Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 217
  • 812
  •   1
Отговори
# 390
Всъщност сега като се замисля май в провинцията секциото е с пълна упойка. Може пък и някъде в София да е така, но по принцип си е със спинална. Сестра ми роди с пълна упойка и каза, че усещането като излизаш от упойката е като че се връщаш от оня свят.
Дано всичко минава и заминава и да се радваш на здраво бебе! Hug

Не мисля, че вече където и да е се използва пълна упойка. Просто първото ми секцио беше преди дванайсет години, а тогава практиката навсякъде беше друга. Simple Smile
А сестра ти донякъде е права. Минават ти и такива мисли през главата, когато те е страх. Въпреки вълнението и радостното събитие, на операционната маса си е стрес.
Благодаря ти за пожеланието. Wink

# 391
  • София
Аз бях с пълна в тина киркова и това с треската беше ужаснооо 😞 имах чувството, че ми се късат шевовете на секциото..

# 392
Здравейте, дали знаете колко време след нормално раждане дават на бащата да види бебето?

# 393
Веднага след като се роди. Изкарват и майката и бебето за малко в коридора. Но май не му дават да го гушна или поне не помня.

# 394
Благодаря за бързия отговор. А дали си спомняте кога му сложиха първата ваксина на бебето, веднага или по натам?

# 395
Ами първия прием на ваксината за хепатит Б се поставя след раждането, а БЦЖ е след 48 часа. Това е по спомен, ако греша моля някой да ме поправи.

# 396
Здравейте,  може ли някой да сподели актуален към днешна дата списък за болницата-какво е нужно на майката и бебето( за него трябват ли дрешки). Каква е разликата м-у избор на лекар и екип за раждане и какви са цените? В сайта не намирам цената да вип стая.

# 397
- документи за прием и раждане
- нощници 2 бр.
- хавлия 2 бр.
- еднократно бельо
- превръзки
- помпа за кърма
- зарядно за телефона
- тоалетна хартия, паста и четка за зъби, сапун
- прибори
- подложки за гърдите и крем
- пакет памперси и пакет мокри кърпички/ на 2рия ет. искат по 5 на ден, а на 5тия етаж даваш по един когато взимат бебето за тоалет/

Детето се облича с техни дрехи, нужни са само за изписването. Тях и Вашите дрехи за изписването може бащата да донесе в същия ден.

Когато попитах лекарката дали да избера избор на екип или лекар, тя ми каза да избера на екип, независимо че избирах конкретно само нея. Не съм разпитвала защо, тъй като застрахователя пое всички разходи и така и не схванах защо избирам по-скъпия вариант.

http://1agb.com/za-bolnicata/ceni-uslugi/

Тук можете да свалите актуалния ц2норазпис за всички услуги, включително и настаняването.

# 398
Много благодаря Simple Smile изключително полезно!

# 399
След толкова четене на мнения относно раждането в болницата е време и аз да напиша своите впечатления.
Родих през октомври с избор на екип. Раждането бе дълго, но мисля, че изборът беше правилен - лекарката бе спокойна, акушерките на смяна ми помогнаха много. Престоят продължи 5 нощувки - 2 от тях на 2рия етаж, тъй като нямаше места на 5тия. В момента, в който се освободи място в исканата от мен двойна стая, ме преместиха.
Като определяща разлика смятам, че са леглата - на 2рия етаж дори и след най-лекото раждане, ставането от леглото, което е с пружина е много трудно.
На 5тия етаж отношението е далеч по-приемливо от страна на персонала. Децата се взимат и връщат от акушерките, докато на втория етаж майката ходи до детското.
Като минус, който част от хората приемат за плюс, е доста свободния режим за посещения на 5тия етаж. Ако сте в единична стая, то преценката колко души да ви посетят е ваша и не пречите на никого. Но ако сте в двойна стая, то ако и двете майки посрещат големи групи посетители, то става голяма лудница. Аз попаднах на много готино момиче, с което се разбрахме освен бащите да не допускаме други посетители в стаята и ни беше спокойно.
Цената на двойната стая е 40 лв., всички цени ги има в официалния ценоразпис в сайта на болницата.
Странна е политиката да разбереш дали те изписват в същия ден - в 8:30 е визитацията за майките, в 10:00 за децата, и ако от двете имате ДА за изписване, то ви изпращат вкъщи между 12:00 и 14:00 същия ден. Това е не много удобно за хората, които смятат да поканят повечко хора на изписването.
Един съвет - денят на отворените врати ни беше много полезен, ако имате възможност - посетете го Simple Smile
И още един - декларацията за припознаване, ако нямате брак струва 6 лв. при нотариус, а 50 лв. в болницата.

