Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 144
  • 812
  •   1
Отговори
# 540
1.Дрехи те дават, бебето е облечено от тях, повито и завито(зимата родих).Някои майки си бяха взели резервни ританки(за всеки случай), аз нямах.
2.В стаите е топло
3.Всеки ден в определени часове бебето не е при вас, а в интензивното отделение на етаж 2.Вечер го къпят и преобличат. Случва се, когато е при вас да се наака, така че е хубаво да си имате памперси и при вас и при нужда да се смени  Simple Smile

# 541
Благодаря!

# 542
  • София
Мислих че на изписването някоя акушерка ще каже нещо за къпането, какво АМ дават и разни подобни, но не. Памперс ми се наложи да сменя първата вечер като бяхме заедно, след реанимацията. Много омазано положение с мекониум. Не е някаква философия като цяло Simple Smile Взимат ги за тоалет в 15 и 21ч. и за сутрешната визитация. При нас къпането беше с тоалета в 15ч. Носех допълнителни дрешки но не ми се наложи да ги ползвам. Носих и кремче против подкичане но не се сетих да го ползвам Grinning В стаите е много топло. Родих  в края на януари.

# 543
Здравейте отново,
Искам да питам дали, ако те приемат вечерта в болницата, а родиш на другия ден, заплаща ли се нещо за тази вечер, в която си ползвала легло в предродилна зала? И изобщо след това на нощ ли се плаща за стаята, в която те местят след раждането, или на ден? Тоест за деня на изписването заплаща ли се нещо?

# 544
Плащат се само ВИП стаите. Цената е за нощ.

# 545
И аз си сменях памперси като беше детето при мен. Мажех и с крем след смяна. Дрешки не носех обаче не е лоша идея, ако се изцапа бебето. Иначе трябва да трамбоваш с количката и бебето до стаята на акушерките и да го преобличат там.
Иначе почти нямаше акушерка, която да се държи адекватно. Нищо не обясняват, трябва да питаш специално и пак не е сигурно дали си заслужава. Имаше една по-възрастна, която прояви някакъв интерес и ми показа за първи път като сложих на гърда как да стане. Но оттам нататък се оправяш, както можеш. На изписването педиатърката, която минаваше на визитация ми показа единствено за пъпчето как се почиства и то защото попитах.

# 546
  • София
Здравейте на всички! Темата е много полезна, но моля за помощ.
Първото си дете родих в Майчин дом, по естествен път и без избор на екип, но заради лошите условия в момента на 12ет, се насочих към Тина Киркова като болница, в която има също възможност бебето да е при мен постоянно след раждането.
Привърженик съм на естественото раждане и искам и сега да родя така, ако е възможно, но се оказа, че в момента бебето е с двойно усукана около вратлето пъпна връв. Това доста ме плаши и започвам да се замислям сериозно този път да бъда с избор на екип, за да има кой да поеме бързо нещата в случай на усложнение... Моля, препоръчайте ми лекар, който няма да ме натиска без нужда за секцио, но ако се наложи ще го направи адекватно!
Имали ли сте такава ситуация и как е реагирал дежурния екип? Терминът ми е 21.05.18

# 547
За бебето трябва да носиш само пакет памперси и мокри кърпи, памперсите им се сменят 4 пъти дневно, а ако искаш можеш да си вземеш кремче и кърпички и да го сменяш и ти след всяко хранене например. Къпят се по два пъти , ако си на втория етаж ти го взимат през нощта, ако си във ВИП стаите (5 етаж) е по желание. Иначе вътре е доста топло, чак задушно на моменти.

# 548
В  "Тина Киркова" ти взимат бебето през нощта?
Моето си беше при мен, както на всяка една жена, която беше на етаж 2   Simple Smile

# 549
Взимат го за през нощта само ако ти искаш. Моето си беше при мен също.

# 550
Аз бях на 5 етаж, но имах една позната, която каза че на 2 етаж ги взимат за през нощта.

# 551
Здравейте на всички! Темата е много полезна, но моля за помощ.
Първото си дете родих в Майчин дом, по естествен път и без избор на екип, но заради лошите условия в момента на 12ет, се насочих към Тина Киркова като болница, в която има също възможност бебето да е при мен постоянно след раждането.
Привърженик съм на естественото раждане и искам и сега да родя така, ако е възможно, но се оказа, че в момента бебето е с двойно усукана около вратлето пъпна връв. Това доста ме плаши и започвам да се замислям сериозно този път да бъда с избор на екип, за да има кой да поеме бързо нещата в случай на усложнение... Моля, препоръчайте ми лекар, който няма да ме натиска без нужда за секцио, но ако се наложи ще го направи адекватно!
Имали ли сте такава ситуация и как е реагирал дежурния екип? Терминът ми е 21.05.18

Кирил Киров е твоят човек Simple Smile
И нека не те притеснява усуканата пъпна връв - и аз бях се шашнала заради същото, но следящият ме лекар ми обясни, че при прегледа при приемане за раждане се преценява как да се процедира и че пъпмста връв, стига да не е толкова омотана, че да държи бебето “изкъсо” - няма проблем да се роди нормално.

# 552
  • София
Благодаря, buleria_2! Някъде попаднах на мнение, че Киров не поема вече нормални раждания, защото не иска да е на разположение 24ч, а предпочита плановите секцио. Има ли нещо такова?

# 553
Може и да има нещо вярно в тая информация, но най-вече трябва да си говориш с него. Човекът е вече възрастен и подбира работата си.
При всички положения, ако може раждането да протече нормално, не би направил секцио.

# 554
Благодаря, buleria_2! Някъде попаднах на мнение, че Киров не поема вече нормални раждания, защото не иска да е на разположение 24ч, а предпочита плановите секцио. Има ли нещо такова?
Защо не попиташ д-р Томи Попмарков? Той също е за нормалното раждане, и оперира само в краен случай, и при медицински показания.

Общи условия

Активация на акаунт