Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 191
  • 812
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Не се заплаща. В ценоразписа на болницата е обявена като безплатна. На отворените врати също казаха, че няма цена, но е добре ако имате намерение да ползвате упойка да е с екип.

# 346
Аз съм с избор на акушерка, което предполагам не го броят за избор на екип. Дано да е безплатна, както пише в ценоразписа!

# 347
  • София
Вероятно е нещо ново.Преди месец и половина, когато бях на отворени врати казаха, че е включена в избора на екип, иначе се заплаща.

# 348
  • София
Бях на една лекция и едно момиче беше питало дали е вярно, че ако си без избор на екип упойка може да ти бъде отказана. От болницата казаха, че да, възможно е защото може да няма свободен анестезиолог в момента. Според мен не би трябвало да отказват или да е платена, но такова е положението навсякъде в БГ.. Най-добре да питаш, все пак имаш избор, нищо че е акушерка.

# 349
Лекарят, който следи бременността ми и е работил в 1АГ ми каза, че трябва да реша сега (месец преди термин, с избор на екип съм) дали искам упойка или не, точно поради тази причина - може да няма свободен анестезиолог.
Все още не знам дали се заплаща тази предварителна уговорка - въпреки избора на екип. Щом имам повече информация - ще споделя!

# 350
Не мога да помогна по въпроса дали се заплаща, ако си без избор на екип.

Но аз реших по време на самото раждане, че искам упойка. Лекарката, която бях избрала извика друг анистезиолог, а не този, който бе на смяна в родилното.
Изчакахме го около 5 минути, дойде и постави упойката, а после остана до края на раждането и дори помогна с малко физическа сила 😆

Допълвам, че по време на предварителен разговор попитах лекарката дали да се спра на Избор на екип или Избор на лекар. Не разбирах какъв екип избирам за 400 лв. разлика, след като избирам само нея и не знам кои ще са акушерките. Но тя ми каза: "Избор на екип ти осигурява всичко, включително и упойка, ако прецениш."

# 351
Аз като раждах в предродилна зала до мен започна раждане, на съседното легло. Жената не издържа и започна да вика, че иска незабавно упойка. Беше с избор на екип. За около 3/4 мин дойдоха и й поставиха упойката. След това незабавно тръгнаха към родилна зала.

Направи  и впечатление, че преди да й поставят упойка, бе извършен преглед за разкритие-7см.Анестезиолога каза слагаме упойка.
Аз мислех, че е до 6см,но те разбирасе знаят по добре от мен  Simple Smile

# 352
Моята поставиха на 8 см разкритие, но се проточи много дълго и вече не издържах. Била съм почти на финала, но упойката беше необходимо зло. В лицето на анистезиолога виждах спасението и грам не съжалявам 😊

# 353
Моята поставиха на 8 см разкритие, но се проточи много дълго и вече не издържах. Била съм почти на финала, но упойката беше необходимо зло. В лицето на анистезиолога виждах спасението и грам не съжалявам 😊

Малко извън темата, но ако може би ли споделила как бяха напъните след упойката?Ефективни?Въобще след упойката какво се случва..

# 354
Обясниха ми какво да правя след като упойката започне да действа. Не мисля, че напъните бяха кой знае колко ефективни. Не се справях добре с това да не напъвам с лицето и се проточи. По едно време тоновете на бебето започнаха да се забавят и дойде добрия доктор 😆, натисна ме и всичко приключи.

Не го мисля какво щеше да е без упойка. В онзи момент това беше най-хубавото нещо, което ми се случи. Имах огромно доверие на лекарката и това много ми помогна. Болката е болка, но спокойствието е от голямо значение.

# 355
Аз бях решила, че не искам упойка, но в един момент започнах да се колебая. Попитах акушерката, която стоеше до мен в момента, как стои въпросът с упойката, а тя ми каза, че не могат да ми я сложат преди да дойде моя лекар. Раждането беше през нощта и той се позабави. Когато дойде имах вече 10 см разкритие.

# 356
  • София
Здравейте мами включвам се и аз с въпрос някой раждал ли е при др. Петров. С плацента превия съм и ще съм с планово секцио, още нямам дата а термина ми е на 12.02.18г.. Също така като си секцио допуска ли се бащата да присъства (разбира се там при заплащане на сумата)

# 357
  • София
Само за присъствието на бащата мога да кажа, че при секцио не се допуска. На деня на отворените врати попитах. Само ако е нормално раждане я има тази опция.

# 358
Здравейте мами включвам се и аз с въпрос някой раждал ли е при др. Петров. С плацента превия съм и ще съм с планово секцио, още нямам дата а термина ми е на 12.02.18г.. Също така като си секцио допуска ли се бащата да присъства (разбира се там при заплащане на сумата)

Родих второто си дете при д-р Петров и нямам никакви оплаквания, тъкмо напротив - само хубави спомени и от доктора, и от престоя в болницата. Аз го избрах за секциото си и последните 3 месеца от бременността ходих успоредно и при него. Относно датата трябва да го обсъдиш с него. Ние говорихме за датата може би 10-ина дни преди това. Така че имаш време.
Живо и здраво бебе и бързо възстановяване!

# 359
Аз най-накрая се записах за Отворените врати и ще съм там по-другата седмица на 24.01.

Общи условия

Активация на акаунт