Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 175
  • 812
  •   1
Отговори
# 315

Здравей, аз родих тук вчера. Като почистиха бебчето ми сложиха личицето му върху моето - можахме да се докоснем и цункаме. Страхотен момент! Леко раждане! Simple Smile
Ооооо, благодаря ти! Нямаш представа колко ме зарадва отговорът ти!
 Дали не сме се засекли по коридорите? Къде те подготвиха за раждането? Аз от 26 декември лежа в ПБ на шести етаж. Бих те питала още няколко неща, но на лични и само ако позволиш, че сега най-важно ти е почивката и бързото възстановяване, което ти пожелавам от сърце!

# 316

Здравей, аз родих тук вчера. Като почистиха бебчето ми сложиха личицето му върху моето - можахме да се докоснем и цункаме. Страхотен момент! Леко раждане! Simple Smile
Ооооо, благодаря ти! Нямаш представа колко ме зарадва отговорът ти!
 Дали не сме се засекли по коридорите? Къде те подготвиха за раждането? Аз от 26 декември лежа в ПБ на шести етаж. Бих те питала още няколко неща, но на лични и само ако позволиш, че сега най-важно ти е почивката и бързото възстановяване, което ти пожелавам от сърце!

Питай, няма никакъв проблем Simple Smile първа нощ ми е с малката, та още имам енергия и не мога да заспя:)

# 317

Питай, няма никакъв проблем Simple Smile първа нощ ми е с малката, та още имам енергия и не мога да заспя:)

Благодаря ти!
 Писах ти на лични. Отговори ми, само когато имаш възможност.
 Прегръдки за теб и за малката душичка!

# 318
Здравейте мамита искам да попитам следното: преди 3 г. и 7 месеца родих в тина киркова с избор на екип секцио, но не останах доволна и за това сега съм решила да не избирам екип (в 9 месец съм вече), но незнам екипа който ме приеме по какъв начин ще се съгласи да ме изроди и ще трябва ли да плащам  после за което и да е било раждане. Лекаря който ми следи бременността каза че е минало достатъчно време от секциото и мога спокойно да родя нормално и че всичко зависи от лекаря в болницата. Извинявам се предварително ако нещо не съм обяснила както трябва.

# 319
Доколкото разбирам се питате екипът на смяна секцио ли ще предприеме или нормално раждане. Според мен първо ще опитат нормално и естествено раждане и ако нещо се запънат нещата, в смисъл има риск за Вас или бебето, изходът е секцио.
За нито едно от двете раждания няма да платите при положение, че нямате избор на екип.
Успокойте се, всичко ще е наред, лекарите в тази болница са професионалисти.
Пожелавам здраво и спокойно бебе! Hug

# 320
Ще се наложи да си заплатиш секциото, ако нещата вървят добре, има родова дейност, изчакват още малко и в този момент ти решиш, че много те боли и не искаш да търпиш такива болки. В този случай няма медицинска причина за секцио!

Аз родих наскоро там, това беше реална ситуация при една жена. Всичко вървеше нормално, но тя реши, че много я боли(и вероятно е било така) и пожела на момента секцио.

Не съм дала и стотинка за моето раждане. Без избор на екип бях.
Също така, ако секциото е по мед. причини(седалищно бебе, омотана Пъпна връв и др) отново не се заплаща!

Леко раждане!

# 321
Аз не мисля, че лекар с когото нямаш уговорка ще се навие да изражда нормално след секцио. Ако искаш нормално раждане, моят съвет е да потърсиш някой добър лекар.

# 322
Др Киров от същата болница ще се навие.

# 323
Аз раждах нормално, без избор на екип, за което съжалявам. Мислех, че ако съм секцио, тогава има логика да избера екип иначе, не. Е, не беше съвсем така.
За да си спестиш стреса и нервите, съветвам да избереш лекар. Някак си страховито ми се струва да те пробват за нормално, и ако нещо “ се обърка” да минеш към секцио.
Каквото и да избереш, здраво бебче и мама на финала пожелавам!

# 324
И двата пъти съм раждала секцио с избор на екип, дори последните 3 месеца се следях успоредно при двамата си доктора. Подкрепям изборът на екип като услуга, но момичето явно е разочаровано първия път и сега не й се плаща.

# 325
Аз раждах нормално, без избор на екип, за което съжалявам. Мислех, че ако съм секцио, тогава има логика да избера екип иначе, не. Е, не беше съвсем така.
За да си спестиш стреса и нервите, съветвам да избереш лекар. Някак си страховито ми се струва да те пробват за нормално, и ако нещо “ се обърка” да минеш към секцио.

Какво имаш предвид, че съжаляваш за избора си? Накрая в "спешно" секцио ли го обърнаха?

А относно въпросния д-р Киров, без избор на екип не се знае дали той ще се падне на смяна, така че това е въпрос на късмет.

# 326

Какво имаш предвид, че съжаляваш за избора си? Накрая в "спешно" секцио ли го обърнаха?

А относно въпросния д-р Киров, без избор на екип не се знае дали той ще се падне на смяна, така че това е въпрос на късмет.

Не, нормално родих. Имаше възможност да ми бият епидурална упойка, но тъй като бях без избор, не ми сложиха. То, накрая и аз се молех за секцио, ама нямаше причина да го правят. Ясно е че лесно раждане няма, но с лекар, който е лично ангажиран към теб, сякаш нещата щяха да са по-поносими.

# 327
Абсолютно подкрепям последния пост. Каквото и да си говорим с някои много малки изключения при избор на екип жената се чувства доста по-спокойна според мен. И без тази платена услуга лекарите си вършат работата перфектно, но си има риск от стрес и неприятни емоции за родилката. Имам предвид малко грубичко отношение понякога, отказване на разни упойки и т.н.

# 328
Аз раждах там преди 4 години и не съм видяла лошо отношение от никой. Дори дежурният лекар лично попита една жена, на която и личеше че много я боли дали иска упойка, сложиха и веднага. Мен ме питаха в началото, аз казах че не искам. Имаше само една акушерка, която беше понамръщена, но всички останали бяха много мили.

# 329
Така е, Марджи. Всички там са професионалисти. Ако имам второ, бих родила пак там с екипа, който ме изражда.
Винаги съм се смятала за кораво момиче, и мислех че и това ще изтърпя, “ все пак наште баби все с избор са раждали”. Еми заради тези ми разсъждения получих и раждане като от миналия век, съвсем натурално и травмиращо.
Впоследствие, по време на престоя в болницата, също имах страхотна нужда от мой личен лекар, който да се застъпи за мен и да обясни на малоумния уролог, че не ми е нужен катетър и антибиотик несъвместим с кърменето, за да лекува проблем, който реално не съществуваше. В резултат една седмица хвърлях коластрата и млякото си в мивката, а детето ми беше на АМ.
От онзи момент реших, че не съм корава, за да търпя, а съм жена, съвременна, за която трябва да се полагат грижи.

Общи условия

Активация на акаунт