Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 209
  • 812
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Здравейте мами включвам се и аз с въпрос някой раждал ли е при др. Петров. С плацента превия съм и ще съм с планово секцио, още нямам дата а термина ми е на 12.02.18г.. Също така като си секцио допуска ли се бащата да присъства (разбира се там при заплащане на сумата)

Родих второто си дете при д-р Петров и нямам никакви оплаквания, тъкмо напротив - само хубави спомени и от доктора, и от престоя в болницата. Аз го избрах за секциото си и последните 3 месеца от бременността ходих успоредно и при него. Относно датата трябва да го обсъдиш с него. Ние говорихме за датата може би 10-ина дни преди това. Така че имаш време.
Живо и здраво бебе и бързо възстановяване!

Мерси за отговора. Аз от началото се следя при него надявам се следващата седмица да говорим за дата.

# 361
  • София
Аз най-накрая се записах за Отворените врати и ще съм там по-другата седмица на 24.01.

Сподели после мнение, мен малко ми остава до раждането и няма как да отида на отворени врати,  а и знам че като звъннеш ти дават свободна дата, която е след 2-3 седмици.

# 362
Аз най-накрая се записах за Отворените врати и ще съм там по-другата седмица на 24.01.

Сподели после мнение, мен малко ми остава до раждането и няма как да отида на отворени врати,  а и знам че като звъннеш ти дават свободна дата, която е след 2-3 седмици.

Ще споделя задължително.

# 363
  • София
Имам малко глупави въпроси относно багажа, но скоро ми предстои раждане и те изникнаха. Багажа за родилно отделение ясно че е в отделно пликче от този за престоя, но примерно вода за след раждане е хубаво да имаме, но тя в кой багаж за стои? И като се местим от предродилна в родилна пликчето с нас ли идва? Телефон до колкото разбрах може в багажа за родилна зала, а личната карта май е по-добре да я оставим при мъжа си, заедно с дрехите с които сме дошли? И последно  таткото дава памперсите веднага след като му покажат бебето че се е родило или по-късно по някое време?

# 364
Водата и може и един шоколад са в багажа, с който влизаш в болницата при приемане. Може да си вземеш 2,3 малки бутилки по удобно е  Simple Smile

Предродилна и родилна са залепени една за друга. Раждането започва и те местят скорострелно в родилна. Багажът ти остава под леглото ти. Идва санитарка и го премества, спокойно когато родиш и те изкарат в коридора(там лежиш на легло известно време, преди да те предвижат към стая) Багажът ще те чака, слагат ти го на леглото и скоро те откарват в стая.

Когато решите дайте памперсите. Ние ги носихме веднага. Целия не разопакован пакет не ми го взеха, а уж искаха.
Така че в багажа за прием сложи 5 бр памперси и им ги дай на следващия ден след раждане, а после мм ти да ти донесе други, както ви обяснят. Мокри кърпи пакет също искат/тях на следващия ден/. Всеки ден по 5 бр памперси се слагат в количката на бебето.

Личната карта си беше у мен през цялото време.

# 365
  • София
Много благодаря за бързия отговор Simple Smile

# 366
Здравейте, дали някой знае кога се слага упойката? На какъв етап от раждането, от колко до колко см разкритие? Например, ако си я заявил предварително, кога я слагат?

Много благодаря

# 367
След 4см и до 7см я слагат. Ако е заявена  е ясно, че чакат да се стигне до необходимите сантиметри разкритие.
Ако не е викат анестезиолог и преценяват  дали отговаряш на условията(и се заплаща) . По-сигурно е да е заявена(ако имаш екип тя е включена в пакета).

# 368
Това от кога е, че се заплаща упойката? Преди не се заплащаше, а и в сайта пише безплатно.

# 369
Нямам идея откога е. Аз бях на отворени врати и питах, въпросът ми беше игнориран, а отговорът почти никакъв. Болкоуспокояващите били безплатни, а упойката си е отделно и е с фиксирана цена 300лв

# 370
В предишно мнение в темата писах, че аз не съм заплащала упойката/спинална/, но бях с избор на екип.
Когато говорих с лекарката преди раждането, тя спомена, че ако съм с избор няма да плащам упойка.

А и упойката ми бе поставена при 8 см разкритие, като не я бях заявила предварително и реагираха на момента.

# 371
Когато си избор на екип тя си влиза в пакета. Анестезиолог в болницата винаги има, според мен не е нужно да се заявява предварително. Ще питам и аз плаща ли се, преди не се заплащаше.

# 372
  • София
На 03.01 бях на отворените врати и тогава имаше въпрос за упойката. Ако си с избор тя влиза в пакета, ако си без е безплатна, но отговора беше малко под нос и коментара беше, че ако искаш упойка трябва едва ли не да си с избор и да е заявено предварително. Момичета отново попита ако нямаш избор и поискаш на момента и акушерката се направи, че не я чу. След трето задаване на същия въпрос тя измрънка, че можело да няма на разположение анестезиолог, но че е безплатна, както пише и в сайта.

# 373
Раче, точно същата ситуация беше и при мен. За дадох въпроса, ако си без екип и жената се направи, че не не чува. Пак попитах и тя измъкна, че има условия за поставяне на упойката и рядко се случва да си поискаш и да отговаряш на тия условия(мисля си, че ако имаш екип автоматично отговаряш  Grinning).

# 374
Пълен потрес! Тези пък не се чуват какво лъжат вече. Можело да няма анестезиолог. 😒 Ама ако  се наложи спешно секцио ще има нали. Аз не, че толкова държа на упойка, веднъж съм родила без, ще родя и втори път, но ме е яд че трябва да се мъчат жените в 21 век.

Общи условия

Активация на акаунт