Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 078
  • 812
  •   1
Отговори
# 690
И козметика, и мляко ползват Хип

# 691
Те там им слагат олио на косата, защото не ги мият с друго. В тази жега не знам как ви минава през акъла да мажете бебето с олио.
Не ползвам олио, просто бях продължила с козметиката на Хип, сега слагам мляко Мустела. Иначе им мият косите, аз съм влизала, когато вземаха за тоалет моето бебе.

# 692
На дъщеря ми не са й мазали олио по косата!!?!?
С Олио й мажеха лицето, челцето и около ушите, но косата не...!
Зимата родих.

# 693
Здравейте. Първото ми раждане беше в тази болница преди 2 години. Раждането ми го водеше д-р Вяра Джонгова, която ме и следеше в МЦ Лора. Бременността ми протече нормално. Д-р Джонгова казваше, че плодът е по-голям за моите физически данни, но не сме обсъждали вариант за секцио. 33 дни преди термин ми падна тапата и д-р каза да не се притеснявам и че има време. След 3 дни изненадващо ми изтекоха водите и тръгнахме към Света София. Нямахме подготвени документи от д-р и на приема в болницата ми се скараха, защо идвам така неподготвена да раждам и всички мои обяснения се контрираха с" Не ми се обяснявай" и разни такива груби изрази като същевременно стресът за мен от това, че ще раждам за първи път и то 1 месец преди термин беше голям и подобно държание го засилваше още повече. Самото раждане беше естествено и не беше леко. 3 часа екипът мъчеше да извади бебето като имаше множество натискания по корема, от които после ребрата ме боляха 2 месеца. Като казах в началото на  д-р Джонгова, че ме болят тя каза, че е мускулна треска от напъването.
Ако беше така не трябваше да ме боли 2 месеца особено при кихане. Контракциите не си ги усещах от упойката и екипът ми казваше кога да напъвам, което мисля, че беше също грешно /при второто раждане в Токуда вече, което беше също естествено и в пъти по-леко и без натискания усещах контракциите въпреки упойката/. Имах също и разкъсвания, които зараснаха бавно. После в следродилния период отношението на персонала на болницата не беше отново добро. Не даваха информация за бебето, отговаряха грубо и т.н. На въпрос как е бебето ми отговориха, добре е, ама е на антибиотик. Защо е на антибиотик никой не казва. На другата родилка в стаята идват рано сутринта да взимат бебето за тоалет, влиза една акушерка с гръм и трясък взима рязко бебето без да му придържа главата, а тя направо ще му се откачи. Родилката се развиква, а акушерката отговаря троснато нищо му няма. Д-р Джонгова при проследяването и раждането се държа много добре с мен, но мисля, че е грешка, че не направи секцио. Даже самата тя каза, че е била на косъм да реши да го направи. Мисля, че така раждането щеше да бъде доста по-леко и да се възстановява доста по-бързо. Въпреки всичко, аз и съпругът ми сме благодарни, че се радваме на живо и здраво дете.

# 694
Здравейте. Първото ми раждане беше в тази болница преди 2 години. Раждането ми го водеше д-р Вяра Джонгова, която ме и следеше в МЦ Лора. Бременността ми протече нормално. Д-р Джонгова казваше, че плодът е по-голям за моите физически данни, но не сме обсъждали вариант за секцио. 33 дни преди термин ми падна тапата и д-р каза да не се притеснявам и че има време. След 3 дни изненадващо ми изтекоха водите и тръгнахме към Света София. Нямахме подготвени документи от д-р и на приема в болницата ми се скараха, защо идвам така неподготвена да раждам и всички мои обяснения се контрираха с" Не ми се обяснявай" и разни такива груби изрази като същевременно стресът за мен от това, че ще раждам за първи път и то 1 месец преди термин беше голям и подобно държание го засилваше още повече. Самото раждане беше естествено и не беше леко. 3 часа екипът мъчеше да извади бебето като имаше множество натискания по корема, от които после ребрата ме боляха 2 месеца. Като казах в началото на  д-р Джонгова, че ме болят тя каза, че е мускулна треска от напъването.
Ако беше така не трябваше да ме боли 2 месеца особено при кихане. Контракциите не си ги усещах от упойката и екипът ми казваше кога да напъвам, което мисля, че беше също грешно /при второто раждане в Токуда вече, което беше също естествено и в пъти по-леко и без натискания усещах контракциите въпреки упойката/. Имах също и разкъсвания, които зараснаха бавно. После в следродилния период отношението на персонала на болницата не беше отново добро. Не даваха информация за бебето, отговаряха грубо и т.н. На въпрос как е бебето ми отговориха, добре е, ама е на антибиотик. Защо е на антибиотик никой не казва. На другата родилка в стаята идват рано сутринта да взимат бебето за тоалет, влиза една акушерка с гръм и трясък взима рязко бебето без да му придържа главата, а тя направо ще му се откачи. Родилката се развиква, а акушерката отговаря троснато нищо му няма. Д-р Джонгова при проследяването и раждането се държа много добре с мен, но мисля, че е грешка, че не направи секцио. Даже самата тя каза, че е била на косъм да реши да го направи. Мисля, че така раждането щеше да бъде доста по-леко и да се възстановява доста по-бързо. Въпреки всичко, аз и съпругът ми сме благодарни, че се радваме на живо и здраво дете.

