Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 149
  • 812
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз съм раждала и двата пъти секцио.
При първото нямах контракции, беше планирано. Вкараха ми разтвора и казаха след 10 минути в тоалетната. Самото мушкане на накрайника мина незабелязано, малко беше неприятно като стана повече течността(усеща се като менструална болка, тежест като да ти се ака) .
Отидох в тоалетната, въртях се и се чудех защо не ми се ака...накрая свърших някаква средна работа и готово. От там нататък никакъв проблем.
При раждането ми преди няколко дни беше по-различно. Беше секцио, но по спешност. Първо ме заболя при вкарването на накрайника(тя и акушерката нещо я болеше главата и беше тросната) , имах контракции...водите ми вече се бяха спукали. За щастие много силна контракция не съм имала, докато вкарваха течността.
Отидох в тоалетната и от контракциите имах позиви. Но само вода.Някъде на третия път вече стана нещо.Ама ужасна работа.
След спешното секцио, дойдоха по едно време да ми сложат обезболяващо и акушерката вика-изпуснала си се.Аз въобще не бях усетила-нито на момента, нито миризма. Та ме миха, сменяха чаршафите.Още не ме беше пуснала упойката.
Та да ви кажа...с клизма, без клизма пак може да се изпуснете. Първия път усещах, че не ми е подействала, а не стана "гаф".Втория път 100 часа в тоалетната, да не говорим, че си повърнах душата около контракциите и не бях яла много време...и стана.
За мен е ужасно да карат жена с контракции да лежи и да я наливат с разтвор.

# 286
Явно е много индивидуално. Аз имах контракции и 4 см разкритие, самото поставяне на накрайника не го усетих изобщо, а след това всичко се случи доста бързо и леко в тоалетната.

# 287
Дези, честитооо... Flowers Hibiscus  Сигурно в ФБ си споделила, а може и да не си.

Желая ви много здраве и щастие!!!

# 288
При мен клизмата в ТК мина много добре. Бях с 5 см. разкритие и контракциите ми бяха през 10 мин, но не бяха много болезнени на този етап. Нямах никакви неприятни усещания по време на процедурата. Даже мислех, че няма да подейства, но всичко мина както си му е реда. При първото раждане ми правиха клизмата в МД при 7 см разкритие, но контракциите ми бяха през 5 мин и много болезнени. Тогава клизмата беше изключително неприятна, най-вече заради непоносимата болка от контракциите, която усещах в легнало положение...

# 289
  • София
Be_special благодаря ти.Забравям да пиша в нашата тема Grinning

Последно като ме преглеждаха имах 4см разкритие.Иначе като ми се спука мехура бяха на 5мин контракциите. На операционната маса, като ми вливаха банки, за подготовка за операцията гледах часовника с надежда да дойде анестезиологът и бяха вече на 3мин. Та клизмата ми я правиха на контракции на 5мин. някъде.

# 290
Здравейте, реших да раждам в ТК по естествен път с избор на акушерка. Интересува ме дали не трябва по някое време да мина някави прегледи в ТК или чакам да дойде момента и с направлението отивам там. Мен ме притеснява, че моето проследяващо АГ ще е отпуска, а вчера ми каза че няма да изкарам до термин 20.01.2018 и да се готвя за по-рано, защото водите са ми в долната граница. Аз реално си следя тоновете при него, но след като ще е в отпуска няма къде да ги следя и се чудя дали мога да отида в ТК за тонове и преглед и съответно колко с плаща. Все си мисля, че трябва да отида преди да родя поне веднъж или де бъркам...

# 291
Можеш съвсем спокойно да ходиш на тонове там, цената е 20 лева. Преглед също можеш да направиш. Успех и да споделиш как е минало! 🤗

# 292
Момичета, случайно да имате номера на доктор Киров, че по нета никъде не го намирам. Пишете на лично

# 293
А записва ли се час за тонове или отивам директно? Другата седмица ще се видя с акушерката, но ми се иска да съм подготвена. За преглед някой знае ли колко се плаща?

# 294
А записва ли се час за тонове или отивам директно? Другата седмица ще се видя с акушерката, но ми се иска да съм подготвена. За преглед някой знае ли колко се плаща?

Мисля, че можеш и директно да си отидеш на тонове. Преглед може и по ЗК с направление от личния да идеш.

# 295
Става и без час записа на тонове. А ако не минава по каса, прегледа е на цена 40 лева.

# 296
Много ви благодаря.

# 297
  • София
Аз раждах с акушерка и не съм ходила на прегледи, нито на тонове в болницата. Ходих само на лична среща с жената. И после чак за раждането.
 Тя ме насърчи да я търся и преди това за въпроси или новости около бременността, но аз не усещах нужда и чак за раждането звъннах.

# 298
Мен ме притесняват намалелите води и че моя лекар от ЖК няма да го има 10 дни и съответно няма да имам преглед. Страх ме е да не се наложи предизвикано раждане, а аз реално да не знам че се налага, защото няма къде да се прегледам. Май все пак ще си платя преглед в ТК и да ми е мирна главата. Не знам какво става с бебето, ако няма води, някой знае ли?

# 299
Мен ме притесняват намалелите води и че моя лекар от ЖК няма да го има 10 дни и съответно няма да имам преглед. Страх ме е да не се наложи предизвикано раждане, а аз реално да не знам че се налага, защото няма къде да се прегледам. Май все пак ще си платя преглед в ТК и да ми е мирна главата. Не знам какво става с бебето, ако няма води, някой знае ли?

Аз бях с една дата за планово секцио, но се оказа, че ще е друга точно поради намалели околоплодни води. Моят лекар го забеляза и се обади да ме включат по спешност в графика за операции. Не е добре за бебето без околоплодни води, има риск от инфекции и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт