Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 165
  • 812
  •   1
Отговори
# 495
Аз по време на престоя отскачах само до кафето, което се намира в сградата. Слагах си калцуни на чехлите и слизах. Момичето, с което бях ходеше до Фантастико, защото нямаше кой да ѝ носи храна и имаше маратонки.

Режимът е свободен, но трябва да сте в стаята по време на визитация и ако приемате лекарства, то и в часовете на прием трябва да сте на линия.

# 496
момичета, някоя ходила ли е на преглед след раждането? (в епикризата пишеше, че мога да отида на 1 или 2 прегледа след раждането, не помня точно)

може ли повече инфо за това? трябва ли да записвам час, в кой кабинет е прегледа, в колко часа най-рано мога да отида...общо взето нещата, които трябва да имаме предвид...

също, какво представлява прегледа?

# 497
момичета, някоя ходила ли е на преглед след раждането? (в епикризата пишеше, че мога да отида на 1 или 2 прегледа след раждането, не помня точно)

може ли повече инфо за това? трябва ли да записвам час, в кой кабинет е прегледа, в колко часа най-рано мога да отида...общо взето нещата, които трябва да имаме предвид...

също, какво представлява прегледа?

Мога да кажа как е с избор на екип - уговорих се с лекаря си и ми насрочи дата и час за прегледа. Стандартен преглед си е, с вагинален ехограф.

# 498
Дами, каква е процедурата за избор на лекар и екип? На регистратурата ли се записвам за дадения лекар и те ми записват час при него, за да се уговорим за всичко или аз сама трябва да го издиря предварително и след това да се запиша?

А за акушерка по същия начин ли е?
Кое е по-добре да избера доктор с цял екип или само акушерка?
С доктора мога ли да си направя план за раждане, защото имам доста изисквания, като например да не ми слагат система окситоцин, освен ако изрично не си поискам?
А с акушерката само може ли да се направи такъв план?

Благодаря предварително!

# 499
Май трябва сама да си го издириш, така съм чувала. Но защо пък да не може да се обадиш по телефона и да запишеш час за еди кой си и като отидеш да се уговорите.

За другото ще срещнеш много различни мнения, както ти се вижда по-правилно на теб направи. Аз съм с акушерка, така си прецених и миналия път. За мен акушерката върши цялата работа, доктора поема бебето и те шие. Не виждам защо да давам хилядарка за това, но това си е лично мнение разбира се.

# 500
Не винаги! Вярно, че акушерките вършат много работа, когато раждането върви нормално, но когато има доста усложнения лекарят е този, който води раждането.
Хиляди благодарности на моята лекарка,  акушерките само помагаха.

# 501
А мога ли при избора на екип да посоча и доктор, и акушерка? Или тогава цената ще стане 900+400?

# 502
За това писах лично мнение, не натоварвам никого с него. Не омаловажавам работата на лекарите. Аз имам доверие на акушерката си, близка на семейството ми е от 30 години, знам че няма да ме остави на произвола на съдбата.

# 503
А мога ли при избора на екип да посоча и доктор, и акушерка? Или тогава цената ще стане 900+400?

Всеки лекар си работи с екип, доколкото разбрах след като избереш лекар си до там с изборите.

И, момичета, сетих ден нещо. Не знам дали го споменах, но - инвестирайте в колектори за кърма и ги използвайте вместо подплънките докато се учите с бебето да се кърмите в болницата, защото с колекторите зърната не се опират в нищо и имат време да починат. С подплънките всичко се сварява и оздравителният процес се забавя излишно много...

Някой по-горе се притесняваше как ще си взима бебето след секцио - аз родих секцио и бебка още на следващия ден си остана при мен включително през нощта. Секциото е особена болка, но не е непоносима! Освен това дават обезболяващи - наистина няма страшно.
Кофтито е ако имате ниско кръвно, но с 2 блокчета шоколад всичко се оправя Simple Smile

# 504
  • София
Днес точно бях на преглед след раждането (1 месец). Стандартен вагинален ехограф. Не очаквах да е вагинален, на свалянето на конците ме погледна през корема. Погледна и как зараства белега от секциото. Бях с избор на екип и се бяхме разбрали за дата и час предварително.
А някъде назад във форума четох че ако си с избор на акушерка не е ясно дали упойката влиза в този случай. Ако си с избор на екип си влиза в цената. И да, всеки лекар си работи с избрани от него акушерка и анестезиолог. Бях при д-р Р.Василева и акушерката беше Белишка, но дали беше случайност или си е към нея не знам. Белишка беше там като ме приеха, а д-р Василева дойде по-късно (раждах в събота). Сега се сетих че и анестезиоложката беше като ме приеха, а пък тя си каза че е към Василева

# 505
Момичета, запознати ли сте дали е практика в болницата да се слага система с окситоцин на всяка цена или само, когато раждането продължава по-дълго? И има ли вариант да откажа да ми слагат система, ако съм без избор на екип?

# 506
Момичета, запознати ли сте дали е практика в болницата да се слага система с окситоцин на всяка цена или само, когато раждането продължава по-дълго? И има ли вариант да откажа да ми слагат система, ако съм без избор на екип?
Бях без избор на екип и ми сложиха система накрая. За окситоцина не е проблем, по-скоро ако искаш епидурална упойка, а си без избор на екип, няма да ти сложат.

# 507
Сложиха ти система накрая, защото ти си поиска или защото "такава е практиката"?
То без окситоцин, упойка едва ли ще ми трябва. Чувала съм от много жени, че болките стават непоносими точно, заради системата, защото ти вливат само окситоцин без ендорфин.

# 508
Не бих казала, че е практика да слагат система. Когато аз раждах, на 4 от 6 жени не им включиха. Лекарите там преценяват според хода на раждането, достатъчно кадърни са.
Аз отидох с изтекли води. На 10тия час нямах никаква родова дейност, нищо, естествено че ще ми включат система. И да боли ужасно след нея.

# 509
  • София
На мен ми сложиха система с окситоцин малко след като влязох в предродилна. Казаха че е защото шийката още не е достатъчно изгладена. Никой не ме е питал дали да слагат

Общи условия

Активация на акаунт