Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 115 264
  • 812
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Belinda, това означава ли че упойката се заплаща отделно? В официалния им ценоразпис пише,че е безплатна, но може да са го променили. До сега съм срещала и 2те мнения за упойките и оставям с впечатлинието, че май си зависи от доктора.

# 121
Принципно когато упойката е пожелание се заплаща, по преценка на доктора, че се налага поставяне, не се заплаща. Аз когато раждах исках задължително, но в последствие се наложи спешно секцио. Накрая не ме таксуваха за никаква упойка въпреки, че си отнесох двойна доза.

Мисля, че ако има поставен венозен източник по-време на раждането, в момента когато се ражда бебето може да бъде поставена някаква упойка, която да тушира болката от шиенето. Говори с лекаря си за опциите.

# 122
ОК ,Благодаря,така си е Simple Smile

# 123
  • София
Аз бях с избор на екип и не съм плащала допълнително за упойката-поначало се бяхме уговорили предварително за упоено раждане, аз не исках естествено. За други случаи не знам, не съм проучвала.

# 124
Аз бях с избор на екип и не съм плащала допълнително за упойката-поначало се бяхме уговорили предварително за упоено раждане, аз не исках естествено. За други случаи не знам, не съм проучвала.

При секциото няма как без упойка, касата заплаща задължително.

# 125
4erneva, аз бях нормално раждане и не исках упойка. В последствие се наложи епизиотомия и ме шиха. За самата епизиотомия не слагат упойка (или поне не помня), но според мен тялото се настройва на различен праг на болка в момента, защото, без да преувеличавам, не усетих абсолютно нищо. За шиенето ми сложиха местна упойка, но няма да лъжа, усещаше се доста. И все пак, болката не е кой знае каква. Не е приятно, но не е нещо много драматично, просто дискомфорт за няколко минути.
Дали да искаш отново упойка, заради самото раждане, не мога да те посъветвам. Наистина е индивидуално, а и понякога раждане с раждане няма нищо общо. Аз лично мисля, че за второ пак бих тръгнала без упойка, но кой знае дали няма да си поискам в хода на раждането Simple Smile Само заради епизиотомията и шиенето, обаче, няма смисъл да слагаш упойка на цялото раждане, според мен.

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 12:03 от whoowhoo

# 126
  • София

Аз не останах с впечатление жената да пита за секцио, нито пък аз съм раждала секцио. Развален телефон нещо май се получи😀

# 127

Аз не останах с впечатление жената да пита за секцио, нито пък аз съм раждала секцио. Развален телефон нещо май се получи😀

Belinda вижте отговора си и ще разберете защо съм коментирала така "поначало се бяхме уговорили предварително за упоено раждане, аз не исках естествено". Два са начините за раждане естествено (нормално) или секцио. Може би сте искали да кажете друго, но това се разбира от коментара ви.

# 128
  • София
Благодаря ви за отговорите, разбрах ви кой какво е имал предвид. а иначе, да секцио без упойка няма как да стане (освен ако не си член на семейство Адамс и се кефиш на болка) Simple Smile Ще говорим с АГ-то като понаближи момента.

# 129
  • София
Да, Мими, сигурно, то и на секциото масово му казват "упоено" раждане...Ето че който е трябвало, ме е разбрал Grinning

# 130
Да, Мими, сигурно, то и на секциото масово му казват "упоено" раждане...Ето че който е трябвало, ме е разбрал Grinning

Този термин не съм го чувала да бъде използван от който и да е, а дори и чичко гугъл се затрудни. Да приемем, че влизат нови термини в езика ни  Wink Вече ще знам какво значи, ако някой се реши да го използва пред мен.

# 131
  • София
"Упоено раждане" и аз не съм го чувала до сега. Даже в първия момент реших, че става въпрос за пълна упойка Simple Smile Но както и да е, разбрахме се

# 132
  • София
Ох, ще ме уморите😂 Какъв термин? Разбира се, че няма такъв термин. Използвах го за по-кратко, вместо "вагинално раждане с анестезия". Ако знаех, че чак такова впечатление ще направи и е чак толкова неразбираемо, щях да напиша дългото😁

# 133
Здравейте, имате ли информация относно разликата между избор на екип и лекар?
Видях, че сумата е различна. Аз искам да родя при конкретен лекар, с когото имам уговорка. Тогава изборът е на лекар и струва 500 лв. или греша в тълкуването? 🤔

# 134
Schnappsyy, аз също бях посочила единствено лекар в бланката, но платих 900. Говорих с лекаря и той ми каза, че дължа тази сума. Може би самият той от своя страна си е избрал екипа, не зная. Нямах желание да се пазаря постфактум, понеже бях доволна. Все пак те съветвам да попиташ предварително в болницата или най-добре самият лекар, при който ще раждаш.

Общи условия

Активация на акаунт