Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив - 3

• 80 192
  • 903
  •   1
Отговори
# 795
  • Пазарджик
За Йончев и аз бих се изказала доста негативно.Раждах 2015 и съм разочарована от поведението му спрямо мен.Синът му тогава беше стажант и присъстваше на цялото раждане.Нямам мнение за него.

# 796
За Йончев и аз бих се изказала доста негативно.Раждах 2015 и съм разочарована от поведението му спрямо мен.Синът му тогава беше стажант и присъстваше на цялото раждане.Нямам мнение за него.
Може ли да сподеш поведението му ?

# 797
  • Пазарджик
Да ,разбира се.
Доста дълга история,но за да добиете представа .....
Бях приета в болницата точно 1ден след термин.Преносих 11дни,като през цялото време казваха ,че бебето е много едро и няма да успея да родя естествено.На 12 ден ми се спука мехура прегледаха ме почти всички лекари докато не дойде въпросният Йончев.Прегледа ме,каза че наистина са води и каза ,че веднага е готов да ме оперира с/у избор на екип(1000лв)ако не да отивам в предродилна да ми включват система.Аз   отказах неговото предложение,въпреки че знаех ,че няма да родя нормално.Един вид се опита да ме притисне за да си платя.Отдох в предродилна прегледа ме доктор Крушков и пред мен се скара с него направо да ме вкарват в операционната и да не ме мъчат ,защото няма да се получат нещата.....но той човека си искаше парите...8 часа,3банки окситоцин (течеше на възможно най-бързата капка)отделно някакви инжекции с бяла течност ми вливаха на всеки час)спука ми мехура(Йончев) на 5 час уж да било слязло бебето за да получа разкритие.,но нищо. Само 4см.....и така до 16.30 започнах да губя съзнание на контракциите от болка .В един момент ги събрах всички и започнах да ги моля за секцио ,и в същия момент акушерката погледна тоновете-малката се задушаваше.За няма и 10 Мин бях подготвена в операционната....Радвам се ,че от там нататък нямаше проблеми,мина операцията и се възтанових много бързо.Малката се роди напълно здрава 4150кг/52 см. В общи линии нарочно ме тормози ,само защото отказах да си платя..

Може би е  добър диагостицик или професионалист,но никой не заслужава такова отношение каквото аз видях в него.

# 798
Да ,разбира се.
Бях приета в болницата точно 1ден след термин.Преносих 11дни,като през цялото време казваха ,че бебето е много едро и няма да успея да родя естествено.На 12 ден ми се спука мехура прегледаха ме почти всички лекари докато не дойде въпросният Йончев.Прегледа ме,каза че наистина са води и каза ,че веднага е готов да ме оперира с/у избор на екип(1000лв)ако не да отивам в предродилна да ми включват система.Аз   отказах неговото предложение,въпреки че знаех ,че няма да родя нормално.Един вид се опита да ме притисне за да си платя.Отдох в предродилна прегледа ме доктор Крушков и пред мен се скара с него направо да ме вкарват в операционната и да не ме мъчат ,защото няма да се получат нещата.....но той човека си искаше парите...8 часа,3банки окситоцин (течеше на възможно най-бързата капка)отделно някакви инжекции с бяла течност ми вливаха на всеки час)спука ми мехура(Йончев) на 5 час уж да било слязло бебето за да получа разкритие.,но нищо. Само 4см.....и така до 16.30 започнах да губя съзнание на контракциите от болка .В един момент ги събрах всички и започнах да ги моля за секцио ,и в същия момент акушерката погледна тоновете-малката се задушаваше.За няма и 10 Мин бях подготвена в операционната....Радвам се ,че от там нататък нямаше проблеми,мина операцията и се възтанових много бързо.Малката се роди напълно здрава 4150кг/52 см. В общи линии нарочно ме тормози ,само защото отказах да си платя..

Може би е  добър диагостицик или професионалист,но никой не заслужава такова отношение каквото аз видях в него.
За съжаляние навсякъде са така не чувам за първи път такова нещо и в крайна сметка платили 1000 би трябвало щом е спешно да не плащаш избор на екип.

# 799
Значи това поведение е абсолютна практика при него. С мен стана същото, просто мен не искаше да ме приеме докато не платя. Ужасяваща история как е рискувал живота на детето ви за 1000лв.

