпрос към дамите раждали секцио. Каква е политиката за пиене на течности и храна след операцията? Знам само, че се почва със сок от ябълки, но колко време след операцията дават да се пие течности? На доста места четох, че колкото по-рано се започне с тях толкова по-бързо се прочиства организма. И какво може да се хапва след това?
Течности дават едва след като си пуснала газове. Раздвижването в първите 24 часа след операцията много помага това да се случи. Първоначално дават само вода, и то на малки глътки, после ябълков сок, отново на малки глътки и захранването започва с кисело мляко - 2-3 хранения с млякото и постепенно леки супички. И много движение, и при двете си раждания там обикалях кат шантава по коридора Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 15:01 от DanyV

# 174
Аз мога да кажа преди нормално раждане си ме държаха гладна, след това  е хубаво повече течни храни и вода,за тези който им се образуват хемороиди по време и след бременността

# 175
Аз мога да кажа преди нормално раждане си ме държаха гладна, след това  е хубаво повече течни храни и вода,за тези който им се образуват хемороиди по време и след бременността
И преди секцио държат гладен, а след нормално раждане няма никакъв проблем да се яде и пие. Захранването е за тези, които са оперирани - секциото си е вид коремна операция все пак. Wink

# 176
  • Пловдив
Мен ме съветваха да хапна нещо преди раждането, защото не се знае колко ще се проточи. Приеха ме с изтекли води, силни контракции и малко разкритие. В такъв момент, последното, за което мислиш, е храна.
И да, след нормално раждане съветват да хапнеш нещо. Пратиха мъжа ми да ми купи шоколад.

# 177
Мен след нормално непрекъснато ме питаха ходила ли съм по голяма нужда, защото са ме зашили на милиметри от ректума, съветваха да хапвам течни храни, а предложената от тях храна включваше боб и кисело зеле в един ден Grin Grinning

# 178
  • Пловдив
Поли, боб и кисело зеле е екстра след такива зашиване, какво разбираме ние Grinning
Между другото къде е мястото за свиждане, извън родилното отделение предполагам/ или в столовата? Има ли към кого да се обърнеш за кърменето?(уж ми казаха, че Има, но да си питам отново)

# 179
За кърмене-към вътрешното си аз Grinning на третия ден в стаята дойде една мила млада психоложка и честно казано тя ми помогна със съветите си, останалите или нямаха време или не им беше работа или не знам какво :/

Общи условия

Активация на акаунт