Здравей,

Тъй като и аз съм се насочила към Тина Киркова и Др Джонгова ми следи бременноста и съответно ще раждам при нея, исках да те попитам, реагира ли бързо след като й се обади, че водите са изтекли, също така идваше ли при теб по време на престоя ти в болницата?

# 695
Дойде след около 2 часа и беше почти през цялото време с мен, а след раждането 1-2 пъти мина на визитация.

Последна редакция: вт, 21 авг 2018, 23:16 от pluchi

# 696
Спрете се с тази нашумяла вълна от разкази. Не заемам страна на който и да било. Аз къде съм раждала също не е важно, но съм изключително доволна от отношение към мен и бебето.
Елементарен пример - един и същи зъболекар вади мой мъдрец без проблеми и усложнения, след седмица вади на приятелка - един час, шиене, антибиотик, подуване. И ?!

# 697
Kokoshy, недей да храниш трола. Вчера се регнала само, за да плюе по някого. Истината е, че болницата не е хотел с 5 звезди, но има професоналисти. Отношението е нормално, поне това аз видях и преди 5 години и преди 4 месеца.

# 698
Kokoshy, недей да храниш трола. Вчера се регнала само, за да плюе по някого. Истината е, че болницата не е хотел с 5 звезди, но има професоналисти. Отношението е нормално, поне това аз видях и преди 5 години и преди 4 месеца.
Ако исках да плюя нямаше ли да го направя преди 2 години, когато родих и бях най-травмирана? Не ми е това целта. Исках да споделя какво не е направено правилно според мен само и единствено с цел това да помогне на бъдещи майки. Никъде не съм дала квалификации към някого както ти го правиш в момента. Ясно е, че и професионалистите може да сгрешат и се надявам постът ми да помогне подобни грешки да не се повторят с някоя друга родилка. Ако ти беше изпитала това и се радвам искрено, че не си едва ли щеше да реагираш по този начин.
Повече няма да коментирам и желая на всички леко и безпроблемно раждане независимо коя болница и екип са избрали!

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 12:37 от pluchi

# 699
Момичета, случайно попаднах на информация, че в Болницата се предлага раждане във вода, някой има ли опит? Стана ми интересно, мислех, че в България няма такова, а доколкото знам така се ражда без нужда от упойка.

# 700
Доколкото видях в сайта, стаята за раждане била в ремонт. Най-добре е да звъннеш и да попиташ, дали в такъв случай се предлага Simple Smile

Момичета, случайно попаднах на информация, че в Болницата се предлага раждане във вода, някой има ли опит? Стана ми интересно, мислех, че в България няма такова, а доколкото знам така се ражда без нужда от упойка.

# 701
teg, водно раждане предлагат и в Св. Лазар. Цената може би е горе долу същата.

# 702
  • София
Водно раждане в Тина Киркова вече няма. Горе долу от началото на 2016г. Не вярвам и да има скоро. Няма лекари, които да го водят.
Аз родих водно през 2009г и за малко щях да родя и второто ми дете така(2015г), но ми се размина.
Водно раждане има в Св. Лазар. Цената е 2600лв. В ТК през 2015 г беше 1400-1600лв. Чух и за Болница Надежда, но никаква информация не открих на сайта им. Пациентки на болницата също не са чували, та явно са ме подвели.

# 703
Привет на всички.Аз имам време до раждане,но съм се насочила към ТК.Една позната на свекърва ми ми заяви,че било пълно с жени от ромски произход и нямало да ми хареса,но това не е проблем за мен.Много по-важно ми е отнушението на персонала.Връщам се да чета 😊

# 704
Жените от ромски произход ги разпределят в отделни стаи, така че няма какво да те притеснява в това отношение. За самото раждане няма гаранция с кого ще се улучиш в предродилна зала, но не мисля, че точно в този момент ще ти пука.

Общи условия

Активация на акаунт