Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 115
  • 812
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,
А каква е цената на т.нар. ВИП стаи? В сайта на болницата пише, че за секцио престоя е 5 дни - това 5 нощи след раждането ли са или и нощта преди секциото? Сутринта в деня на секцио ли се постъпва в болницата или един ден по-рано?
Мисля да отида на ден на отворените врати, но ми е трудно в момента да си планирам времето, колко напред записват, седмица за седмица или...

# 601
Зависи от ВИП стаята. Двойна вип е 45лв./нощ, а единична 75лв. Има и апартамент за 120лв на нощ.
Аз бях нормално и не знам как стоят нещата за секцио, някой по-запознат да се включи тук.
За отворени врати може и да не се записваш, никой не носи списък да проверява, иначе аз като звъннах да се запиша ми дадоха най-ранна дата за след 2 седмици.

# 602
А в нормалните стаи по колко легла са?

# 603
Не знам, аз бях във вип. На отворените врати ни показаха една стая с три легла, но мисля, че има и с повече.

# 604
А в нормалните стаи по колко легла са?

Зависи от стаята- 3 или 4. Две стаи делят баня.

# 605
Ужас, никак не звучи добре... явно ще стискам палци да има свободна вип...

# 606
След като родих заявих, че искам ВИП стая, но тъй като нямаше свободна ме настаниха в четворна стая. Първите 24 часа бях сама, след което настаниха едно момиче при мен, а малко по-късно и още едно. На следващия ден ме преместиха във ВИП на 2-ри етаж. Момичетата от стаята ми казаха, че след мен са настанили още 2 момичета, т.е., стаята се е запълнила. Моя приятелка също е била в четворна, но през целия престой са били само 2 жени. Всичко зависи колко родилки има в момента...

# 607
  • София
Не съм била секцио, но според престоя ми в Майчин дом, приемат за секцио първо в Патология, а след операцията (те обикновено са до обяд), те настаняват във ВИПа. Явно няма да си с екип, щом няма кого да питаш кога да постъпиш, но можеш да отидеш/се обадиш в Приемен кабинет и там да ти обяснят кога да отидеш с багажа. Предполагам ще искат време да направят изследвания и да те подготвят. Така, че със сигурност ще трябва да си поне ден по-рано.
Здравейте,
А каква е цената на т.нар. ВИП стаи? В сайта на болницата пише, че за секцио престоя е 5 дни - това 5 нощи след раждането ли са или и нощта преди секциото? Сутринта в деня на секцио ли се постъпва в болницата или един ден по-рано?
Мисля да отида на ден на отворените врати, но ми е трудно в момента да си планирам времето, колко напред записват, седмица за седмица или...

# 608
Здравейте,

5 дни са 4 нощувки. Постъпих в деня на секциото, сутринта към 9,30 и след разни процедури в приемен кабинет докторът ме качи на 2 ет за операцията. Бях с избор на екип, всички документални оформления ги направихме около седмица преди операцията.
Що се отнася до ден на отворените врати ако има наплив те записват за първия възможен ден, може и да е другия месец например.

# 609
Благодаря на всички за отговорите!
С екип ще съм и не, че няма кого да питам кога да постъпя, просто до тогава има още няколко месеца, но ми се видяха  много 5 нощувки след секцио и затова питам.
Нямам големи претенции към интериора и дори бих предпочела нормална стая, за да не идват по всяко време посетители, но чак пък 4 жени в една стая ми е прекалено някак. И единична стая не ми харесва, ще ми е здухващо съвсем сама. Ама ще видим как ще се получи накрая и какво ще има свободно. 

# 610
Здравейте. Предстои ми секцио в Света София началото на септември месец. Исках да попитам раждалите там скоро задължително ли включват система с окситоцин след операцията или можеш да кажеш, че не искаш? Чувала съм, че от окситоцина получаваш контракции и боли, а и без това съм се наплашила от болката след това и не ми се ще да има и допълнително предизвикана такава. Добре ли обезболяват след операцията, тъй като моя позната роди преди няма и година в Майчин Дом и освен парацетамол не са им давали друго, колкото и да са се молили. Като цяло практиката с разлистване на мускулните влакна от всички доктори в болницата ли се практикува или само от определени? В реанимацията дават ли да се ползват телефобите? Относно постъпването в болницата-тези, които са постъпили същия ден с лекаря си ли са се договорили така? Не ми се ще да нощувам там предната вечер и ако е възможно бих желала и аз да постъпя сутринта. Има ли вариант да не ми оставят бебето през нощта до края на престоя ми? Ще ходя на денят на отворените врати, но не знам дали щше имам възможност да си задам всичките въпроси.Ще съм много благодарна за всякакво инфо, поне и без това много съм се паникьосала и малко допълнителна информация би ми била успокояваща.

Последна редакция: ср, 18 апр 2018, 16:21 от s.deshova

# 611
  • София
За обезпечаване дават аналгин, ако искаш е по два ще ти дадат (поне на 5 етаж). В реанимация като бях и даже и зарядното си бях включила, телефона си го ползвах през цялото време. Ако си с избор на екип постъпваш сутринта, ако не те приемат в патология и ти насрочват дата. Болката е индивидуално нещо. Мен например не ме боля въобще, други ги болеше доста, но окситоцин мисля че е задължително, за да се прибере матката. Бебето го взимат само първата вечер и после само за тоалет и визитация.

# 612
Здравейте, очаквам раждане между до 16.06.Първа бременност ми е.Гинеколожката още се чуди дали дали да е нормално или секцио. Заради голямото бебе ( 33 г.с, а върви на 35 г.с). Но от самото начало върви по-голям плод.Подготвям багажа, скоро и нещата за бебето ще дойдат.Водя се рискова бременност заради проблеми с бъбреците и килограми отгоре, но кръвното ми е изключитлено ниско, та дори и  хипогликемия правя от време на време.Но с постоянни болки от 10 г.с седмица.Прочетох го списъците за прием в болницата и повечето неща, които някои от вас бяха написали, че трябва допълнително - не бяха. Имам няколко въпроса
1. Една нощница стига ли?( не нося и сега да купувам още дрехи, които няма да сложа повече, не ми се струва редно)
2.И ако си секцио може ли да пропуснеш натуралния сок и да ти донесат фреш от ябълка на другия ден?
3. Последен въпрос - ако преди да забременееш си бил с проблеми с бъбреците и си бил през 2 часа до тоалетната и ако не те раздвижат навреме как процедират?

# 613
Една нощница за целия престой ли? Няма ли да се къпеш?
След операцията си с катетър.

# 614
Обикновенно си взимам душ два пъти дневно Simple Smile За това питам стига ли една?Защото не съм от София и няма как някой да ми пере дрехите всеки ден и да ми носи чисти. Смисъл живея в София, но сме сами със съпруга ми.

Общи условия

Активация на акаунт