# 800
Когато преносваш и раждането не започва, при който и доктор да си ще ти пусне яко окситоцин. Предизвикано естествено раждане се казва.. Че е голям зор е друг въпрос, но не са го правили, за да ви измъчват, а точно за да родите както сте пожелали, а именно вагинално. Мое мнение ✌🏼

Да ,разбира се.
Бях приета в болницата точно 1ден след термин.Преносих 11дни,като през цялото време казваха ,че бебето е много едро и няма да успея да родя естествено.На 12 ден ми се спука мехура прегледаха ме почти всички лекари докато не дойде въпросният Йончев.Прегледа ме,каза че наистина са води и каза ,че веднага е готов да ме оперира с/у избор на екип(1000лв)ако не да отивам в предродилна да ми включват система.Аз   отказах неговото предложение,въпреки че знаех ,че няма да родя нормално.Един вид се опита да ме притисне за да си платя.Отдох в предродилна прегледа ме доктор Крушков и пред мен се скара с него направо да ме вкарват в операционната и да не ме мъчат ,защото няма да се получат нещата.....но той човека си искаше парите...8 часа,3банки окситоцин (течеше на възможно най-бързата капка)отделно някакви инжекции с бяла течност ми вливаха на всеки час)спука ми мехура(Йончев) на 5 час уж да било слязло бебето за да получа разкритие.,но нищо. Само 4см.....и така до 16.30 започнах да губя съзнание на контракциите от болка .В един момент ги събрах всички и започнах да ги моля за секцио ,и в същия момент акушерката погледна тоновете-малката се задушаваше.За няма и 10 Мин бях подготвена в операционната....Радвам се ,че от там нататък нямаше проблеми,мина операцията и се възтанових много бързо.Малката се роди напълно здрава 4150кг/52 см. В общи линии нарочно ме тормози ,само защото отказах да си платя..

Може би е  добър диагостицик или професионалист,но никой не заслужава такова отношение каквото аз видях в него.

# 801
Да ,разбира се.

Имах подобно изживяване там с друг лекар, няма да казвам имена, защото явно вината си беше в мен. Защото трябваше, когато влязох в болницата, да се обадя на въпросното мед. лице, което ми следеше и бременността (на частно), не, за да кажа, че раждам, а че съм приготвила парите, само да дойде да си ги вземе. Разбирам, че са в държавна болница и че получават по - малко пари, но когато се отнася за два човешки живота е повече от недопустимо да се пазари и да се губи време. Дали се замислят, че, ако някой пациент е доволен, би се отплатил подобаващо, без да се принуждава за това. И накрая имаш избор на лекар, платил си, а в документите пише, че си бил при дежурния на смяна. Просто не ми се занимаваш с разправии, явно щом го правят, някой им позволява цялата тази волност. Добри отзиви имам само за неонатологията.

# 802
Здравей те искам да попитам кой скоро ще ражда в окръжна болница. Гр Пловдив

# 803
Споделеното в последните две страници наистина ме разтърси.. Тъкмо се опитвам да реша към коя болница да се насоча за проследяване и раждане. Не е истина колко труден избор се оказва този.. Преди да забременее човек дори не се замисля на какви лекари може да попадне Sad Да взема да се насоча към някоя частна освен.. Мнения?

# 804
Родих юни месец. Останах очарована от акушерките, лекарите и санитарките в родината зала и след родилен сектор. Стаите бяха чисти, без забележки. Детските сестри баха усложливи, помагаха ,показваха. Отношението и всичко останало бяха страхотни за държавна болница. Ако имате въпроси може да ми пишете на лично.

