Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 106
  • 812
  •   1
Отговори
# 225
Мисля че съм описала по горе от кое съм разочарова. От объркването на бебето, от мизерията, от това че само се чудат какво да измислят за да ти вземат парите ,а от сестрите само като отношение съм доволна

# 226
Ако там ти се е видяло мизерия какво ли щеше да напишеш за някоя друга държавна АГ болница.

# 227
  • София
Не съм съгласна за мизерията във Вип стаите, вие на 5-тия етаж ли бяхте? Второ изписването се прави, ако детето е клинично здраво, при малките деца нещата се менят за часове, затова след като са минали задължителните дни престой го преглеждат и тогава решават да изпишат. На моят син също вливаха антибиотици, но при доказана инфекция, резултатите от която ги видях лично.

# 228
  • София
E, не баш винаги при доказана... Обичат антибиотиците и за всеки случай, и за усвояване на пари. Бебе да мине без антибиотик си е почти изключение (или без почти... )

# 229
Абсолютно съм съгласна за мизерията в двойните вип стаи на 5 етаж! В два квадрата стая трудно се разминавахме 2 жени с 2 бебета. А отношението през тези 5 дни престой от страна на акушерките, които отговарят за бебетата беше потресаващо! Не може на жена след секцио, която трудно става от леглото още в 4 сутринта да отвориш вратата с гръм и трясък и с думите: “Взимай си ревльото, че цяла нощ не спря да реве и ми събуди всички бебета!!!” Естествено направих страхотен скандал и естествено това е първия и последен път, в който раждам там. Имах страхотен екип за секциото и до там. И мога да разказвам за този прекрасен 5 етаж многоо дълго време, при положение, че съм лежала и в патология и съм обиколила всички кабинети, ТАКОВА ЧУДО НЯМА!

# 230
Бихте ли споделила, кой беше екипа?

# 231
Следих се през цялата бременност при д-р Катя Гогова и съответно избрах нея за екипа за раждането и анестезиолог д-р Мирослав Стоянов. Исках да е естествено раждане, но се наложи секцио и за това избрах и анестезиолог. Акушерката, която беше на смяна се оказа роднина на моя приятелка. всичко мина много леко и бързо и мога да кажа, че лекарите там са изключителни професионалисти.

# 232
Здравейте. Моя близка приятелка е родила във въпросната болница на 2 този месец.  Аз съм далече, но искач да и помогна. Не и тръгва млякото. Искам да ви кажа че това явно е тежка тема за всяка бъдеща майка и всяка от вас вероятно е прочела тонове неща и предварително изчетох и за моя осведоменост как се подготвят гърдите за да не болят, да загрубеят. А съм чела в „майко мила”, че хора на възрастта на майка ми ги е оправяла само кадърна акушерка, която ходила и им е натискала зърната като копчета и жлезите се отпушвали и млякото тръгвало Искам да намеря такава акушерка на която мамата да плати и да иде да и помогне. Аз и сестра ми сме страшно недоволни. Направи един мисед и аборти по принуда там. За първия бързаха да я изчистят, след 7 месеца май лигавицата не бе готова. За втория я посъветявахме заедно с други доктори да изчака вскичичко само да падне една нощ. Оня изрод и дал нелегални хапчета и за малко да не умре. Слава на Бог че я опази. Никой не и беше обърнал внимание, а гинеколога и, фамилията му започва със С, казал че спокойно може да пътува през първите месеци, че децата били здрави, че нямало да се отлепи. Тя реши да послуша тъпия доктор  вместо двете и майки, раждали и кърмили по две деца. След месец се отлепи. Изобщо....Господ да ги накаже.
Отплеснах се. Извинете.
Да се върнем на темата, ако някой знае добра акушерка, която да отпушва млечни жлези, дайте и номера ми! Ще е добре да е от болницата, моята дружка е вече преместена. Не казвам че там акушерките и персонала не си вършат работата, но не са и перфектни.
Извинете ми ако поста ми е бил смешен. Все пак нямам деца, не я знам тая сладка болка.

Последна редакция: пн, 04 дек 2017, 11:33 от Blagoslovena

# 233
  • София
Благословена, има консултанти по кърмене. Две организации-Ла Лече Лига и НАПК, имат национални телефони, където може да позвъни.Както и платени консултанти IBCLC (имат си сайтове, консултацията с тях струва около 50лв и идват на място).
Такива акушерки няма, още повече да натиска зърна и така да отпушва гърди.
Такова нещо няма.
Преди колко време е родила приятелката ти? В началото има само коластра и бебето е нужно да суче много често. Около 10 пъти за 24ч., може и повече. След 3-4 дни идва и кърмата. Ако гърдите и са твърди, на буци и болят, освен честото кърмене, може да си прави топли компреси-със затоплени кърпи или под душа. След това да цеди с помпа или на ръка. Понякога твърдите гърди създават трудности на бебето да засуче.С топъл компрес и изцеждане на малко кърма, гърдата ще омекне и бебето по-лесно ще засуче.
Действа добре и компрес от листо зеле-надупчва го с вилица, изрязва кръг за зърното и налага на гърдата.Маха го, като изсъхне.
Има различни неща, които може да направи сама. Но коластра и кърма си има в гърдите, ако чака да потече като река, може и да не дочака.Трябва си сучещо бебе или стимулация чрез изцеждане.

# 234
  • София
 Аз почти нищо не разбрах от написаното. Дори не схванах възхищавате ли се или се възмущавате на изтезанието на зърната с цел "отпушване" .
 Но ако искате да помогнете на приятелката си ЗА КЪРМЕНЕ, търсете консултанти по кърмене.

# 235
И аз нищо не разбрах, а прочетох два пъти. Във всички стаи в Тина Киркова има големи плакати на ЛЛЛ, телефони има. Може да се обади и да поиска консултация.

# 236
Благословена, объркала си раздела и темата.

Искам да попитам родилите в Тина Киркова,там ли следяхте тоновете на бебето  или на друго място?
Благодаря!

# 237
  • София
В ТК си ги следях.

# 238
  • София
Аз ги следях на друго място.

# 239
С първото дете не, с второто и третото там ги следях

Общи условия

Активация на акаунт