При първото нямах контракции, беше планирано. Вкараха ми разтвора и казаха след 10 минути в тоалетната. Самото мушкане на накрайника мина незабелязано, малко беше неприятно като стана повече течността(усеща се като менструална болка, тежест като да ти се ака) .
Отидох в тоалетната, въртях се и се чудех защо не ми се ака...накрая свърших някаква средна работа и готово. От там нататък никакъв проблем.
При раждането ми преди няколко дни беше по-различно. Беше секцио, но по спешност. Първо ме заболя при вкарването на накрайника(тя и акушерката нещо я болеше главата и беше тросната) , имах контракции...водите ми вече се бяха спукали. За щастие много силна контракция не съм имала, докато вкарваха течността.
Отидох в тоалетната и от контракциите имах позиви. Но само вода.Някъде на третия път вече стана нещо.Ама ужасна работа.
След спешното секцио, дойдоха по едно време да ми сложат обезболяващо и акушерката вика-изпуснала си се.Аз въобще не бях усетила-нито на момента, нито миризма. Та ме миха, сменяха чаршафите.Още не ме беше пуснала упойката.
Та да ви кажа...с клизма, без клизма пак може да се изпуснете. Първия път усещах, че не ми е подействала, а не стана "гаф".Втория път 100 часа в тоалетната, да не говорим, че си повърнах душата около контракциите и не бях яла много време...и стана.
За мен е ужасно да карат жена с контракции да лежи и да я наливат с разтвор.
Сигурно в ФБ си споделила, а може и да не си.