# 805
  • Карлово
Да споделя и моя опит с раждането в Окръжна… постъпих по-рано, защото ми е 1 раждане, а не съм от Пловдив и така реших. Лежах 2 дни и на третия при измерването на тоновете лвкарката, която беше на смяна, рвши, че нещо не й харесват. Повторихме ги още 2 пъти и пак казаха същото… дойде лекарят, който ме прие и решиха, че ще извадят бебето секцио. При мисълта, че дежурната лекарка каза, че няма да рискува 2 живота аз нямах голям избор и чаках да дойде моето време. Оказа се, че момичето, настаненто при мен малко преди това решение също е за секцио. Стигнах до жалкия извод малко по-късно, че може въобще да не съм била за секцио. Та така или иначе бебата се оказа голяма - роди се 51 см, 3700. Предната вечер ме прегледаха и казаха, че все още не съм тръгнала да раждам и това решение ма следващия ден малко ме озадачи, но нямаше голямо значение. Та докато ме вкарваха в операционната ме попитаха за вип стаята-аз категорично отказах, но принудили таткото да се съгласи, като му казали, че няма да може да влиза на посещение, а във вип-а ще може. Аз пак им казах, че не искам, ама той вече се бил съгласил. Бях ходила првди това и видях стаите-горе долу чисто, 2-3 легла в стая, съвсем лека разлика с випа, където имаше ролетни щори, във всяка стая си имаха баня с тоалетна, а на таткото му казали, че ще ме сложат с някоя циганка в стая и ще ползвам обща баня и таолетна, та да не се подведат и други татковци. Та майната му за иЗнудването. Прах по пердетата, хладилника пълна трагедия, акушерките, освен една много мила и любезна бяха като във филм на ужасите-груби и супер нещастни в изпълнението на служебните си задължения. За храната няма въобще да говорим-пълна трагедия. Просто нз държава, която би се грижила или хранила по-зле родилките си. Хигиенистките с по-високо самочувствие от сестрите, а тях през нощта не можеш да ги откриеш-явно се скатават някъде да спят. Като цяло съм благодарна, че с бебчо сме живи и здрави, но едва ли в родния ми град в родилното бих се чувствала по-зле, отколкото в прехвалената Окръжна. Да кажа само, че бях теърдо решена да не плащам на частни болници, но явно има защо 😉

# 806
Споделеното в последните две страници наистина ме разтърси.. Тъкмо се опитвам да реша към коя болница да се насоча за проследяване и раждане. Не е истина колко труден избор се оказва този.. Преди да забременее човек дори не се замисля на какви лекари може да попадне Sad Да взема да се насоча към някоя частна освен.. Мнения?

Навсякъде има позитиви и негативи, но според мен в частните болници може би има по-голям шанс да не се случват неща  като описаните от PinkYS и силвето димитрова..

# 807
Много ме смущават изказаните напоследък мнения. Синът ми го родих в хирургиите. Не искам дори да си спомням. Дъщеря ми- в Окръжна болница. Гледаха ме като принцеса. За храната нищо не мога да кажа, защото не я исках. Аз и след двете раждания не можех да ям по някаква причина, а пиех само вода.
Сама си избрах ВИП стая, за да може съпругът ми да идва при мен. Раждах през 2020г., когато все още имаше мерки. Само там пускаха роднини във ВИП стаите. Никой не ме е изнудвал за нищо. Даже накрая забравиха да ми искат пари за стаята. От колата се върнах, за да си я платя, защото се сетих, че не съм. Изключително внимателни бяха към мен и бебето. Помогнаха ми за кърменето, защото имах проблем с гърдите. Такава човечност и отношение в друга болница не бях получавала.
Винаги съм била за раждане в държавна болница заради неонатологията. Финансова възможност имах да родя в която и да е частна болница в страната, така че въпросът не е опирал до пари.
Мъчно ми е, като чета, че единствената болница в града, на която бих се доверила, е западнала така.
Преди там държаха много на естественото раждане и прибягваха до секцио в краен случай.
Синът ми така се наложи да го родя с цезарово сечение, защото страдаше вътреутробно. Действително е страдал, не е било измислица, понеже имаше тежки последици. Ако беше останал още малко в мен, нещата щяха да завършат трагично. Така че понякога, секциото е наложително.

# 808
  • Пловдив
Аз също раждах през 2020, по време на ковид. Не бях във вип стая и пак допускаха свиждания. Никой не показа как да кърмя и т.н., въпреки че отправих такава молба. Никой не ми е давал  зор за секцио, въпреки че 24 часа бях с изтекли води. Опитаха се да го споменат, заради диоптричния проблем, но показах документ от офтамолог, който разрешава естествено раждане.
Ако раждам някога пяк, ще се спара отново на хирургиите, но ще направя избор на екип.

# 809
Здравейте ! Има ли някоя мама която да е раждала скоро в Окръжна болница с избор на лекар. Дали все още цената е 500 лв?

Общи условия

Активация на акаунт