Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 213
  • 812
  •   1
Отговори
# 375
  • София
И аз това чух от тяхна акушерка- ако си без екип има вероятност да няма свободен анестезиолог, който да постави упойката. Но не раждат по 30 жени едновременно,че да няма свободен в момента. За това реших да съм с избор на екип, за да избегна разни такива неприятни ситуации. Пак не е гаранция, разбира се, но поне е за мое спокойствие.

# 376
Аз не съм сигурна колко анистезиолози има на смяна, но докато раждах лекарката извика друг, а не този, който бе в момента в родилна зала.

Така че има поне двама в болницата. Струва ми се странно оправданието, че няма свободен и поради тази причина да бъде отказана упойката.

А и ако все пак поставят, как ще таксуват упойката, ако в ценоразписа е посочено, че е безплатна 🤔

# 377
Малко не сериозно звучи в толкова голяма болница да няма анестезиолог, ако потрябва.

# 378
  • София
Здравейте аз съм с плацента превия и ще раждам секцио в тина киркова нз на предишния пост дали го бях писала, насрочиха ми дата 5 дни преди термина. За да е моя лекар плащам 900лв за избор на екип, като каза на мъжа мъжа ми като отиде на касата да не казва че съм секцио че ще му искат 1400лв. Така и не разбрах логиката като секциото е по мед. причини. Обясниха ми че се постъпва в болницата 2 часа преди операцията, прави се клизма, а катетъра се слага след упоиката. Ще имам възможност веднага на първи контакт с бебето и след това още докато ме шият ще го покажат на таткото. Като ме преместят в реанимация ще пуснат мъжа ми да ме види за 10-20мин. Също така да спомена ако има някой секцио, правят го по метода на разлистване на мусколите, а не рязане. Само се моля да изкарам още 2 седмици до датата, че имам контракции от време на време.

# 379
  • София
Marina, а при кой лекар ще си? Това с метода май зависи от лекаря до колкото съм чувала. Ако наистина е по Щарк-с мускулните влакна е страхотно, защото възстановяването е в пъти по-бързо и лесно Simple Smile Иначе странно да не казва че си била за секцио, нали наистина по мед.причини.. на мен ми казаха че избора се заплаща след раждането, при теб пак ли е така?

# 380
Грижовно мече, наистина се плаща след раждането. И на мен така ми казаха.
Марина, и моята плацента е като твоята и ще бъда секцио. Избрах си лекар, но ще му платя много повече. Изглежда той си има екип, с който работи и ще има и за тях. Нямам нищо против. Доверявам му се и предвид ужаса който изживях при първото ми секцио, предпочитам да е така. А това, че твоят е казал да не казваш на касата си го обяснявам по следния начин. Покрай коледните празници лежах в болницата и имаше жена, на която се наложи спешно секцио. То си беше повече от основателно, но неочаквано. И съответно я таксуваха по друг начин, отколкото, ако беше го заявила предварително. Нейната лекарка също знаеше накъде вървят нещата, но си мълчеше. После разбрахме, че е искала да ѝ спести излишните разходи. Предполагам, че и при теб случаят е такъв. Явно в двата случая ценообразуването е различно. Грижовно мече, наистина се плаща след раждането. И на мен така ми казаха.

Последна редакция: сб, 20 яну 2018, 08:24 от ina05

# 381
Момичета, плащането и получаването на всички документи е в деня на изписване. От отделението Ви дават документ, с който отивате на касата и плащате всички услуги, които сте използвали по време на престоя.

# 382
  • София
На мен ми каза лекаря след секциоти да заплатим. Ще съм при док. Петров. Цялата бременност бях при него и искам и той да е на секциото. Не знам само дали е негова практика метода на разлистване на мусколите или всичко в болницата го практикуват.

# 383
  • София
Добре че сме тук и се информираме едни други Simple Smile Marina Petrova, точно на време даде инфото за метода. След опит за естествено раждане ми направиха секцио и питах моята лекарка д-р Василева дали се прави по този начин с разтваряне на влакната и тя ми каза че да. И наистина е така- показват ти бебето, после го измиват и повиват и докато още работят ти го слагат до лицето за няколко минутки. После го показват на таткото, а той наистина може да те види след като те зашият за 10-15 минутки Simple Smile и в този ред на мисли изказвам брагодарности на д-р Василева, и екипа й (анестезиоложката и тя беше много готина) и акушерка Белишка. Изключително спокойни хора, които вдъхват увереност Simple Smile

# 384
Добре че сме тук и се информираме едни други Simple Smile Marina Petrova, точно на време даде инфото за метода. След опит за естествено раждане ми направиха секцио и питах моята лекарка д-р Василева дали се прави по този начин с разтваряне на влакната и тя ми каза че да. И наистина е така- показват ти бебето, после го измиват и повиват и докато още работят ти го слагат до лицето за няколко минутки. После го показват на таткото, а той наистина може да те види след като те зашият за 10-15 минутки Simple Smile и в този ред на мисли изказвам брагодарности на д-р Василева, и екипа й (анестезиоложката и тя беше много готина) и акушерка Белишка. Изключително спокойни хора, които вдъхват увереност Simple Smile
Честита радост! Бързо въстановяване и много усмивки у дома!
Помниш ли колко време продължи самата операция? Това изглежда ми натоварва най-много психиката - какво ще усещам въпреки упойката.
А иначе знам, че спомена за болките избледнява и остава само този за вълнението и хубавите неща.

# 385
  • София
Самата операция е между около 30-45 мин времетраене. Като цяло повечето работа е по зашиването. Бебето го водят за около 5 мин. Simple Smile

# 386
  • София
Много странно е това, което казвате за цените. Според мен нещо не сте се разбрали с лекаря. Няма как секцио по мед причини да го таксуват като секцио по желание. В случая плащаш самият избор на екип, който е 900лв.
Имам две раждания секцио в Тина Киркова и искам в ден като днешния да изкажа своите благодарности към целият екип и главно на д-р Попмарков за всички грижи и отношение към мен и децата ми!
Страхотни са всички от санитарките до лекарите в тази болница. Много са мили и грижовни,отговарят на всичките ти въпроси и молби без да се изнервят.

# 387
Честита радост! Бързо въстановяване и много усмивки у дома!
Помниш ли колко време продължи самата операция? Това изглежда ми натоварва най-много психиката - какво ще усещам въпреки упойката.
А иначе знам, че спомена за болките избледнява и остава само този за вълнението и хубавите неща.

Никаква болка не усещаш по време на операцията, най-много да ти се догади леко или да ти се запуши носа и да ти пресъхне устата от обезводняването. Но веднага след секциото започваш сериозно пиене на вода, така че минава и това. Предполагам си предупредена за следоперационната треска. Тресеш се здраво около 30-40 мин може би и после всичко се успокоява.

# 388
Никаква болка не усещаш по време на операцията, най-много да ти се догади леко или да ти се запуши носа и да ти пресъхне устата от обезводняването. Но веднага след секциото започваш сериозно пиене на вода, така че минава и това. Предполагам си предупредена за следоперационната треска. Тресеш се здраво около 30-40 мин може би и после всичко се успокоява.
Не знаех за тази треска. Сега чувам. Simple Smile Първият път бах с пълна упойка

# 389
Всъщност сега като се замисля май в провинцията секциото е с пълна упойка. Може пък и някъде в София да е така, но по принцип си е със спинална. Сестра ми роди с пълна упойка и каза, че усещането като излизаш от упойката е като че се връщаш от оня свят.
Дано всичко минава и заминава и да се радваш на здраво бебе! Hug

Общи условия

Активация на акаунт