Ако мога да бъде полезна с друга информация, то питайте. Знам колко беше важно за мен да се ориентирам предварително в разните детайли.

Позволявам се да се самоцитирам, защото и аз много търсих информация преди раждането. След това се опитах да бъда изчерпателна и мисля, че може би това, което съм написала ще е полезно.

# 400
  • София
Извинявам се глупавите въпроси, но нещо май се обърках...  newsm78
Аз разбрах, че багажа трябва да е разделен на 2 - за родилното искат само нощница и чехли и нищо друго, а всичко останало е за след раждането (в отделен сак), като те настанят в стая. Правилно ли съм разбрала? А трябва ли някакви тоалетни принадлежности за предродилна зала, предвид това, че ще ти правят клизма? И ако престоят там се удължи (ако има такава вероятност де) примерно 8-10 часа поне една тоалетна хартия не трябва ли да си предвидиш?

# 401
Аз оставих във втория багаж едната нощница и едната хавлия, помпата и разни сутиени, подложки, мехлемчета. Всичко друго бе в основния багаж, така бяха и останалите момичета.

Когато минах през приемния кабинет се преоблякох с нощницата и дрехите ги дадох на мъжа ми.

Багажът стои до леглото в предродилна, а после санитарка или акушерка го мести на леглото, на което сте докато чакате в коридора. Когато Ви настанят в стаята, отново те местят багажа до леглото.

Забравила съм доста важните вода и шоколад, пелена за бебето. Бях взела и малки хавлиени кърпи, които ми бяха много полезни - за ръце, за компреси за гърдите. Още един пакет мокри кърпички имах в багажа, използвах ги когато се наложи аз да сменя памперс.   

И също важно - джапанки или чехли.

# 402
Багажа разделих на две. В първия при приемането имах вода, шоколад, хавлия голяма/малка, джапанки, нощница, тоалетна хартия. След клизмата си взимаш душ така че хавлия задължително ти трябва!

Водата може на малки бутилки по удобно е.

# 403
Аз пък много се надявам да се съгласят на пълна упойка, хич не искам да съм в съзнание. Два пъти съм била с такава упойка в чужбина (или пък е била обща, ако има разлика Rolling Eyes) и не съм имала никакви неразположения след това - нито треска, нито нищо, все едно се събудих от сън. Странно защо тук е различно.
Аз също съм с превия, но още не знам дали ще ме пуснат по мед.причини или ще ме накарат да си платя секциото като по желание...Надявам се само за лекар да си платя

# 404
  • София
И аз започнах да треперя 1 час някъде след секциото, но не беше много. За кратко беше и сложиха още 1 одеяло и мина. За мен странното беше че си мърдах изцяло краката 2 часа след операцията. Наистина възстановяването е бързо като секциото е направено по метода на Щарк. На 3тия ден все едно не е било Simple Smile (с помощта и на 2 аналгинчета)
Иначе багажа ми беше на 2. За родилното- нощница, джапанки, тоал.хартия, кърпа, сапун, зарядно, тел(те са за после в реанимацията), носни кърпички, личната карта да си седи в багажа. Трябва и вода, но после таткото я дава като се видите след раждането. Хубаво е да има кой да ви носи и подхапване.

Общи условия

Активация на акаунт